Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Απαντήσεις στον 71ο Διαγωνισμό Αγορών Open

Λουκάς Ζώτος

Πρόβλημα 3

Ομάδες – ΒΝ στη δεύτερη

K76
763
AKJ103
63
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
3πάσοπάσο
;
Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
3 10 10 48%
πάσο 8 4 43%
κοντρ 7  1 9%

Οι απαιτήσεις για μια αγορά reopening είναι σίγουρα πολύ χαμηλότερες από μια παρεμβολή. Συνεπώς, με το χέρι που έχουμε, πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να αγοράσουμε. Απλώς το θέμα είναι αν θα πούμε κοντρ ή 3. Προτιμώ την αγορά 3 γιατί το κοντρ μπορεί να μας οδηγήσει εύκολα σε ένα συμβόλαιο στο 4-3, ίσως και στο επίπεδο 4, ενώ τα φύλλα, λόγω του μπαράζ, πιθανότατα θα κακοστέκουν. Ακόμα και στην περίπτωση που  χάσουμε την τιμωρία στα 3, πιθανόν ο συμπαίκτης μας να έχει να αγοράσει 3ΧΑ, συμβόλαιο με το οποίο έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ευχαριστημένοι.

Κανναβός Τ.: 3. Αν πούμε κοντρ κινδυνεύουμε να παίξουμε σε 4-3 σε μαζέρ και να έχουμε 3ΧΑ. Χάνουμε με το 3 την τιμωρία στα σπαθιά των αντιπάλων.

Σαπουνάκης Α.: 3. Καλύτερο από το κοντρ, διότι έχω καλό χρώμα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα μαζέρ.

Αθανασιάδης Α.: 3. Δείχνω καλό χρώμα, δύναμη το πολύ για ένα κοντρ 4ης θέσης, όχι ενδιαφέρον για μαζέρ και δεν φοβάμαι μήπως τους οδηγήσω σε καλύτερο συμβόλαιο.

Δελημπαλταδάκης Ν.: 3. Όχι κοντρ, αν και καταλαβαίνω το σκεπτικό όσων κοντράρουν, να ωθήσουν τον συμπαίκτη να αγοράσει κάποιο μαζέρ ή να του επιτρέψουν να πασάρει. Και στις δύο περιπτώσεις προσφέρουμε λίγα, ενώ σε καρά ή ενδεχόμενα 3ΧΑ προσφέρουμε περισσότερα.

Καραμανλής Φ.: Clear-cut. Το κοντρ με Κxx – xxx πολύ ρισκέ, εκτός αν βρούμε τον συμπαίκτη μας με σπαθιά.

Πλακίδα Η.: 3. Χωρίς 4φ μαζέρ, αλλά και απλώς ως υπόδειξη αντάμ, το 3 υπερτερεί του κοντρ. Επιπλέον, σε τελευταία θέση δεν υπόσχεται και πολλά.

Αγγελόπουλος Π.: 3. Η πρώτη ζώνη βοηθάει την απόφασή μου. Ο σύντροφος μπορεί να έχει άνοιγμα.

Μηλιτσόπουλος Ι.: 3. Αρκετό φύλλο για πρώτη μανς. Αφήνει και τον συμπαίκτη να αγοράσει ένα 5φ μαζέρ που “παρέλειψε” προηγουμένως.

Καραμανλής Μ.: 3. Δεν βλέπω τον λόγο να μην κάνω “ρεόπα”.

Δ. Διονυσόπουλος.: Κοντρ. Δύσκολη επιλογή μεταξύ του κοντρ και του 3. Το κοντρ έχει πιο … υψηλές προσδοκίες (π.χ. μετατροπή σε τιμωρία από τον συμπαίκτη), αλλά είναι σαφώς πιο επικίνδυνο.

Ρούσσος Π.: Πάσο. Είμαι στην πρώτη με κακή κατανομή και λίγους πόντους. Αν χάσω και καμία μανς δεν πειράζει. Το πρόβλημα δεν είναι μην χάσω το παρτ σκορ, αλλά ότι ο συμπαίκτης θα με πηγαίνει μανς με πολύ λίγους πόντους, γιατί θα περιμένει περισσότερα.

Βρούστης Β.: Πάσο. Σε ομάδες δεν έχω λόγο να κάνω reopening. Και αν χάσω κάποια μανς θα είμαι στην πρώτη.

Ματζιάρης Θ.: Πάσο. Η σωφροσύνη λέει πάσο. Υπάρχει βέβαια και προοπτική να κερδίζει το 3, αλλά και το κοντρ να πετυχαίνει κανά 14άρι με απ’ ατού και να γράφει την 500άρα. Αν ήταν ζεύγη δεν θα το πάσαρα.

Δοξιάδης Κ.: Πάσο. Τι να πάω να κάνω; Είναι πιο πιθανό να πληρώσω 200-300 στα 3ΧΑ ή στα 3 άκοντρα, από το να τα βγάζω.

Γαλανάκης Γ.: 3. Οριακό χέρι για να μιλήσει στην θέση κλεισίματος. Τα dδυο τρίφυλλα μαζέρ δεν με ενθουσιάζουν, για να πω το κοντρ.

Πανουργιάς Μ.: 3. Η αγορά αυτή είναι μία καλή λύση για να ξανανοίξουμε την αγορά. Μπορεί να θέλαμε να έχουμε λίγο παραπάνω HCP, αλλά πρέπει να αγοράσουμε καθώς οι πιθανότητες να έχει ο άξονάς μας ένα καλό συμβόλαιο είναι αρκετές.

Ρουσέας Β.: 3. Άμα γίνει το reopening το προτιμώ με φυσικό τρόπο.

Δρίβας Ε: 3. Και πολλά είναι…

Παπαπέτρος Γ.: 3. Ξαναπήγε στα καρά η κούπα…

Παπαδόπουλος Τ.: 3. Στα ζεύγη θα έλεγα κοντρ.

Κουρμπέτης Β.: Πάσο. Εδώ εύχομαι good luck στον αντίπαλο (να είμαστε και ευγενείς) και βγάζω πάσο.

Ιγγλέσης Ν.: Πάσο. Δεν θέλω να μπω σε περιπέτειες.

Βουμβουράκης Κ.: Πάσο. Με χαρακτηριστική ευκολία. Δεν βλέπω λόγο να μπω στην αγορά. Το 3 δείχνει κάτι καλύτερο. Ίσως και να πληρωθεί ο άξονάς μας, ίσως και όχι…αδιάφορο.

Παϊσίδης Π.: Πάσο. Μπορεί μετά το 3 μου ή την κόντρα μου να ακούσω 3ΧΑ από τον συμπαίκτη. Δεν με πειράζει όμως να αμυνθώ στα 3 με τους 11 πόντους μου. 200 και πάνω, πάντως, δεν δίνω με τίποτα.

Σχολιάστε