Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

Λουκάς Ζώτος

 

 

Πρόβλημα 5

Ζεύγη – όλοι στην πρώτη

A2
J87
AQ109
10863
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
11πάσο
;

 

Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
 1ΧΑ  10  13  25%
 2  7  18%
 2  7  5%
 2  7  33%
 2  5  3%
 πάσο  5  10%
άλλο  8%

Δοξιάδης Ντ.: 1ΧΑ. Δεν βλέπω άλλη αγορά και είναι σίγουρα σωστό να τα πιάσω εγώ τα ΧΑ. Αν ο συμπαίκτης θέλει να προχωρήσει μπορεί να ξεκινήσει με 2, να μάθει τι κράτημα έχω.
Ματζιάρης Θ.: 1ΧΑ. Οποιοδήποτε από τα 1ΧΑ, 2 και 2 μπορεί να αποδειχθεί το καλύτερο. Αν όμως είναι το 1ΧΑ το καλύτερο, ο μόνος τρόπος να παιχθεί είναι να το αγοράσουμε εμείς.
Ρούσσος Π.: 1ΧΑ. Ο Jxx είναι μια χαρά. Αν ο δικός μου έχει ονέρ πρέπει να τα παίξω εγώ. Αν ο δικός μου δεν έχει και θέλει να πάει 3ΧΑ μπορεί να ξαναρωτήσει για κράτημα.
Μηλιτσόπουλος Ι.: 1ΧΑ. Μπορεί να μην έχουμε κράτημα στις κούπες, αλλά δεν υπάρχει άλλη κατάλληλη αγορά. Το πάσο εκτός συζητήσεως. Εναλλακτική αγορά είναι τα 2, αλλά είναι επικίνδυνη.
Αγγελόπουλος Π.: 1ΧΑ. Στην πραγματικότητα δεν κρατάω κούπα, αλλά στα υπόλοιπα είμαι τυπικός (σχήμα και πόντους).
Αθανασιάδης Α.: 1ΧΑ. Έχω αρκετούς πόντους και κάπως πρέπει να τους δείξω. Και αν η έλλειψη κρατήματος στις κούπες αποβεί καθοριστικά εις βάρος μας, τουλάχιστον θα έχω εύκολη δικαιολογία, “είχα βάλει τη Ντάμα καρό στις κούπες”, να συνοδεύει τη συγνώμη μου.
Πλακίδα Η.: 1ΧΑ. Το κιουμπίντ θα απαιτούσε περισσότερους πόντους, εφόσον δεν υπάρχει 3φυλλο φιτ.
Καραμανλής Μ.: 1ΧΑ. Το 1ΧΑ περιγράφει καλύτερα τις αξίες τού χεριού μας, ενώ επίσης, πιθανότατα, είναι και το καλύτερο συμβόλαιο. Αν στην συνέχεια ο συμπαίκτης δείξει ενδιαφέρον για μανς, θα του εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις κούπες και θα δείξουμε τις αξίες μας στις πίκες.
Διονυσόπουλος Δ.: 1ΧΑ. Είμαι λίγο πιο πλούσιος σε πόντους, αλλά πιο φτωχός σε κανονικό κράτημα κούπα, η αγορά αυτή όμως μου φαίνεται συγκριτικά η πλησιέστερη περιγραφή του χεριού μου.
Σαπουνάκης Α.: 1ΧΑ. Με ομαλό χέρι και 11 πόντους θα αγοράσω 1ΧΑ έστω και με μισό κράτημα.
Κανναβός Τ.: 1ΧΑ. Δεν βλέπω κάτι καλύτερο. Με διαφορά νομίζω η καλύτερη αγορά.
Βρούστης Β.: 1ΧΑ. Εναλλακτική το 2, αλλά λέω ψέματα για τους πόντους και το φιτ. Στα ζεύγη προτιμώ πάντα τα ΧΑ και ας μην είναι πολύ καλό το κράτημα.

Τζίμας Λ.:1ΧΑ. Πολύ καλά μεσόφυλλα, αλλά προβληματική κούπα.
Κουρμπέτης Β.:1ΧΑ. Έχω αρκετές κακές επιλογές. Θεωρώ πως το least of evils εδώ είναι το 1ΧΑ, που δείχνει 8-11, κράτημα κούπα (που με λίγη φαντασία έχω), και ομαλή κατανομή, που έχω, συν ανοχή στην πίκα…
Δαρκαδάκης Α.: 1ΧΑ. Κι ας μου πάρουν πέντε από κούπα. Θα κάνω τις υπόλοιπες.
Βουμβουράκης Κ.: 1ΧΑ. Διά της ατόπου απαγωγής, επιλέγω την απάντηση που θεωρώ λιγότερο κακή από τις υπόλοιπες. Αρκετά δυνατός για πάσο και χωρίς αξιόλογο χρώμα να αγοράσω, επιλέγω το 1ΧΑ, που τουλάχιστον δείχνει τις αξίες του χεριού μου. Όσο για το κράτημα στην κούπα ελπίζω ο 3φυλλος Βαλές, σε συνδυασμό με πιθανό 2φυλλο ονέρ του συμπαίκτη, να καταλήγει σε κάποιο κράτημα.
Παπαδόπουλος Τρ.: 2. Το πάσο παρά είναι underbid!
Σερμπετσόγλου Α.: 2. Θα ήθελα και μια τρίτη πίκα, οι εναλλακτικές όμως είναι χειρότερες.
Γκανής Μ.: 2. Με δίφυλλη υποστήριξη στην παρεμβολή του συμπαίκτη και τετράφυλλα τα αδήλωτα χρώματα, μπορώ να ρωτήσω αν έχει κράτημα στις κούπες για ΧΑ, ή να δηλώσει κάποιο άλλο χρώμα ή να επαναδηλώσει το αρχικό του.
Τσαπίνος Γ.: 2. Ψάχνω για ΧΑ.
Δρίβας Σ.: 2. Πολύ δυνατός για πάσο, θα έκανα cue με 3φ πίκα, χωρίς κράτημα δεν λέω ΧΑ. Στα συν ότι δείχνω αντάμ και περιορίζω την εύκολη επαναγορά του Βορρά.
Σοφιανός Ι.: 2.  Ό,τι και να πω, ψεύτικη πληροφορία θα δώσω.
Οικονόμου Αθ.: 2. Νομίζω μονόδρομος.
Ρουσέας Β.:2. Φόρσινγκ για έναν γύρο.
Ζήτης Λ.: Πάσο. Δεν αγοράζω 1ΧΑ χωρίς κράτημα στις κούπες, δεν αγοράζω 2 με δίφυλλο φιτ, άρα πάσο.
Κονταργύρη Ε.: Πάσο. Περιμένω τις δεύτερες αγορές, αφού οι πόντοι δεν χάνονται ποτέ.
Σπανός Χ.: Πάσο. Και, αν ανοίξει πάλι η αγορά, 2.

 

2 σχόλια

Αθανάσιος Τόλης 7 Μαρτίου 2017 - 11:38

Παρακαλώ ενημερώστε με πώς μπορώ να συμμετέχω στα quiz και στους διαγωνισμούς του περιοδικού.

Απάντηση
Τάκης Πουρναράς 7 Μαρτίου 2017 - 12:03

Για τον νέο διαγωνισμό αγορών Open (73ος) δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη τα νέα προβλήματα. Διαφορετικά, στο τέλος κάθε άρθρου του διαγωνισμού αγορών, θα βρείτε φόρμα που θα πρέπει να συμπληρώσετε με τις απαντήσεις σας.

Απάντηση

Σχολιάστε