Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

by Λουκάς Ζώτος

Πρόβλημα 8

Ομάδες – ΒΝ στη δεύτερη

J98
AQ43
Q63
K84
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
1ΧΑ
πάσο2*πάσο2
πάσο3XAόλοι πάσο

2=transfer
Τι αντάμ κάνετε, ως Δύση, με το παραπάνω χέρι;

Αντάμ Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
 πίκα  10  8  49%
μικρό σπαθί  8  4  15%
μικρό καρό  7  1  10%
 κούπα  5  13%
 άλλο  13%

Οικονομόπουλος Ι.: 9. Λογικά είναι το φύλλο που δεν πουλάει μπάζα.
Ρούσσος Π.: 9.  Ο δικός μου έχει το πολύ 3 πόντους. Η αντάμ που πουλάει λιγότερο μοιάζει να είναι η πίκα. Vamos.
Μηλιτσόπουλος Ι.: 9. Ο συμπαίκτης μας έχει το πολύ 2-3 πόντους και ακριβώς 2 χαρτιά στις κούπες. Άρα πρέπει να παίξουμε αμυντικά.
Κανναβός Τ.: Πίκα. Έχουμε πολλούς πόντους, άρα ο συμπαίκτης ελάχιστους. Προσπαθούμε για την πιο παθητική αντάμ.
Σαπουνάκης Α.: 9. Για να μην πουλήσω μπάζα.
Αγγελόπουλος Π.: 9. Είναι σχεδόν από συνεχόμενα.
Αθανασιάδης Α: 9. Το μόνο στοιχείο που έχω, από την αγορά, είναι ότι η δήλωση 2 άφησε τον συμπαίκτη ασυγκίνητο. Δεν περιμένω ιδιαίτερη δύναμη σε κείνον, οπότε ελπίζω να έχει μήκος και κάποιο ονέρ στις πίκες. Και αν όχι, τουλάχιστον να μην βοηθήσω τον εκτελεστή.
Πλακίδα Η.: Πίκα. Αν και ο συνδυασμός δεν είναι ό,τι πιο ασφαλές, με όλους σχεδόν τους πόντους τού άξονα σε εμάς, μάλλον χρειάζεται παθητική αντάμ.
Δοξιάδης Ντ.: 4. Δεν είναι πολύ καλά τα φύλλα για εμάς. Πήγαν 3ΧΑ χωρίς πρόταση, τα χρώματα πέφτουν, οι κούπες είναι πλασέ και τα σποτ στην κούπα είναι μικρά. Η πιο ρεαλιστική πιθανότητα, να βάλω μέσα το συμβόλαιο, είναι να πετύχω κάτι ενδιαφέρον στο σπαθί.
Καραμανλής Μ.: 4. Ο συμπαίκτης έχει μέχρι τρείς πόντους. Η παθητική άμυνα, με τις κούπες αριστερά μας, δύσκολα θα αποδώσει καρπούς. Για να μπει μέσα το συμβόλαιο μάλλον θα πρέπει να ποντάρουμε στο πεντάφυλλο του συμπαίκτη και να ελπίζουμε ότι ο εκτελεστής δεν θα μπορεί να κόψει τις επικοινωνίες. Στα σπαθιά αυτό γίνεται μόνο αν ο συμπαίκτης έχει την ντάμα και το 10 ή τον βαλέ, ενώ ο εκτελεστής δίφυλλο άσο. Στα καρά και στις πίκες ουσιαστικά θέλουμε το ονέρ του συμπαίκτη να είναι ο ρήγας. Η διαφορά είναι μικρή, το σπαθί μού φαίνεται καλύτερη επιλογή.
Βρούστης Β.: 4. Μαντεψιά είναι. Θα βγω το καλύτερό μου χρώμα.
Ματζιάρης Θ.: 3. Η επιλογή είναι μόνο μεταξύ των μινέρ, κατά τη γνώμη μου, κι από τα δύο προτιμάω πολύ συχνά να βγαίνω από Q. Ένας λόγος είναι ότι πάμε για 2 φύλλα στον συμπαίκτη, τον J ή τον K, επίσης, αν πετύχουμε τον συμπαίκτη, ο Κ είναι entry, για να ξαναπαίξουμε το χρώμα. Το επιχείρημα ότι ο συμπαίκτης δεν είπε κοντρ στα 2 δεν υπάρχει, καθώς δεν περισσεύει φύλλο για να μπορεί να κοντράρει.

Βουμβουράκης Κ.: 8. Με 12 πόντους στο χέρι μου, τι μπορώ να περιμένω στον συμπαίκτη; Βγαίνω παθητικά στην πίκα και τους αφήνω να βρουν τις μπάζες τους.
Δρίβας Σ.: 9. Με την ελπίδα ότι θα κάνει τη μικρότερη ζημιά. Ο σύντροφος έχει max 3-4p. Το να βγω κάτω απο ενα 3φ ονέρ, σε μινέρ πιθανότατα, θα δώσει μια εύκολη λεβε + tempo στον εκτελεστή.
Γκανής Μ.: J
Δαρκαδάκης Α.: 9. Κοιτάζοντας και τα 13 φύλλα, δεν μπορώ να βρω πιο παθητική αντάμ.
Τσαπίνος Γ.: ♠9. Παθητικά.
Ζήτης Λ.: Πίκα. Ένας παλιός νόμος του καφενείου λέει: στα ΧΑ, αν δεν ξέρεις πού να βγεις, βγες πίκα. Δεν θέλω να βγω κούπα, πουλάει, όπως πουλάει και κάθε άλλη αντάμ κάτω από το ονέρ.
Κουρμπέτης Β.: 4. Δεν θα βγω καρό, εφόσον δεν πήρα lead directing dbl, επίσης προσανατολίζομαι σε επιθετική αντάμ, λόγω ομάδων…Περιμένω στον συμπαίκτη περίπου 4-5 ποντάκια και ελπίζω αυτά να ναι στα σπαθιά!
Παπαδόπουλος Τρ.: 8. Ο συμπαίκτης βγαίνει να έχει μέχρι τρεις πόντους. Στο καρό ακόμα και ο Κ δεν δίνει και πολλά, και δεν έφαγε κόντρα το τράνσφερ. Στην πίκα, θα πρέπει να τον βρω με Κ10, για να έχω ελπίδες. Ένα πιθανό QJ, όμως, μπορεί και να αποδώσει.
Σοφιανός Ι.: 3. Δεν θέλω να βγω σπαθί, για να προφυλάξω τον Κ.
Σερμπετσόγλου Α.: 3. Ο σύντροφος έχει 1-3 πόντους. Κάθε έξοδος μπορεί να πουλήσει μπάζα. Αν έχει δύο χρήσιμες κούπες, η έξοδος κούπα μπορεί να “δουλέψει”.
Σπανός Χ.: 3. Ο συμπαίκτης έχει το πολύ 3 πόντους. Βγαίνω κούπα που δεν πουλάει. Με 2φυλλο στον εκτελεστή, θα κάνω πάντα 2, αν πάνε να τις μετράρουν. Και θα περιμένω να έρθει πάνω μου στα άλλα χρώματα.
Ρουσέας Β.: Α. Ο συμπαίκτης μας είναι αδύνατος. Ας παραπλανήσουμε τον εκτελεστή.

2 σχόλια

Αθανάσιος Τόλης 7 Μαρτίου 2017 - 11:38

Παρακαλώ ενημερώστε με πώς μπορώ να συμμετέχω στα quiz και στους διαγωνισμούς του περιοδικού.

Απάντηση
Τάκης Πουρναράς 7 Μαρτίου 2017 - 12:03

Για τον νέο διαγωνισμό αγορών Open (73ος) δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη τα νέα προβλήματα. Διαφορετικά, στο τέλος κάθε άρθρου του διαγωνισμού αγορών, θα βρείτε φόρμα που θα πρέπει να συμπληρώσετε με τις απαντήσεις σας.

Απάντηση

Σχολιάστε