Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Λουκάς Ζώτος

 

 

Πρόβλημα 5

Ομάδες – όλοι στην πρώτη

92
5
ΑJ543
KQ652
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
11πάσο
;
Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
2 10 6 61%
2 10 5 9%
2 7  1 4%
πάσο 6  3 17%
2 6 4%
2ΧΑ 4 4%

Μια παρεμβολή στο επίπεδο1 κρύβει μεγάλη γκάμα χεριών. Δεν λέω πάσο με ένα χέρι που μπορεί να βγάζει μανς (ή, ακραία, ακόμα και σλεμ) και δεν μ’ αρέσει να φιτάρω σε πρώτη φάση με δυο λιμά, παρότι παραδέχομαι ότι πιθανότατα  οι 2 είναι το καλύτερο συμβόλαιο. Από τις αγορές στο επίπεδο 2 σε μινέρ (που ΔΕΝ είναι φόρσινγκ σύμφωνα με το σύστημα του διαγωνισμού), έχω το δίλημμα ποιο χρώμα να αγοράσω πρώτα. Θα προτιμήσω τα σπαθιά, γιατί προτιμάω αντάμ εκεί και γιατί είναι πιο εύκολο για τον συμπαίκτη να ξαναγοράσει, αν έχει σόλο στο χρώμα μου. Σε 2ΧΑ του συμπαίκτη θα πω πάσο.

Ματζιάρης Θ.: 2. Ενθαρρυντικές αξίες για συναγωνισμό, υπόδειξη αντάμ, αν παίξουν οι άλλοι και, αφού θα πήγαινα πάσο στις 2 επαναδήλωση, δεν βλέπω το λόγο να αρχίσω με 2. Έτσι δεν χάνεται και το 5-4 φιτ σε οποιοδήποτε μινέρ.

Δελημπαλταδάκης Ν.: 2. Η αγορά νέου χρώματος στο επίπεδο 2 είναι ενθαρρυντική, αλλά όχι φόρσινγκ. Θέλουμε να ωθήσουμε τον συμπαίκτη να αγοράσει μια ακόμα φορά, οπότε πρέπει να του αφήσουμε πιο πολύ αγοραστικό πεδίο. Αγοράζοντας σπαθιά του αφήνουμε περιθώριο να πει 2 ή 3. Αν αγοράζαμε 2 θα χρειαζότανε πολύ καλό χέρι για να πει 3. Αν φυσικά επαναλάβει τις πίκες θα βοηθήσουμε εκεί.

Σαπουνάκης Α.: 2. Αγοράζω το πρώτο χρώμα μου και βλέπουμε.

Κανναβός Τ.: 2. Φαίνεται να έχει αρκετές κούπες ο συμπαίκτης. Δεν είναι φόρσινγκ το 2, αλλά αφήνουμε και κάπως ανοιχτή την αγορά, να πούμε 2, αν χρειαστεί, ή αν τις πει πάλι ο συμπαίκτης να ενισχύσουμε.

Καραμανλής Μ.: 2. Αν πασάρουμε και ο αντίπαλος ξαναγοράσει κούπες θα έχουμε χάσει το τρένο του “ασφαλούς” ανταγωνισμού. Επίσης, από άποψη αντάμ προτιμάμε τα σπαθιά και, έτσι και αλλιώς, μάλλον δεν έχουμε λόγο να αγοράσουμε τα καρά, καθώς το να αναφέρουμε και τα σπαθιά σε δεύτερο χρόνο, αν δεν βρούμε φιτ, είναι αρκετά επικίνδυνο.

Βρούστης Β.: 2. Το πάσο παρά είναι underbid.

Αγγελόπουλος Π.: 2. Συνήθως η αγορά χρώματος μετά από παρεμβολή στη στάθμη 2 δεν είναι φόρσινγκ. Έχω ανοχή στις πίκες, οπότε πασάρω στην επαναγορά της πίκας. Προτιμώ να αγοράσω καρά, γιατί μπορεί να μου δοθεί η ευκαιρία να αγοράσω και τα σπαθιά μου (πχ αν ο σύντροφος αγοράσει 2ΧΑ).

Μηλιτσόπουλος Ι.: 2. Αγορά βιβλίου. Υπόσχεται πάνω-κάτω 10-12πο και 5φ+. Δεν είναι φόρσινγκ, αλλά ενθαρρυντική αγορά. Αν προλάβουμε αργότερα, θα πούμε και τα σπαθιά.

Ρούσσος Π.: 2. Αν ακούσω 2 ή 2ΧΑ θα πω και 3. Στις 2 θα πω πάσο.

Πλακίδα Η.: 2. Μόνο επειδή είναι ομάδες, αν και δεν είναι και το πιο πιθανό να χάνω μανς και μάλλον απλώς ανεβάζω τον συντελεστή δυσκολίας.

Δοξιάδης Κ.: 2. Δεν νομίζω ότι θα είναι πολύ δημοφιλής η επιλογή μου. Προτιμάω να μην δείξω τίποτα. Αν βγάζω μανς, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οι 4.

Δ. Διονυσόπουλος.: Πάσο. Αρκετοί πόντοι, αλλά καμία σαφής κατεύθυνση. Λόγω του σόλο κούπα, πιστεύω ότι η αγορά δεν θα τελειώσει εδώ (αλλιώς ο συμπαίκτης μου έχει πολλές κούπες και με το μισφίτ καλό είναι να πορευτούμε συντηρητικά).

Αθανασιάδης Α.: Πάσο. Δεν βρίσκω το λόγο να μιλήσω ελεύθερα αυτήν τη στιγμή. Εκτιμώ ότι οι πιθανότητες να χάσουμε μια μανς (και μάλιστα στην πρώτη) είναι μικρότερες, από το να έχουμε μισφίτ και να μπούμε μέσα, αν αρχίσουμε να αγοράζουμε ασταμάτητα. Ο σύντροφος πρέπει να έχει και μερικές κούπες, εφόσον ο Νότος δεν μίλησε, άρα λίγα φύλλα στα μινέρ.

Ρουσέας Β.: 2. Με φυσικό τρόπο.

Κουρμπέτης Β.: 2. Είτε είναι forcing για έναν γύρο, είτε όχι. Περιμένουμε περιγραφή του χεριού του συμπαίκτη.

Γαλανάκης Γ.: 2. Αγοράζω το ακριβότερο από τα δύο 5φύλλα. Έχω αρκετή δύναμη και κατανομή, για να μιλήσω και το δεύτερο.

Παϊσίδης Π.: 2. Και μετά 3, εκτός αν επαναδηλώσει ο συμπαίκτης την πίκα.

Ιγγλέσης Ν.: 2. Έναν γύρο forcing αντέχουμε!

Δρίβας Ε: 2. Αντέχω μέχρι 2. Υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε καλύτερο παιχνίδι σε ένα από τα minors.

Πανουργιάς Μ.: 2. Τίποτα δεν φαντάζει ιδανικό εδώ, αλλά έχουμε πολύ φύλλο για να μην αγοράσουμε. Θα προτιμήσουμε τα 2, που είναι μια non forcing αγορά και δείχνει γύρω στους 10 πόντους με λιγότερες από τρεις πίκες.

Βουμβουράκης Κ.: 2. Μπορεί να έχουμε 4, μπορεί 3ΧΑ, μπορεί και τίποτα. Δεν θα χάσω τη μανς στις ομάδες. Περιγράφω το χέρι μου, δείχνω ότι έχει αξίες και βλέπουμε.

Παπαπέτρος Γ.: 2. Λείπει μια πίκα αλλά έχω σόλο και πολλούς πόντους.

Παπαδόπουλος Τ.: Πάσο. Να δω αν το πάσο του αντίπαλου είναι trap. Αν όχι, θα δώσω 2.

Σχολιάστε