Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Λουκάς Ζώτος

Πρόβλημα 8Ομάδες – ΒΝ στη δεύτερη

AJ875
74
102
QJ86
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
πάσο
πάσο122
24*46
πάσο6κοντρόλοι πάσο

4 = σπλίντερ, 4φυλλο+ φιτ κούπαΤι αντάμ κάνετε με το παραπάνω χέρι;

Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
10 10 13 50%
9 18%
7 7  1 9%
Q 7 14%
A 5  1 9%

Νομίζω εύκολη επιλογή μετά το κοντρ του συμπαίκτη. Εάν ο συμπαίκτης κόβει καρό τότε πιθανότατα έχει 5-2-0-6 με λιμές πίκες, ενώ ο Νότος, που δεν ρώτησε Άσους ενώ μπορούσε, κάτι σαν 0-5-6-2. Στην περίπτωση αυτή η αντάμ του Α είναι καταστροφική για τον άξονά μας, γιατί ελευθερώνει τα ονέρ πίκα στον μορ, όπου ο εκτελεστής θα διώξει σπαθιά που χάνει. Ακόμα και αν ο συμπαίκτης δεν κόβει καρό, σίγουρα, λόγω του κοντρ, ελέγχει είτε τα καρά είτε τα ατού, οπότε ο εκτελεστής, με άλλη αντάμ εκτός πίκα εκ μέρους μας, δεν θα προλάβει να διώξει κάποιο φύλλο. Άρα η αντάμ καρό δεν χάνει και μπορεί να είναι η μοναδική που κερδίζει!

Ρούσσος Π.: 10. Ο δικός μου μοιάζει να είναι σικάν καρό, για να εξηγείται η κόντρα του. Κάτι σε 5-2-0-6 ενδεχομένως, ή 4-2-0-7. Η κόντρα μού φαίνεται για lightner, οπότε βγαίνω το 10 για να μου γυρίσει πίκα.

Δ. Διονυσόπουλος.: 10. Είναι lightner το κοντρ; Αναμφίβολα ναι. Δεν πήγαν με το ζόρι οι αντίπαλοι στις 6, ούτε ο σύντροφος πάει να γίνει πλούσιος μετατρέποντας το 100 σε 200. Η πιθανότητα να έχουν οι αντίπαλοι 11 καρά στον άξονα είναι συμβατή με την αγορά; Πιστεύω πως ναι.

Αγγελόπουλος Π.: 10. Ο σύντροφος κοντράρει για κάποια αφύσικη αντάμ. Το 10 ελπίζω ότι δείχνει τον Α.

Ματζιάρης Θ.: 10. Δύσκολη απόφαση. Πίκα σίγουρα δεν βγαίνω, γιατί η αγορά του Νότου μυρίζει σικάν. Αν πάλι δεν έχει ο συμπαίκτης τον Α, η μόνη περίπτωση να πηγαίνει μέσα είναι να παίρνει δύο από καρό, που μπορεί να τις χάσει με κάποιο endplay (πχ αν έχει KJx ή KQx).

Κανναβός Τ.: 10. Να δείξουμε και γύρισμα πίκα. Ο εκτελεστής έχει 5-6 καρά και πολύ κατανομή. Και δεν βρίσκω άλλον λόγο να κοντράρει ο συμπαίκτης, αν δεν έχει σικάν καρό, δεδομένου ότι έχουμε και τον Α.

Αθανασιάδης Α.: 10. Βασικά το κοντρ λέει “μην βγεις σπαθί” και “μην κάνεις σοβετάζ στις 6, τους βάζουμε μέσα”. Ο Νότος, χωρίς να είναι υποχρεωμένος, πήγε μόνος του στα 6, άρα πρέπει να έχει ένα μασούρι κόκκινα φύλλα. Πιθανότατα λοιπόν η Ανατολή κόβει το πρώτο καρό και ας ελπίσουμε ότι περνάει και ένας μαύρος Άσος.

Μηλιτσόπουλος Ι.:10. Λάιτνερ. Ζητάει αντάμ καρό.

Σαπουνάκης Α.: 10. Τι είδε ο σύντροφος και κόντραρε; Τον Α μου ή τον Α του; Παρότι είναι δύσκολο να τσακάει θα τον τιμήσω.

Βρούστης Β.: Καρό. Από την αγορά…

Δελημπαλταδάκης Ν.: 10. Ο Α μάλλον δεν θα χάνει, αλλά γιατί να το ρισκάρουμε;

Δοξιάδης Κ.: 7. Αν καταφέρανε να πάνε σλεμ χωρίς δύο Άσους τι να κάνουμε; Το σικάν πίκα πάντως είναι πιθανό στον Νότο και σε αυτήν την περίπτωση το 4441 είναι μακράν η πιο πιθανή κατανομή του Βορρά.

Καραμανλής Μ.: Α. Δεν έχω έμπνευση. Αν ο συμπαίκτης ήθελε αντάμ σπαθί απλά θα πάσαρε, ενώ το σικάν καρό είναι μια πιθανότητα, αλλά μικρή, με σίγουρα καταστροφικές συνέπειες, αν είναι η λάθος επιλογή.

Βουμβουράκης Κ.: 10. Αν ο συμπαίκτης κρατάει κάτι σε 5(6)-2(1)-0-6, μόνο το ΥΧΑ θα περιέγραφε καλύτερα το χέρι του, αγοράζοντας 3. Ο Βορράς λογικά έχει κάτι σε 2-5-6-0. Το κοντρ μου ζητάει μη αναμενόμενη αντάμ, οπότε θα παίξω τον συμπαίκτη για σικάν στο καρό. Αντάμ το 10 λοιπόν, γύρισμα στην πίκα και δύο μέσα.

Παϊσίδης Π.: 10. Ο συμπαίκτης μου κοντράρει το σλεμ χωρίς να είναι σίγουρος για τον Α μου, με τις μόνες πληροφορίες από τις δηλώσεις των αντιπάλων πως ο Βορράς έχει σόλο ή σικάν σπαθί και έχουν διπλό φιτ σε καρά (μάλλον 11φυλλο) και κούπες (9φυλλο-10φυλλο). Άρα θεωρώ πως ο συμπαίκτης μου έχει έναν δίφυλλο Α και είναι σικάν καρό. Θα βγω το 10 για να κόψει γρήγορα ο συμπαίκτης, αλλά και σαν σινιάλο για γύρισμα πίκα. Αν παρ’ ελπίδα οι αντίπαλοι πληρώνουν και μία πίκα, το συμβόλαιό τους είναι αυτομάτως δύο κάτω. Αλλιώς, αν δεν πληρώνουν πίκα, (μάλλον ο Νότος είναι σικάν στην πίκα), το συμβόλαιό τους είναι μία κάτω.

Κουρμπέτης Β.: 10. Εδώ το κόντρ πρέπει να είναι lightner, δεν έχει άλλη λογική. Άρα δεν βγαίνω ατού, δεν βγαίνω στα αγορασμένα χρώματά μας. Ο συμπαίκτης έχει τους λόγους του να θέλει αντάμ καρό.

Πανουργιάς Μ.: 10. Φυσιολογικά η κόντρα είναι για αντάμ καρό, κάτι το οποίο είναι αρκετά παράξενο, κρατώντας δύο καρά, όπως παράξενη είναι και η διόρθωση στις 6, καθώς δεν υπάρχει λόγος για διόρθωση με 5 ή 6 καρά. Χωρίς την κόντρα θα είχαμε βγει αντάμ τον Α, αλλά τώρα πρέπει να βγούμε καρό, όσο παράξενο και αν φαίνεται! Είτε ο συμπαίκτης την έριξε για αντάμ καρό, είτε έχει το μέσα μόνος του.

Παπαπέτρος Γ.: 10. Το κοντρ δεν ζητάει αντάμ στο χρώμα του μορ;

Δρίβας Ε: . Θεωρώ το DBL Lightner (ειδικά μετά τα διπλά φιτ στους δύο άξονες).

Ρουσέας Β.: . Ο Νότος έχει πιθανή κατανομή με σικάν στην πίκα – δεν ρωτάει Άσους. Ο δικός μας συμπαίκτης κοντράρει για υπόδειξη αντάμ.

Ιγγλέσης Ν.: Α. Απλά γιατί υπάρχει περίπτωση να τον χάσω! Το χέρι του Βορρά είναι κάτι σαν 2-4-6-1, ενώ του Νότου σαν 1-5-4-3 με τον Α. Και γυρίζω καρό στην περίπτωση που ο σύντροφος τσακάει!

Γαλανάκης Γ.: Α. Η αγορά δείχνει μία κατανομή 5 σπαθιά-4 πίκες-τουλάχιστον 2 καρά -τουλάχιστον 2 κούπες, στον συμπαίκτη. Λογικά αφού ο ένας από τους αντιπάλους είναι σόλο/σικάν στο σπαθί, ο άλλος θα είναι κοντός στην πίκα. Επιθετική αντάμ τον Α λοιπόν και, αν κερδίσει, αμέσως γύρισμα σπαθί.

Σχολιάστε