Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Λουκάς Ζώτος

Πρόβλημα 4

Ζεύγη – ΑΔ στη δεύτερη

AQ3
9854
106
KJ98
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
πάσο
πάσοπάσο1πάσο
1πάσο3πάσο
;
Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
3 10 10 39%
4 8 3 9%
3ΧΑ 7  2 30%
5 6 13%
3 5 9%

Ο συμπαίκτης μας έδειξε μονόχρωμο χέρι ενδιάμεσης δύναμης. Το άθροισμα πόντων δεν φαίνεται να βγαίνει, αλλά αν ο συμπαίκτης είναι κοντός στην κούπα το σλεμ είναι σχεδόν σίγουρο (π.χ. Κxx – x – ΑΚx – AQ10xxx). Έτσι, ακόμα και σε αγώνα ζευγών, νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένος να δείξω τώρα τις αξίες μου, κάνοντας advanced cuebid 3 και στη συνέχεια, αν 3ΧΑ, να συνεχίσω με 4. Εκεί, αν ο συμπαίκτης μου δεν θέλει, μπορεί πάντα να κλείσει στα 4ΧΑ, που πρέπει να εννοεί, σε παρόμοιες περιπτώσεις, να παιχτεί. Αν δεν είχα βλέψεις για σλεμ μπορεί να συμφωνούσα με πολλούς (από πάνελ και αναγνώστες) που γκάμπλαραν άμεσα στα 3ΧΑ, γιατί αλλιώς μπορεί να πρόδιδα την, πιθανότατα «οδυνηρή», αντάμ κούπα.

Αθανασιάδης Α.: 3. Και στα πιθανά 3ΧΑ θα πω 4, δείχνοντας φιτ σπαθί, ενδιαφέρον για σλεμ, αξίες και κοντρόλ στις πίκες, έλλειψη κοντρόλ στα κόκκινα. Και φυσικά χρειάζομαι έναν τρόπο να σταματήσουμε, αν απαιτηθεί, στα 4ΧΑ.

Σαπουνάκης Α.: 3. Αν ο σύντροφος αγοράσει στη συνέχεια 3ΧΑ θα του πω, με κάποιο ρίσκο, και 4.

Ματζιάρης Θ.: 3. Μονόδρομος μου φαίνεται. Χωρίς κράτημα καρό δεν θέλω να παίζω 3ΧΑ, και να τα παίξει το χέρι με προστατευμένα τα ονέρ καρό. Αν τώρα έχει σόλο κούπα και είναι καλύτερα τα 5, χαλάλι λόγω ζευγών. Άσε που πρέπει να βρουν και την άμυνα.

Ρούσσος Π.: 3. Δείχνω τις αξίες μου για να παίξουμε ΧΑ.

Πλακίδα Η.: 3. Αγορά αξιών, διερευνώντας τα ΧΑ.

Καραμανλής Φ.: 3Με σκοπό στα ενδεχόμενα 3ΧΑ να πω 4 και να πασάρω σε άρνηση (4ΧΑ) του συμπαίκτη.

Δοξιάδης Κ.: 3. Αυτόματη αγορά.

Βρούστης Β.: 3. Να δείξω ότι κρατάω πίκα και μετά βλέπουμε. Στα 3ΧΑ θα πω πάσο.

Αγγελόπουλος Π.: 3. Αγοράζω τις αξίες μου με σκοπό τα 3ΧΑ, που είναι προτεραιότητα στα ζεύγη. Στις ομάδες θα αγόραζα 4, που μπορεί να οδηγήσει ευκολότερα σε σλεμ.

Κανναβός Τ.: 4. Φόρσινγκ βέβαια. Ζεύγη, αλλά είναι πολύ πιθανά τα 6, από τα 3ΧΑ μέσα, αν έχει κάνα σόλο κούπα ο συμπαίκτης. Εννοείται ότι θα πούμε 3, αν ψάχνουμε για 3ΧΑ.

Μηλιτσόπουλος Ι.: 4. Οποιαδήποτε άλλη αγορά δημιουργεί λάθος εικόνα στον συμπαίκτη. Μία εναλλακτική αγορά θα μπορούσε να είναι τα 5.

Καραμανλής Μ.: 3ΧΑ. Παίζουμε ζεύγη, οπότε τα 5 αποκλείονται, επίσης η πιθανή αγορά 3 μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες.

Δ. Διονυσόπουλος.: 3ΧΑ. Στο σκοτάδι, αλλά το ΑQ με πείθει ότι, αν το συμβόλαιο αυτό είναι το σωστό, πρέπει να παιχτεί από τη μεριά μου.

Ρουσέας Β.: 3. Προτιμώ να εκτελέσει το χέρι του συμπαίκτη τα 3ΧΑ, δείχνοντας παράλληλα το προβληματάκι στα καρά. Το ποντάζ και οι εξωτερικοί του πόντοι δείχνουν ότι το έχουμε το συμβόλαιο.

Κουρμπέτης Β.: 3. Αγοράζω το κράτημά μου, αν ο συμπαίκτης έχει κράτημα καρό να αγοράσει 3ΧΑ και να ελπίσουμε να μην βγουν κούπα. Αν δεν αγοράσει 3ΧΑ αγοράζω 5.

Δρίβας Ε: 3. 1ο κράτημα, άρνηση κοντρόλ στα καρά, προτιμώ να παίξει τα XA ο σύντροφος.

Γαλανάκης Γ.: 3. 3ο χρώμα, για να δω αν υπάρχει κράτημα στο καρό για να παίξουμε 3ΧΑ. Αν ο συμπαίκτης καταλάβει 5φ κούπα και αγοράσει την μανς στην κούπα, θα τον γυρίσω στα 5.

Βουμβουράκης Κ.: 3. Οι 11 μπάζες απαιτούν από τον συμπαίκτη: 1) σόλο ή σικάν κούπα, 2) δυνατό κράτημα στο καρό. Από την άλλη οι 9 μπάζες είναι πιο εφικτός στόχος. Μπαίνει μέσα εάν ο συμπαίκτης είναι σικάν στην κούπα, και ο Βορράς έχει 5φυλλο (αν είχε ο Νότος θα την είχε αγοράσει). Θα πάω για τις 9, γιατί θεωρώ πως είναι καλύτερο συμβόλαιο.

Ιγγλέσης Ν.: 3ΧΑ. Ζεύγη παίζουμε. 3ΧΑ και όποιον πάρει ο Χάρος!

Παπαπέτρος Γ.: 3ΧΑ. Ζεύγη παίζουμε..

Παπαδόπουλος Τ.: 3ΧΑ. Δεν νομίζω ότι θέλει και πολλή σκέψη. Ούτε ότι η υπόλοιπη αίθουσα θα αγοράσει κάτι άλλο. Για τα 6, είναι πολύ λίγα τα χέρια 16-18 πόντων που τα βγάζουν.

Πανουργιάς Μ.: 4. Επειδή το 3 περιλαμβάνει ένα περίεργο εύρος πόντων και κατανομής, το σλεμ μπορεί να είναι αρκετά πιθανό, μπορεί όμως εν τέλει το καλύτερο συμβόλαιο να είναι η μανς στα ΧΑ. Σε κάθε περίπτωση ενδιαφερόμαστε να ψάξουμε για το σλεμ και αγοράζουμε 4 δείχνοντας αυτό το ενδιαφέρον! Ο συμπαίκτης συνεχίζει με κιουμπίντ ή δίνει τον αριθμό των key cards του. Αν δούμε ότι το σλεμ είναι απίθανο μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε στα 4ΧΑ.

Παϊσίδης Π.: 3. Μανς. Και η προφανής μανς είναι το 3ΧΑ. Και πρέπει να τα εκτελέσει ο συμπαίκτης, γιατί εμείς σε κούπες και καρά είμαστε άχρηστοι. Άρα λέμε 3 και αν ο συμπαίκτης μας πει 3ΧΑ τα εκτελεί, αν πει 3 ή 3 δηλώνουμε εμείς τα 3ΧΑ με προφανή αντάμ την πίκα, που μας εξασφαλίζει το συμβόλαιο και μερικές άνω… Το ενδεχόμενο του σλεμ στα σπαθιά δεν το βλέπω πολύ πιθανό.

Σχολιάστε