Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

Λουκάς Ζώτος

Πρόβλημα 4

Ζεύγη – όλοι στην πρώτη

108632
AQ4
J93
106
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
11
12πάσοπάσο
;
Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
 πάσο  10  13  60%
 2 6  28%
 κοντρ  6  8%
 άλλο  5%

Δοξιάδης Ντ.: Πάσο. Ο συμπαίκτης με το πάσο αρνείται 3φ πίκα. Δεν μπορώ να δω κανένα συμβόλαιο για εμάς.
Ματζιάρης Θ.: Πάσο. Και πολύ ευχαριστημένος είμαι, που παίζουν οι αντίπαλοι εκεί που έχω τα ονέρ μου. Με 2φ πίκα, το πολύ, στον συμπαίκτη, δεν υπάρχει συναγωνισμός και μπορεί να πληρώσουμε πολλά.
Ρούσσος Π.: Πάσο. Καλή διασκέδαση.
Μηλιτσόπουλος Ι.: Πάσο. Το χέρι δεν έχει κανένα επιθετικό στοιχείο. Ακόμη και 3φ πίκα να βρείτε στον συμπαίκτη σας, πάλι δεν είναι σίγουρο ότι οι 2  θα είναι καλό συμβόλαιο. Εκτός αυτού, αν ο συμπαίκτης σας έχει κάτι καλό στις πίκες (π.χ. KQx), πιθανόν να αγόραζε αυτός 2.
Αγγελόπουλος Π.: Πάσο. Ο σύντροφος αρνείται 3φυλλο πίκα (εφόσον δεν είπε κοντρ), συνεπώς το χέρι μου, με μισφιτ και αξίες στις κούπες, πρέπει ευχαρίστως να πει πάσο.
Αθανασιάδης Α.: Πάσο. Ο συμπαίκτης δεν έχει φιτ πίκα και δεν βρίσκω λόγο να προσπαθήσω να ανακαλύψω συμβόλαιο για να μπούμε εμείς μέσα, τη στιγμή που μάλλον θα μπούνε οι αντίπαλοι.
Καραμανλής Μ.: Πάσο. Φιτ δεν φαίνεται να υπάρχει, οι πίκες μας είναι κάκιστες και οι αξίες είναι μοιρασμένες στους δύο άξονες. Δεν βρίσκω κάποιον λόγο να συναγωνιστώ.
Διονυσόπουλος Δ.: Πάσο. Ειδικά αν παίζουμε support double. Φιτ δεν έχουμε, έξτρα αξίες δεν έχουμε, τίποτα δεν συνηγορεί ότι πρέπει να πάρουμε την αγορά εμείς. Ας μπουν μέσα οι άλλοι (που είναι πολύ πιθανό να παίζουν σε μισφίτ).
Σαπουνάκης Α.: Πάσο. Ο σύντροφος έχει το πολύ δύο πίκες, οπότε δεν έχει νόημα να συναγωνιστώ.
Κανναβός Τ.: Πάσο. Δεν βλέπω τον λόγο να πρέπει να αγοράσουμε. Ο συμπαίκτης δεν έχει 3φυλλη πίκα, ούτε και καλό και μακρύ χρώμα στα σπαθιά.. οπότε; Μπας και καταφέρουμε να πληρώσουμε;
Βρούστης Β.: Πάσο. Στις ομάδες ούτε που σκέφτομαι. Στα ζεύγη μπορώ να πω 2 μπας και τους σπρώξω ή μπω δυο μέσα άκοντρα. Όλα τα χαρτιά όμως είναι καλά γι’ αυτούς και κακοβαλμένα για μας. Οπότε με το 2 κινδυνεύω: από το να μπω 3 μέσα ή να με κοντράρουν και να πληρώσω 300 ή, το πιο πιθανό, να πάνε σε ένα συμβόλαιο στο επίπεδο 3, που είναι τραβηχτό.

Ζήτης Λ.: Πάσο. Ο ανοίξας σύντροφος πάσαρε, εγώ πού πάω ξυπόλυτος; Πάσο.
Σερμπετσόγλου Α.: Πάσο. Η Ανατολή δεν έδωσε support double. Δεν φαίνεται φιτ πουθενά.
Δαρκαδάκης Α.: Πάσο. Χωρίς support πίκα από τον συμπαίκτη, προτιμώ να παίξουν οι αντίπαλοι στο misfit, αντί για εμένα.
Σπανός Χ.: Πάσο. Δεν μπορώ να δω κάτι άλλο.
Σοφιανός Ι.: Πάσο. Άμα παίζω support, ξέροντας ότι δεν έχουμε φιτ πίκα, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.
Γκανής Μ.: Πάσο. Δεν βλέπω τρόπο για να δείξω στον συμπαίκτη την πεντάφυλλη πίκα μου και οι πόντοι μου δεν μου επιτρέπουν να τις επαναδηλώσω.
Δρίβας Σ.: Πάσο. To πάσο της Α δείχνει ενα min χέρι 2344 / 2335 (αν υποθέσουμε ότι με 3φ πίκα θα έκανε support). Με όλες τις αξίες στις κούπες προτιμώ να αμυνθώ, παρά να παίξουμε εμείς στο πιθανότατο misfit.
Οικονόμου Αθ.: Πάσο. Το πάσο του συμπαίκτη δείχνει δύο πίκες. Ας τα παίξουν.
Ρουσέας Β.: Πάσο. Κακή πίκα για επαναγορά. Έχω και άμυνα.
Παπαδόπουλος Τρ.: Κοντρ. Επιλογής. Νομίζω ότι αρνείται και 3φ σπαθί σε αυτή τη φάση, οπότε ο συμπαίκτης καλείται να επιλέξει μεταξύ πίκας, σπαθιών και πάσο.
Βουμβουράκης Κ.: 2. Μετά το 2 του Βορρά, το ούτως ή άλλως αδύναμο χέρι, που κρατάω, υποβαθμίζεται επιπλέον. Όμως παίζουμε ζεύγη και είμαστε στην πρώτη. Θα συναγωνιστώ στις 2.
Τσαπίνος Γ.:2. Το ΧΑ επικίνδυνο, χωρίς κράτημα σε σπαθιά-καρά.
Κονταργύρη Ε.: 2. Ξέρω ότι ο πάρτνερ δεν έχει fit στις πίκες, άρα πού είναι οι πόντοι του;
Τζίμας Λ.:2. Μάλλον οι 2 βγαίνουν. Περιμένω τον συμπαίκτη να είναι 2-3-3-5. Δεν περιμένω να βγάζω 2, αλλά ελπίζω να πληρώσω 50 ή 100. Φυσικά υπάρχει ρίσκο.
Κουρμπέτης Β.:2. Risky αγορά, αλλά οι πόντοι είναι μοιρασμένοι και δεν έχω δείξει την 5η πίκα. Αν θέλουν να μου πάρουν την αγορά θα πάνε στο φίλιο επίπεδο 3…

2 σχόλια

Αθανάσιος Τόλης 7 Μαρτίου 2017 - 11:38

Παρακαλώ ενημερώστε με πώς μπορώ να συμμετέχω στα quiz και στους διαγωνισμούς του περιοδικού.

Απάντηση
Τάκης Πουρναράς 7 Μαρτίου 2017 - 12:03

Για τον νέο διαγωνισμό αγορών Open (73ος) δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη τα νέα προβλήματα. Διαφορετικά, στο τέλος κάθε άρθρου του διαγωνισμού αγορών, θα βρείτε φόρμα που θα πρέπει να συμπληρώσετε με τις απαντήσεις σας.

Απάντηση

Σχολιάστε