Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί 36ος Διαγωνισμός αγορών 1-6

36ος Διαγωνισμός αγορών 1-6

Άννυ Καραμανλή

Πρόβλημα 5

Ομάδες – όλοι στη δεύτερη

Q83
AQJ83
K53
86
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
1πάσο
12;

Κοντρ (συμβατικό) = 10, πάσο = 10, 2/ = 7, 2 = 5

Πάσο: 12 ποντάκια και ο αντίπαλος μου δίνει την ευκαιρία να πω πάσο και να δείξω το χαμηλό μου άνοιγμα, ας το εκμεταλλευτώ λοιπόν. Ο συμπαίκτης έχει τη δυνατότητα να επανέλθει.

Αν τώρα έχετε συμφωνήσει ότι το “κοντρ” δείχνει 3φυλλο πίκα (κοντρ υποστήριξης ή support) θα πρέπει να συμφωνήσετε και μέχρι πιο επίπεδο αντιπάλου παρεμβολής το παίζετε.

Γενικά πιστεύω ότι αντί να γεμίζουμε το σύστημά μας με πολλές συμβάσεις καλλίτερα να παίζουμε εστιάζοντας στο μέτρημα των φύλλων και πόντων συμπαίκτη και αντιπάλων, στο πλάνο άμυνας και εκτέλεσης και στην εποικοδομητική συζήτηση με τον συμπαίκτη αλλά αυστηρά όχι την ώρα του παιχνιδιού.

Κορώνη Μ.: Κοντρ. Αγορά που δείχνει τρίφυλλη πίκα (το χρώμα που αγόρασε ο συμπαίκτης) ανεξάρτητα από πόντους (κοντρ υποστήριξης – support double).

Μπαμπούλα Α.: Πάσο. Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Θέλω να δείξω στον συμπαίκτη ότι έχω τρίφυλλο πίκα και ο τρόπος είναι μόνο με κοντρ, αν έχουμε συμφωνήσει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις – μετά δηλαδή από παρεμβολή του αντιπάλου – ένα κοντρ θα είναι συμβατικό (κοντρ support)

Τζοτζολάκης Δ.: Κοντρ. Θα κοντράρετε αν παίζετε support dbl, θα πείτε πάσο αν δεν παίζετε. Το χέρι αυτό είναι μεν minimum, αλλά ικανοποιεί τις προδιαγραφές του support dbl.

Μήτση Γ.: Κοντρ. Αν στο οπλοστάσιό σας διαθέτετε το κοντρ support. Έτσι δείχνετε την τρίφυλλη υποστήριξη στην πίκα. Χωρίς αυτήν τη συμβατική αγορά θα πρέπει να πασάρετε, γιατί αν πείτε κοντρ θα δείξετε δυνατό χέρι.

Πλακίδα Η.: Κοντρ (support) ή Πάσο. Μία πολύ χρήσιμη και απλή σύμβαση, που είναι καλό να ενταχθεί κάποια στιγμή στο αγοραστικό σας σύστημα, είναι το κοντρ σαπόρτ (support double). Όταν γίνεται από τον ανοίξαντα, μετά από απάντηση σε μαζέρ και παρεμβολή από τον αντίπαλο, δείχνει τρίφυλλη υποστήριξη στο μαζέρ του απαντώντα. Αν παίζετε αυτήν τη σύμβαση, τότε το κοντρ είναι η σωστή αγορά. Αλλιώς πάσο (έχετε περιγράψει τι έχετε με το άνοιγμά σας και δεν έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε).

Μπόζεμπεργκ Κ.: Πάσο / κοντρ. Μετά από παρεμβολή, με μίνιμουμ χέρια, η υποχρέωσή μας να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή παύει. Μία χρήσιμη σύμβαση σε τέτοιου είδους ακολουθίες είναι το κοντρ υποστήριξης (support double), που δείχνει τρίφυλλη υποστήριξη στο χρώμα που απάντησε ο συμπαίκτης.

Βαγενάς Ξ.: 2. Με τουλάχιστον 18 πόντους από ονέρ στον άξονα δεν μπορώ να πασάρω. Δεν μπορώ να πω το 3φυλλο καρό μου ούτε ΧΑ, καθώς δεν έχω κράτημα, οπότε αναγκαστικά θα ξαναμιλήσω τις κούπες μου.

Διαμαντόπουλος Δ.: Πάσο. Δεν έχουμε 4φυλλη πίκα, ώστε να την δείξουμε δίνοντας το φιτ, δεν έχουμε 4φυλλο το άλλο μη αγορασθέν χρώμα (καρό), ούτε έχουμε να δείξουμε κάτι περισσότερο στις κούπες ή σε δύναμη, ώστε να ανέβουμε επίπεδο.

Ροΐδου ΗΧ.: Πάσο. Με βαριά καρδιά… αν ήταν ζεύγη θα έλεγα 2 και ας παίζαμε με…μισό φιτ..

Στεργιόπουλος Σ.: Πάσο. Με 13 πόντους και ΟΚ θα ήθελα να δηλώσω 1ΧΑ. Μετά την παρεμβολή δεν έχω κρατήματα στο χέρι του αντιπάλου ούτε άλλο χρώμα (καρά) να δείξω.

Σχολιάστε