Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

by Λουκάς Ζώτος

 Πρόβλημα 3

Ομάδες – όλοι στη δεύτερη

-
AK1086
K73
AQ1053
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
33πάσο
;

 

Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
 4  10  9  23%
 3XA  8  3  33%
 4XA  6  1  0%
4  6 10%
4  6  8%
4  6  20%
 πάσο  4  3%
 άλλο  5%

Οικονομόπουλος Ι.: 4. Στην απάντηση 4 αγοράζω 5.
Δοξιάδης Ντ.: 4. Δεν μου αρέσει, αλλά μπορεί να γίνουν πολλά στη ντόνα και δεν βλέπω άλλη αγορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βορράς θα έχει δύσκολη αντάμ.
Ρούσσος Π.: 4. Τραγωδία. Μακάρι να έχει να ξαναμιλήσει ο δικός μου.
Αθανασιάδης Α.: 4. Ελπίζοντας να έχει κάποιο φιτ ο συμπαίκτης, αφού μάλλον είναι κοντός στα καρό. Το ερώτημα είναι τι θα κάνω αν συνεχίσει με 4. Θα μείνω ή θα πω 5;
Πλακίδα Η.: 4. Το κιουμπίντ πιθανόν να παρεξηγηθεί από την Α, ως ένδειξη φιτ.
Καραμανλής Μ.: 4. Πολύ δύσκολη διανομή, αν δεν υπάρχουν αναλυτικές συμφωνίες για αυτές τις περιπτώσεις. Ο κύριος σκοπός είναι να γράψουμε μανς στον άξονα, καθώς ένα σλέμ, ακόμα και να υπάρχει, δύσκολα θα το βρούμε. Εγώ θα προτείνω τις κούπες και θα παραδοθώ, αν ο συμπαίκτης επαναλάβει τις πίκες.
Σαπουνάκης Α.: 4. Επειδή έχω τρία καρά ο σύντροφος θα έχει κάποιες κούπες.
Κανναβός Τ.: 4. Μπορεί να έχουμε και σλέμ σε σπαθιά ή κούπες, αλλά, λόγω μπαράζ και πίκες από τον συμπαίκτη, ας είμαστε προσεκτικοί.
Βρούστης Β.: 4. Μπορεί να έχουμε σλεμ, μπορεί και να μην βγάζουμε ούτε μανς. Πολύ δύσκολο να βρούμε το σωστό χρώμα. Είναι μαντεψιά. Όλα τα συμβόλαια είναι πιθανά (ΧΑ, , ). Θα πω 4 προσπαθώντας, απλά, να μαντέψω τι θα πούνε στο άλλο δωμάτιο.
Διονυσόπουλος Δ.: 3ΧΑ. Εντελώς ακατάλληλο χέρι για την αγορά, αλλά δεν βλέπω άλλη επιλογή.
Μηλιτσόπουλος Ι.: 3ΧΑ. Απαίσια αγορά, αλλά τι να κάνουμε; Εννοείται ότι το πάσο είναι εκτός συζητήσεως.
Αγγελόπουλος Π.: 3ΧΑ. Είναι η τελευταία ευκαιρία να αγορασθούν τα ΧΑ και το κράτημα το βλέπω στα χέρια μου, άρα πρέπει να το αγοράσω (άσχετα αν βγαίνουν ή αν υπάρχει καλύτερο συμβόλαιο).
Ματζιάρης Θ.: 4ΧΑ. Σε παρόμοιες ακολουθίες αγορών αν δεν κάνουμε κιουμπίντ δεν έχουμε φιτ. Άρα αυτό δείχνει μια καλή διχρωμία στα άλλα.

Βουμβουράκης Κ.: 4. Ο συμπαίκτης αγοράζει στο 3ο επίπεδο, ενώ παίζουμε ομάδες και είμαστε στη δεύτερη. Δεν μπορώ να μην σκεφτώ το σλεμ σε κάποιο από τα χρώματά μου, κούπες ή σπαθιά. Ξεκινώ περιγραφή χεριού με 4. Αν αγοράσει πάλι τις πίκες, τότε θα δείξω τα σπαθιά.
Δρίβας Σ.: 4. Μιας και δεν θα πασάρω, βέβαια, με 16, και δεν πρόκειται να αγοράσω ΧΑ με ένα κράτημα και σικάν στον σύντροφο, τη θεωρώ την λιγότερο κακή αγορά. Περιμένω από τον σύντροφο να φύγει με 7φ πίκα και σόλο κούπα, ή να κάνει slam try με φιτ, singleton καρό και max (ΑΚxxxx-Qxx-x-Kxx).
Τσαπίνος Γ.: 4. Δεν έχω ιδέα. Στην τύχη.
Τζίμας Λ.: 4. Νομίζω καλύτερα να παίξουμε στα χρώματά μου. Ίσως να ξεκινάμε με Α και κοφτή, ίσως να έχουμε σλεμ εύκολα. Αν ακούσω 5, θα πω 6 να διαλέξει. Αν ακούσω 4, θα πω 5.
Σερμπετσόγλου Α.: 4. Καλύτερο από 3ΧΑ. Του δίνουμε τρεις μπάζες.
Γκανής Μ.: 4. Κανένα από τα δικά μου άλλα δυο χρώματα δεν φτάνει από μόνο του για να το δηλώσω στο επίπεδο 4. Με το κιου μπιντ δείχνω δύναμη πόντων και τον αφήνω να διαλέξει, αν υπάρχει δεύτερο χρώμα, έστω και τρίφυλλο. Διαφορετικά οι πίκες του θα έχουν το μήκος για να επαναδηλωθούν στο επίπεδο 4.
Κονταργύρη Ε.: 4. Αφήνω την περίπτωση που o πάρτνερ έχει και κούπες. Αν επαναλάβει τις πίκες του, τον αφήνω. Παρ’ ότι έχω 16π. O  Κxx καρό κατεβάζει το χέρι μου, συν το misfit.
Σοφιανός Ι.: 3ΧΑ. Νομίζω είναι το καλύτερο συμβόλαιο.
Κουρμπέτης Β.:3ΧΑ. Δύσκολο χέρι, είναι πιθανόν να έχουμε σλέμ σε κούπες ή σπαθιά. Έχω σίγουρο κράτημα καρό, οπότε θα αγοράσω τη μάνς που σχεδόν πάντα θα βγάζω, 3ΧΑ (keep it simple).
Παπαδόπουλος Τρ.: 3ΧΑ. Με τσίγκλισε να πω 4, αλλά δεν με εξιτάρει η ιδέα να παίξω σλεμ σε σπαθιά ή κούπες με έναν Νότο με κοντό καρό και 5φ τουλάχιστον πίκα…
Οικονόμου Αθ.: 4. Θεωρώντας ότι το 4 δεν είναι φόρσινγκ, αλλά επιλογή μανς, κάνω τη φόρσινγκ αγορά. Αν ακούσω 4 θα ρωτήσω Άσους για να παίξω 6ΧΑ με δύο. Το σλεμ σε χρώμα πρέπει να περάσει από cuebid του συμπαίκτη στα καρά, μην “φάμε” τσάκα με το καλημέρα.
Ρουσέας Β.:4. Θα υπάρξει και συνέχεια….
Σπανός Χ.:4. Για να συνεχίσει η αγορά προς το σλεμ.
Ζήτης Λ.: Πάσο. Καλή σου επιτυχία σύντροφε. Σου δίνω χρήσιμες αξίες στα πλευρικά χρώματα. Δεν θα αγοράσω στα τυφλά στο επίπεδο 4 με 5φυλλο.

2 σχόλια

Αθανάσιος Τόλης 7 Μαρτίου 2017 - 11:38

Παρακαλώ ενημερώστε με πώς μπορώ να συμμετέχω στα quiz και στους διαγωνισμούς του περιοδικού.

Απάντηση
Τάκης Πουρναράς 7 Μαρτίου 2017 - 12:03

Για τον νέο διαγωνισμό αγορών Open (73ος) δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη τα νέα προβλήματα. Διαφορετικά, στο τέλος κάθε άρθρου του διαγωνισμού αγορών, θα βρείτε φόρμα που θα πρέπει να συμπληρώσετε με τις απαντήσεις σας.

Απάντηση

Σχολιάστε