Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

Λουκάς Ζώτος

Πρόβλημα 7

Ομάδες – ΑΔ στη δεύτερη

J5
AJ73
KJ543
J3
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
πάσοπάσο11
2*45πάσο
πάσο5πάσοπάσο
;

2= μάξιμουμ του πάσο, τουλάχιστον 3φυλλο φιτ κούπα.

Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
 κοντρ  10  8  59%
 6  8  3  13%
 πάσο  7  2  28%

Καραμανλής Μ.: Κοντρ. Το τελευταίο πάσο του συμπαίκτη ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια για σλεμ, αλλά μάλλον δεν το πολυπιστεύει, καθώς θα μπορούσε να την είχε κάνει στον δεύτερο γύρο αγορών. Το χέρι μας είναι μια με δυο κλίμακες κάτω του βέλτιστου, καθώς έχουμε τρία κοντρόλ – ενώ θεωρητικά θα μπορούσαμε να έχουμε μέχρι τέσσερα – έχουμε ένα τέταρτο ατού, που δεν υποσχεθήκαμε και ένα πεντάφυλλο, μέτριο προς το καλό, χρώμα. Συνολικά έχουμε αρκετά, ώστε σε κάποιες περιπτώσεις το σλεμ να είναι τραβηχτό, αλλά σε άλλες δεν θα βγαίνει. Θα πάω με τα κάτω.
Ρούσσος Π.: Κοντρ. Επειδή είμαστε 2η εναντίον 1ης, το πάσο του δικού μου θεωρείται φόρσινγκ. Οπότε κοντράρω.
Αθανασιάδης Α: Κοντρ. Θεωρώ ότι οι αντίπαλοι κάνουν σοβετάζ και με δυο χανόμενες πίκες δεν δικαιούμαι να προχωρήσω, οπότε ό,τι πάρουμε. Εξάλλου στις 5 είχαμε σταματήσει.
Αγγελόπουλος Π.: Κοντρ. Δυστυχώς, δεν θα επανεκτιμήσω το χέρι μου.
Διονυσόπουλος Δ.: Κοντρ. Πολύ δύσκολο πρόβλημα. Η αγορά 5 του συμπαίκτη έδειξε έλλειψη ενδιαφέροντος για σλεμ. Το πάσο του στις 5 βασίζεται ενδεχομένως σε σόλο πίκα. Δεν προχωράω παραπάνω και λέω κοντρ από “υποχρέωση”, με δεύτερη εναλλακτική το πάσο!
Σαπουνάκης Α.: Κοντρ. Με βαριά καρδιά, ελπίζοντας να μη μου τα βγάλουν.
Κανναβός Τ.: Κοντρ. Το πάσο του συμπαίκτη δεν είναι φόρσινγκ. αλλά αν είχε διχρωμία μάλλον θα την αγόραζε. Με πιθανότητα να μας τα βγάζουν, αλλά, λόγω αρχικού πάσο του Βορρά και πάσο του Νότου στις 5, λογικά πρέπει να μπαίνουν μέσα οι 5.
Βρούστης Β.: Κοντρ. Το πιο εύκολο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Ο δικός μας δεν έκανε slem try και στις 5 θα έλεγα πάσο, οπότε δεν θα πω τώρα 6. Αν είχε κάνει κάποιο slem try, τότε θα έλεγα πάσο – forcing – γιατί έχω καλό χέρι και έχω ήδη αρνηθεί το σόλο πίκα, μάλλον, αφού δεν είπα 3.
Δοξιάδης Ντ.: 6. Η αγορά είναι περίεργη, ο συμπαίκτης δεν είχε πολλές επιλογές στις 4 με οριακά χέρια για σλεμ, ειδικά αν το 5/5 δείχνει πλευρικό χρώμα. Πλέον νομίζω ότι το πάσο είναι φόρσινγκ και έχω ξεκάθαρα να πω 6. Εάν το πάσο δεν είναι φόρσινγκ, τότε σημαίνει πως ανησυχεί ότι συχνά θα του βγάζουν 5, σε αυτή την περίπτωση το 6 πάλι μου φαίνεται λογική αγορά.
Μηλιτσόπουλος Ι.: 6. Το πάσο της Ανατολής είναι φόρσινγκ και παράλληλα η Δύση έχει το μάξιμουμ αυτού που αγόρασε.
Πλακίδα Η.: 6. Αν το πλήθος των συνολικών ατού στους δύο άξονες είναι 22, τότε αν οι 5 μπαίνουν μία μέσα, εμείς βγάζουμε 6.
Οικονομόπουλος Ι.: Πάσο. Ο συμπαίκτης μου ξέρει το χέρι μου, αν ήθελε να ψάξει για σλεμ δεν θα ελεγε 5, αλλά κάτι άλλο.
Ματζιάρης Θ.: Πάσο. Η αναλογία των μανς είναι πολύ κακή για μας και δεν έχουμε κίνηση. Μπορεί πολύ εύκολα να τρώμε τις 5. Το πάσο του συμπαίκτη δεν είναι φόρσινγκ.

Σερμπετσόγλου Α.: Κοντρ. Εάν το βγάλουν θα ζητήσω συγγνώμη από την ομάδα. Η αγορά 5 δείχνει ότι δεν υπάρχει σλεμ.
Δαρκαδάκης Α.: Κοντρ. Θέλει συμφωνία για το αν είναι forcing το πάσο του συμπαίκτη. Παρ’ όλα αυτά θα πω κοντρ κι ας δώσω 5 imps.
Τσαπίνος Γ.: Κοντρ. … και ό,τι εισπράξουμε.
Κουρμπέτης Β.: Κοντρ. Ο συμπαίκτης με το πάσο, το οποίο θα θεωρήσω forcing, μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε την τελική απόφαση. 6 δεν βλέπω στον ορίζοντα με αυτήν την κατανομή, οπότε θα εισπράξω ό,τι εισπράξω (και αν εισπράξω)!
Δρίβας Σ.: Κοντρ. Ό,τι ήταν να πω, το είπα. Η Ανατολή έχει δείξει μεν φύλλο, αλλά, με μια σχεδόν σίγουρη χανόμενη σε πίκες, θέλω όλα τα key cards, που μου λείπουν (ειδικά την Q), στον σύντροφο.
Ζήτης Λ.: Κοντρ. Επιχειρούν σοβετάζ και μπράβο τους, αλλά αφού δεν μπορώ να πάω στο σλέμ κοντράρω και ό,τι πάρω.
Ρουσέας Β.: Κοντρ. Πολλές χανόμενες, για να ελπίζω σε κάτι καλύτερο.
Παπαδόπουλος Τρ.: Κοντρ. Με την ελπίδα να πληρωθώ από τα σπαθιά.
Βουμβουράκης Κ.: Κοντρ. Ο συμπαίκτης ανέβηκε στις 5 γνωρίζοντας πάνω κάτω το χέρι μου, από πλευράς αξιών και κατανομής (αν ήταν πιο επιθετική, τότε με 11 πόντους θα είχα ανοίξει…ή αν έλειπαν οι 2φυλλοι βαλέδες). Δεν έχω κάτι παραπάνω να δείξω από αυτό που ήδη ξέρει, οπότε θα κοντράρω.
Σοφιανός Ι.: Κοντρ. Πασαρισμένος και με αυτήν την κατανομή και με κακούς 11 (4 βαλέδες) μόνο κοντρ μπορώ να πω.
Γκανής Μ.: 6. Ο συμπαίκτης άνοιξε στην τρίτη θέση και το ότι ξαναμιλά σημαίνει ότι είναι δυνατός. Δεν θα τον αφήσω έτσι…
Σπανός Χ.: 6. Στη χειρότερη περίπτωση θα εξαρτάται από μια εμπάς.
Κονταργύρη Ε.: Πάσο. Δεν υπάρχουν αμυντικές λεβέ αρκετές για κοντρ, ούτε θετικές για 6 στη 2η!
Οικονόμου Αθ.: Πάσο. Άσε μην πάθουμε καμιά συμφορά.

 

2 σχόλια

Αθανάσιος Τόλης 7 Μαρτίου 2017 - 11:38

Παρακαλώ ενημερώστε με πώς μπορώ να συμμετέχω στα quiz και στους διαγωνισμούς του περιοδικού.

Απάντηση
Τάκης Πουρναράς 7 Μαρτίου 2017 - 12:03

Για τον νέο διαγωνισμό αγορών Open (73ος) δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη τα νέα προβλήματα. Διαφορετικά, στο τέλος κάθε άρθρου του διαγωνισμού αγορών, θα βρείτε φόρμα που θα πρέπει να συμπληρώσετε με τις απαντήσεις σας.

Απάντηση

Σχολιάστε