Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

Απαντήσεις 72ου διαγωνισμού αγορών open

by Λουκάς Ζώτος

Τα προβλήματα του 73ου διαγωνισμού θα δημοσιευθούν σύντομα.

Συμμετέχοντας, ενεργά ή όχι, στον διαγωνισμό αυτόν του περιοδικού, μπορείτε να μετρήσετε τις δυνάμεις σας στην αγορά και στην αντάμ, βλέποντας πώς θα αγόραζαν συγκεκριμένα, επιλεγμένα χέρια, πρωταθλητές μας του αγωνιστικού Μπριτζ.

Ενδιαφέρουσες διανομές, που παίξατε ή υποπέσανε στην αντίληψή σας και που αφορούν πρόβλημα στην αγορά ή στην αντάμ, είναι ευχαρίστως ευπρόσδεκτες. Αυτές μπορείτε να τις στείλετε είτε ταχυδρομικά, είτε στα email: manager@hellasbridge.org και magazine@hellasbridge.org.

Οι απαντήσεις σας στον διαγωνισμό μπορούν να στέλνονται με τον ίδιο τρόπο ή μέσω της ιστοσελίδας της EOM (www.hellasbridge.org), όπου μπορείτε να γράφετε απευθείας και τα σχόλιά σας.

Στο πάνελ του τεύχους αυτού συμμετέχει, όπως κάθε φορά, ο πρώτος μεταξύ των αναγνωστών του προηγούμενου διαγωνισμού, που ήταν η Ηρώ Πλακίδα.

Από τον διαγωνισμό 72 έως και τον διαγωνισμό 74, οι τρεις αναγνώστες που θα έχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, αθροιστικά, θα έχουν δωρεάν το αγωνιστικό δελτίο του επόμενου έτους.

Πρόβλημα 1

Ομάδες – ΑΔ στη δεύτερη

AK3
AK4
2
J108654
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
1πάσο1πάσο
;

 

Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
 2  10  6 40%
 2  10  5  25%
 1  8 2  13%
 3 7  8%
 3  7  8%
 4  5  3%
 άλλο  5%

Ματζιάρης Θ.: 2. Όσο και αν φαίνεται αποκρουστικό να επαναδηλώνεις τον 6φυλλο βαλέ, νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη αγορά. Όλες οι υπόλοιπες “παραμορφώνουν” την εικόνα του χεριού. Σίγουρα δεν αγοράζω 3 με τέτοιο χρώμα.
Αγγελόπουλος Π.: 2. Είναι λιγότερο από ό,τι έχω, αλλά αφήνει περισσότερο χώρο για διερεύνηση.
Μηλιτσόπουλος Ι.: 2. Ωραίο χέρι, αλλά με απογοητεύει το κακό του χρώμα.
Κανναβός Τ.: 2. 2 είναι λίγο. 3 είναι πολύ και δεν έχουμε καλό χρώμα. Άρα, περιμένουμε κάποια νέα απάντηση, για να πούμε 3.
Πλακίδα Η.: 2. Τα 2 είναι λίγο άντερμπιντ, αλλά τα 3 απαιτούν καλύτερη ποιότητα χρώματος.
Διονυσόπουλος Δ.: 2. Καμία αγορά δεν δείχνει ικανοποιητική. Αν ο συμπαίκτης έχει 5φ κούπα και χέρι που δεν δικαιολογεί δεύτερη ομιλία, ενδεχομένως την πατήσαμε.
Σαπουνάκης Α.: 2. Δίνοντας άμεσα το φιτ ο σύντροφος ευκολότερα θα προσπαθήσει για τη μάνς.
Ρούσσος Π.: 2. Αν και έχω παραπάνω φύλλο, δεν έχω φιτ. Μία αγορά 3 είναι επίφοβη και το 3 δεν μου αρέσει, λόγω της ποιότητας του χρώματος. Μεταξύ του 2 και 2 προτιμώ τις κούπες.
Δοξιάδης Ντ.: 2. Με αρκετά οριακά χέρια μπορεί να βγάζω 4. Σε ομάδες στη 2η δεν ρισκάρω να χάσω μανς.
Οικονομόπουλος Ι.: 2. Λόγω του ότι παίζουμε ομάδες θα προτιμήσω να ενθαρρύνω τον συμπαίκτη μου να πάει μια μανς στις κούπες και όχι στα σπαθιά. Μπορεί στην πορεία να παίξουμε και 3ΧΑ.
Καραμανλής Μ.: 2. Το πρόβλημα σε αυτό το χέρι είναι ότι η αγορά 2, αν και είναι η τυπικά σωστή, δεν περιγράφει τις αξίες του χεριού, που πιθανότατα ενδιαφέρουν τον συμπαίκτη. Λόγω δεύτερης μανς και τύπου βαθμολογίας αξίζει μια παρατυπία, με σκοπό την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να χάσουμε τη μανς. Μία σκέψη είναι να αγοράσει κανείς 1, ώστε να δείξει το τρίφυλλο φιτ αργότερα, πράγμα όμως που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα 4-3 φιτ πίκα, όταν υπάρχει 5-3 φιτ στην κούπα. Η αγορά 2, αν και λίγο underbid από άποψη αξιών, δίνει έμφαση στις κούπες, που είναι πιο πιθανή μια μανς.
Αθανασιάδης Α.: 1♠. Θέλω να αγοράσω σπαθιά, αλλά το 2 μού φαίνεται λίγο, ενώ το 3 πολύ. Θα μπορούσα να βοηθήσω τις κούπες, έστω και με 3φυλλο, αλλά και πάλι, 2,5 Κούπες δεν υπάρχουν στο bidding box. Καθώς καρά και ΧΑ δεν μπορώ να δηλώσω, το μόνο που μένει είναι να μετατοπίσω προσωρινά το  4 στις πίκες και να περιμένω τις εξελίξεις.
Βρούστης Β.: 1♠. Ό,τι και να πω ψέμα θα είναι: α. Για 2, που είναι η πρώτη εναλλακτική μου, είναι underbid και δυσκολεύει να πω τις κούπες. β. Το 2 λέει ψέμα για τις κούπες, τους πόντους και τα σπαθιά μας. γ. Το 3 λέει ψέμα για την ποιότητα των σπαθιών μου και επίσης δυσκολεύει και αυτό τις κούπες. Προσωπικά θα είχα ανοίξει 1ΧΑ με αυτό το χέρι, ώστε να αποφύγω όλα αυτά τα προβλήματα.

Σερμπετσόγλου Α.: 2. Το ψέμα (με τρίφυλλο) είναι μικρότερο από το να επαναλάβουμε αυτά τα σπαθιά.
Γκανής Μ.: 2. Δεν έχω καλή ποιότητα σπαθιών για επαναδήλωση χρώματος. Απλή υποστήριξη στο χρώμα του συμπαίκτη δεν θα πρέπει να τον ενθαρρύνει υπέρμετρα, άλλωστε η τρίφυλλη υποστήριξη που του προσφέρω είναι σούπερ.
Ρουσέας Β.:2. Με την προϋπόθεση ότι ο συμπαίκτης γνωρίζει την πιθανή τρίφυλλη κούπα.
Βουμβουράκης Κ.:2. Αν ο συμπαίκτης είναι αδύναμος προτιμώ να παίξω με 7φυλλο φιτ στο μαζέρ. Αν δείξει ενδιαφέρον για κάτι παραπάνω, τότε το μήκος της κούπας του θα καθορίσει τη μανς που θα αγοράσουμε.
Δρίβας Σ.:2. Με 5 λεβέ στις κούπες νομίζω ότι θα αφεθεί η αμαρτία του 3φ φιτ.
Δαρκαδάκης Α.: 2. Κάνω τη φυσική μου αγορά και αφήνω περιθώριο στον συμπαίκτη. Εναλλακτική μου το 2.
Κονταργύρη Ε.: 2. Παρά τους 15π. το σχήμα του χεριού ζητά περιγραφή από τον πάρτνερ. Άρα να η πιο οικονομική και περιγραφική αγορά, περιμένοντας την περιγραφή του χεριού του.
Σπανός Χ.: 2. Αν και είμαι γεμάτος κοντρόλ, θα περιμένω καλύτερη περιγραφή του συμπαίκτη, αν δεν με πασάρει…
Σοφιανός Ι.: 2. Με σόλο καρό και όχι καλά σπαθιά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο.
Ζήτης Λ.: 2. Αναμονή για τη δεύτερη αγορά τού συντρόφου. Το σπαθί μου δεν ήταν τρίφυλλο και η ζωή συνεχίζεται.
Τσαπίνος Γ.:1. ΧΑ = απαράδεκτο, 2 = λίγο, 3 = επικίνδυνο με τόσο αδύναμα. Άρα τι μένει;
Τζίμας Λ.:1. Από τις άλλες εναλλακτικές είναι μάλλον η καλύτερη.
Κουρμπέτης Β.: 3. Έχω medium χέρι με μήκος σπαθιά. Αν ο συμπαίκτης μου δεν είναι ψόφιος, ώστε να πασάρει, θα βρούμε την πιθανή μανς στις κούπες ή τα 3ΧΑ.
Οικονόμου Αθ.: 3. Λυπάμαι να πω 2, τελικά.
Παπαδόπουλος Τρ.: 3. Εκτός αν πρόκειται για ερώτηση παγίδα και προσπαθεί να με κάνει να πω 1!

2 σχόλια

Αθανάσιος Τόλης 7 Μαρτίου 2017 - 11:38

Παρακαλώ ενημερώστε με πώς μπορώ να συμμετέχω στα quiz και στους διαγωνισμούς του περιοδικού.

Απάντηση
Τάκης Πουρναράς 7 Μαρτίου 2017 - 12:03

Για τον νέο διαγωνισμό αγορών Open (73ος) δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη τα νέα προβλήματα. Διαφορετικά, στο τέλος κάθε άρθρου του διαγωνισμού αγορών, θα βρείτε φόρμα που θα πρέπει να συμπληρώσετε με τις απαντήσεις σας.

Απάντηση

Σχολιάστε