Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Λουκάς Ζώτος

Πρόβλημα 6

Ζεύγη – ΑΔ στη δεύτερη

J9542
-
K4
KJ10532
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
4πάσοπάσο
;
Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
πάσο 10 11 64%
4 8 2 14%
5 7  1 0%
κοντρ 7  1 23%

Τα ζεύγη είναι πολλές φορές εντελώς διαφορετικό παιγνίδι από το καθιερωμένο μπριτζ και εδώ είναι μια τέτοια περίπτωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε διαγωνισμό …εξωτερικού, που τέθηκε αυτό το πρόβλημα, η μεγάλη πλειοψηφία των εξπέρ, αλλά και περίπου οι μισοί αναγνώστες, συνέχισαν την αγορά. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι σαφές, γιατί πολλά εξαρτώνται από την πορεία του αγώνα μέχρι τη στιγμή αυτή, ποιος είναι ο αντίπαλος που αγόρασε 4,  αν ο συμπαίκτης μας είναι …νευρικός κλπ. Ας πούμε ότι η απάντηση στο πρόβλημα αυτό είναι περισσότερο θέμα στυλ. Το ερώτημα επίσης είναι τι, ενδεχομένως, θα αγοράσουμε, καθώς υπάρχουν ψήφοι όχι μόνο για 4 αλλά και για 5 ή κοντρ.

Αθανασιάδης Α.: Πάσο. Οποιαδήποτε αγορά μπορεί να αποδειχθεί σωστή ή καταστροφική και το μόνο στοιχείο που υπάρχει είναι ότι η Ανατολή δεν μίλησε σε άμεση θέση. Το λαχείο ενός κοντρ μπορεί να αποδειχθεί χρυσοφόρο, αν ο σύντροφος έχει κούπες ή αγοράσει πίκες, αλλά μπορεί να είναι άχρηστο αν πει 5. Από την άλλη, ποντάροντας για Τζόκερ το πάσο, θα κερδίσουμε, αν ο Νότος έχει φύλλο και δώσουμε λιγότερα από όσα δώσουν τα άλλα ζευγάρια με τα φύλλα μας, ενώ θα έχουμε πετάξει τα λεφτά μας, αν βγάζουμε κάποιο συμβόλαιο εμείς. Προσωπικά δεν βλέπω κάποια συνταγή επιτυχίας, ενώ στο τραπέζι πολλά εξαρτώνται και από το ποιος άνοιξε και με τι χέρι 4. Αν αποδειχθεί ότι είχε καλή έμπνευση, χαλάλι του.

Δ. Διονυσόπουλος.: Πάσο. 2η εναλλακτική 4. Σαν στρίψιμο νομίσματος μου φαίνεται…

Σαπουνάκης Α.: Πάσο. Σε ανάποδες μάνς θα το σκεπτόμουνα.

Δελημπαλταδάκης Ν.: Πάσο. Το χέρι δεν θα το ανοίγαμε καν και ξαφνικά θα πάμε να παίξουμε στα 5 χωρίς καν να ξέρουμε τι;

Πλακίδα Η.: Πάσο. Μου φαίνεται κάπως δυσοίωνο το κοντρ με αυτά.

Καραμανλής Μ.: Πάσο. Για αυτόν τον λόγο υπάρχουν οι αγορές φραγμού.

Μηλιτσόπουλος Ι.: Πάσο. Μπορεί ο Νότος να έχει πολύ φύλλο και να πληρώσουμε τα… μαλλιοκέφαλά μας, μιας και είμαστε στη δεύτερη.

Ρούσσος Π.: Πάσο. Μας μπαραζώσανε. Ό,τι και αν αγοράσω μου φαίνεται τζόγος πλέον.

Βρούστης Β.: Πάσο. Στα ζεύγη μπορείς να αγοράζεις ό,τι θέλεις, αλλά στη δεύτερη εναντίον πρώτης θα πω πάσο με βαριά καρδιά. Σε όλες τις άλλες μανς 4.

Δοξιάδης Κ.: 4. Άμα δεν ξέρεις τι να κάνεις, δώσε στους αντιπάλους μια δεύτερη ευκαιρία να κάνουν λάθος…

Ματζιάρης Θ.: 4. Πάσο δεν λέω, γιατί μπορεί να με κλέβουν. Τώρα, αν τη φάω, μάλλον θα τους πιστέψω και θα πάω 5.

Καραμανλής Φ.: Κοντρ. Πολύ δύσκολο. Όλα φαίνονται σωστά και λάθος.

Αγγελόπουλος Π.: 5. Στα ζεύγη αγοράζεις πιο εύκολα- έτσι κι αλλιώς οι ζώνες είναι για τα παιδιά.

Συμφωνώ ότι εδώ δεν έχει μεγάλη σημασία ο συσχετισμός των μανς. Σε οποιονδήποτε συσχετισμό, αν στο χέρι αυτό αγοράσουμε, είτε θα μας βγει σε πολύ καλό, είτε σε πολύ κακό. Όσο λιγότερη παρέα έχουμε τόσο καλύτερο σκορ θα πάρουμε, αν πετύχει. Ουσιαστικά είναι θέμα πιθανοτήτων, έμπνευσης και των παραγόντων που ανέφερα παραπάνω.

Δρίβας Ε: Πάσο. Ξερό.

Πανουργιάς Μ.: Πάσο. Με το χέρι του Νότου να είναι αρκετά ασαφές, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσουμε και να μπλέξουμε σε  περιπέτειες. Το γεγονός ότι είμαστε στην κόκκινη και παίζουμε  ζεύγη κάνει την επιλογή μας ευκολότερη.

Βουμβουράκης Κ.: Πάσο. Δύσκολη αγορά. Δεν έχω κοντρ και, οτιδήποτε άλλο παίξω στα μαύρα, δεν μου λέει τίποτα ότι μπορεί να βγαίνει, αν υποθέσουμε ότι δεν έχουν να βγάλουν κόντρα οι αντίπαλοι. Δεν θα ρισκάρω να παίξω κοντρέ στη δεύτερη χωρίς να έχω πληροφορίες για τη δυναμικότητα των χεριών. Μπορεί ο συμπαίκτης να έχει αξίες, αποδέχομαι όμως την μπαραζωτική αγορά, και τελειώνει εκεί.

Κουρμπέτης Β.: Πάσο. Soft αξίες στην πίκα, σικάν κούπα, λίγοι πόντοι… Δε βλέπω να μπορώ να αγοράσω κάτι στην κόκκινη.

Παϊσίδης Π.: Πάσο. Γιατί μπορεί ο συμπαίκτης να πασάρει για τιμωρία ένα ενδεχόμενο κοντρ από μέρους μου, αλλά δεν θα μπορώ να τον αντικρύσω για το υπόλοιπο της ημερίδας μετά από μια απάντησή του 5. Τα 4 και 5 δεν τα θεωρώ καλές αγορές.

Γαλανάκης Γ.: Πάσο. Πολύ αδύναμο χέρι για να μιλήσει στην κόκκινη, με τον συμπαίκτη πασαρισμένο.

Ρουσέας Β.: 4. Έχουν φιτ, έχουμε φιτ. Ας δοκιμάσουμε λίγο και την τύχη μας. Ζεύγη είναι και θα μας ψάχνει μόνο ένας!

Ιγγλέσης Ν.: Κοντρ. Στο σύστημά μου είναι πίκες και ένα minοr! Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο σύντροφος.

Παπαδόπουλος Τ.: Κοντρ. Και ας αποφασίσει ο συμπαίκτης.

Παπαπέτρος Γ.: Κοντρ. Και αν ακούσω 5 βλέπουμε. Μάλλον θα πω 5 μετά.

Σχολιάστε