Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Λουκάς Ζώτος

Πρόβλημα 7

Ομάδες – όλοι στη δεύτερη

Κ52
Α
KQJ
AQ10865
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
πάσοπάσο
11πάσοπάσο
κοντρπάσοπάσο1
;
Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
3 10 4 5%
2 9 2 10%
κοντρ 8  3 10%
3ΧΑ 8  1 24%
2 8  1 24%
2 7  2 19%
πάσο 7  2 5%
1ΧΑ 5 5%

Από τα πιο ενδιαφέροντα θεωρητικά χέρια του σετ. Είναι το πάσο φόρσινγκ; Είναι το κοντρ τιμωρίας ή όχι; Τι σημαίνει το κιουμπίντ 2 και τι το κιουμπίντ 2; Τι δύναμη δείχνουν οι αγορές σε ΧΑ (1, 2 ή 3); Προσωπικά νομίζω ότι το πάσο δεν πρέπει να είναι φόρσινγκ, γιατί ο συμπαίκτης μπορεί να έχει ένα μασούρι κούπες και ουσιαστικά τίποτε άλλο, ενώ και εμείς, που είπαμε κοντρ στην τελευταία θέση, μπορεί να έχουμε μίνιμουμ χέρι. Στην περίπτωση αυτή το κοντρ δεν βρίσκω τον λόγο να μην είναι τιμωρίας, εφόσον λίγο – πολύ υποσχεθήκαμε πίκες. Πάντως, εάν το πάσο είναι φόρσινγκ τότε και το κοντρ δεν πρέπει να είναι τιμωρίας, ώστε να περιμένουμε τον συμπαίκτη να πει αυτός κοντρ reopening στην τελευταία θέση και να το μετατρέψουμε.

Ρούσσος Π.: 3. Αν ο δικός μου βλέπει κάτι παραπάνω από KJ9xx κούπα, περιμένω να με πάει μανς.

Δοξιάδης Κ.: 3. Ο δικός μας, παρά το trap pass, μπορεί να είναι ακόμα αρκετά αδύναμος. Στις πίκες δύσκολο πλέον να πάρουμε πολλά. Το 3 θα απλοποιήσει την αγορά πολύ.

Μηλιτσόπουλος Ι.: 3. Για να μείνει η Ανατολή στην κόντρα πρέπει να έχει κάτι. Άρα αξίζει το χαρτί μας, για μια προσπάθεια, ελπίζοντας για το καλύτερο.

Καραμανλής Μ.: 3. Θα μπορούσαμε να καρφώσουμε την μανς, αλλά προτιμώ να δώσω την επιλογή στον συμπαίκτη. Η αγορά δείχνει ισχυρή πρόταση, με χέρι που ψάχνει κάτι παραπάνω από το μίνιμουμ, που είναι κάτι σε KJ10xx στις κούπες.

Αγγελόπουλος Π.: 2. Το πάσο νομίζω ότι είναι φόρσινγκ, παρόλα αυτά θα αγοράσω 2 (περισσότερο λόγω φόβου) και με την ελπίδα ή να ακούσω φιτ στα σπαθιά ή να ακούσω ΧΑ.

Ματζιάρης Θ.: 2. Δεν βλέπω να πηγαίνουμε πολύ παραπάνω από τα 3XA, αλλά έχω ένα πολύ καλό χέρι και πρέπει να το δείξω. Βέβαια, αν ο συμπαίκτης έχει κανά σόλο σπαθί δεν θα κερδίσουμε, ενώ η 1 κοντρέ θα είχε καλύτερες προοπτικές.

Αθανασιάδης Α.: 2. Οι κούπες φανερώθηκαν και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να έχει ο συμπαίκτης, που έμεινε να τιμωρήσει την 1. Δείχνω ότι έχω πολλά σπαθιά και δυνατό χέρι (αν δεν είχα πολλή δύναμη θα έλεγα 2 και όχι κοντρ την προηγούμενη φορά που μίλησα).

Πλακίδα Η.: 2. Αν ο δικός μου έχει κάτι επιπλέον, εκτός από κούπες, θα συνεχίσει.

Κανναβός Τ.: 3ΧΑ. Δεν νομίζω να εισπράξουμε περισσότερα στο κόντρ, ούτε να έχουμε σλεμ μετά το αρχικό πάσο του συμπαίκτη και τις αξίες που έχει στην κούπα.

Βρούστης Β.: Κοντρ. Για να δείξω ότι έχω πολύ δυνατό χέρι. Η άλλη εναλλακτική 2ΧΑ ή 3. Προτιμώ να πω ξανά κοντρ και μετά 3, ώστε να καταλάβει ότι είμαι πολύ δυνατός.

Σαπουνάκης Α.: Κοντρ. Δεν το παίζω πέναλτι, δείχνει δυνατό χέρι.
Δ. Διονυσόπουλος.: Πάσο. 100% φόρσινγκ. Πιο δύσκολο ερώτημα είναι, τι προδιαγραφές θα έχει ένα, ενδεχόμενο, κοντρ από τον συμπαίκτη τώρα;

Δελημπαλταδάκης Ν.: Πάσο. Είναι φόρσινγκ. Ο συμπαίκτης, με ένα χέρι που είναι προσανατολισμένο για άμυνα ΚΑΙ στις πίκες, θα πει κοντρ, το οποίο θα αφήσουμε, αλλιώς θα διερευνήσουμε, στην συνέχεια, ποια είναι η καλύτερη μανς να παίξουμε.

Δρίβας Ε: 2. Ισχυρό χέρι, ζητάω (ακόμα ένα) κράτημα για ΧΑ.

Παπαδόπουλος Τ.: 2. Αν ακούσω 2ΧΑ, θα δώσω 3 μετά. Δεν θέλουν πολύ τα 6.

Κουρμπέτης Β.: 3ΧΑ. Με αξίες του συμπαίκτη στις κούπες δεν βλέπω σλεμ κάπου. Δεν θα αφήσω το κόντρ φυσικά, οπότε δε βλέπω άλλη εναλλακτική από τη μάνς στα XA.

Παπαπέτρος Γ.: 3ΧΑ. Και όσα βγούνε.

Πανουργιάς Μ.: 2. Η αγορά δύο κούπες είναι φόρσινγκ προφανώς και πιθανότατα δείχνει και μακριά σπαθιά, καθώς, αν είχαμε κάποιο μπαλανσέ χέρι, μάλλον θα ξεκινούσαμε την αγορά με κοντρ, το οποίο φανερώνει μια διάθεση για τιμωρία στις πίκες. Στη συνέχεια της αγοράς θα δείξουμε και τα σπαθιά μας, με την πιο πιθανή κατάληξη να είναι το 3ΧΑ. Ακόμα μία καλή αγορά για τη Δύση, μετά τη 1 του Νότου, είναι και το απευθείας 3, το οποίο ωστόσο θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί ότι είναι φόρσινγκ.

Βουμβουράκης Κ.: Κοντρ. Το πάσο του συμπαίκτη, έπειτα από το κοντρ, δείχνει δυνατό χέρι. Δύσκολο να αφήσεις στις ομάδες κοντρέ συμβόλαιο στο επίπεδο 1. Το 1 κοντρέ είναι βέβαιο ότι μπαίνει μέσα. Νομίζω αν οι αντίπαλοι πάρουν 5 μπάζες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Θα παίξω για το 800άρι και το +200 στις ομάδες.

Παϊσίδης Π.: 2. Είμαι μεταξύ του κοντρ και του 2. Είναι προφανώς πολύ δυνατό χέρι και ασφαλής δήλωση. Αλλιώς θα λέγαμε 2 ή 3 αντί για κοντρ. … Ίσως πάλι και το 3 να περιγράφει καλύτερα την κατανομή μας και τη δύναμη, αλλά χάνει χώρο. Και σε περίπτωση που τα φύλλα κλειδιά δεν κάθονται καλά, μπαίνουμε μέσα, ιδίως μάλιστα αν ο συμπαίκτης μας είναι άποντος. Γιατί το ότι δεν έχει 6 πόντους μας το έδειξε…

Ρουσέας Β.: 1ΧΑ. αν ο συμπαίκτης έχει περάσει trap pass μάλλον έχουμε κάτι καλύτερο. Ας δείξουμε το ποντάζ.

Σχολιάστε