Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί 36ος Διαγωνισμός αγορών 1-6

36ος Διαγωνισμός αγορών 1-6

by Άννυ Καραμανλή

Για να απαντήσετε στον νέο διαγωνισμό αγορών, πηγαίνετε απευθείας στην τελευταία σελίδα.

Το πάνελ του διαγωνισμού αγορών 1-6 απαρτίζεται πάντα από δάσκαλους και η βαθμολογία βγαίνει με βάση τις δικές τους απαντήσεις και σχόλια. Στη συνέχεια θα βαθμολογούνται οι αναγνώστες και θα δημοσιεύονται τα ονόματα των πρώτων από αυτούς. Καλό θα είναι, αλλά όχι απαραίτητο, να στέλνει και κάθε αναγνώστης τα σχόλιά του ώστε να δημοσιεύονται τα πλέον ενδιαφέροντα από αυτά.

Αν έχει κάποιος μαθητής ή παίκτης κατηγορίας 1-6 κάποια διανομή, η οποία τον προβλημάτισε στην αγορά, θα χαρούμε πολύ να μας τη στείλει για να τη βάλουμε στον διαγωνισμό.

Ο αναγνώστης κατηγορίας 1-6 που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στους διαγωνισμούς 36,37 και 38 θα έχει δωρεάν την ανανέωση του αγωνιστικού του δελτίου για ένα έτος.

Τον παρόντα διαγωνισμό σχολιάζουν οι δάσκαλοι  Μαριάννα Κορώνη, Αναστασία Μπαμπούλα, Δημήτρης Τζοτζολάκης, Γεωργία Μήτση, Ηρώ Πλακίδα και ο Κώστας Μπόζεμπεργκ. Τους ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Πρόβλημα 1

Ομάδες – ΒΝ στη δεύτερη

KJ1085
A75
Q102
83
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
πάσοπάσο;

1 = 10, πάσο = 8, 2 = 7

1: Όταν ανοίγουμε με λιγότερους πόντους στην 3η θέση το κάνουμε τηρώντας τις εξής προϋποθέσεις:

    <liLΈχουμε καλό χρώμα ώστε να έχει νόημα η υπόδειξη αντάμ.

  1. Είμαστε έτοιμοι να πασάρουμε οποιαδήποτε αγορά του συμπαίκτη. Κάθε επαναδήλωση δείχνει κανονικό άνοιγμα.
  2. Όσο πιο ψηλά ιεραρχικά είναι το χρώμα τόσο πιο πολύ παρεμποδίζει τον αντίπαλο να παρεμβληθεί.

Κορώνη Μ.: 1. Το άνοιγμα αυτό πληροί και τις τρεις βασικές αρχές των πιο αδύναμων ανοιγμάτων τρίτης θέσης 1. Υπόδειξη αντάμ (καλή ποιότητα χρώματος) 2. Παρεμπόδιση αντιπάλων (δεν μπορούν να αγοράσουν χρώμα στο επίπεδο 1) και 3. Δυνατότητα στον ανοίξαντα να πασάρει οποιαδήποτε απάντηση του συμπαίκτη (υπό την προϋπόθεση ότι το ζευγάρι χρησιμοποιεί την απάντηση 2 ως σύμβαση Drury ή reverse Drury με φιτ και 10-11 πόντους ώστε να μπορεί να «φρενάρει» στο επίπεδο 2 αν ο ανοίξας δείξει χέρι με αξίες κάτω από άνοιγμα – 2 στο Drury, 2 στο reverse Drury).

Μπαμπούλα Α.: 1. Στην τρίτη θέση, το σκεπτικό μας, για να ανοίξουμε την αγορά με ένα όχι κανονικό άνοιγμα, βασίζεται πιο πολύ στο να εμποδίσουμε τους αντιπάλους, μια που με πασαρισμένο συμπαίκτη οι πιθανότητες να έχει ο άξονάς μας μανς λιγοστεύουν. Ο κίνδυνος είναι να οδηγηθούμε σε στάθμη που δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Έτσι εφευρέθηκε η σύμβαση Drury, αν και σε αυτό το χέρι ακόμη και να μην την έχει κάποιο ζευγάρι στο οπλοστάσιό του ο ανοίξας θα πασάρει άνετα οποιαδήποτε απάντηση του συμπαίκτη του. Ο συνδυασμός των μανς είναι επίσης δελεαστικός εδώ.

Τζοτζολάκης Δ.: 1. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται, αν και ξέρω καλά ότι οι περισσότεροι από σας θα ανοίγατε 1 χωρίς συζήτηση. Όταν ανοίγετε ελαφρά σε 3η θέση πρέπει να ισχύουν δυο προϋποθέσεις: α) Το χρώμα πρέπει να είναι καλό ή ισοδύναμα κάνετε υπόδειξη αντάμ αν οι αντίπαλοι σας παίξουν και β) Πρέπει να είστε έτοιμοι να πασάρετε οποιαδήποτε απάντηση του συμπαίκτη. Προσέξτε ότι αν επαναδηλώσετε, δείχνετε κανονικό άνοιγμα. Έχει επίσης σημασία αν παίζετε 2 Drury (ή Drury fit) και 1ΝΤ semi forcing (δείτε και το πρόβλημα 3). Μια ιδιότητα του 1ΝΤ semi forcing είναι ότι οι απαντήσεις στο επίπεδο 2 χωρίς πήδημα υπόσχονται σχεδόν πάντα πεντάφυλλα ή μακρύτερα χρώματα. Συνεπώς αν παίζετε κάποια έκδοση Drury έχει καλώς. Αν όχι και το 2 είναι φυσικό, τότε θα πασάρετε και θα αφήσετε τον συμπαίκτη να παίξει στο (κατά πάσα πιθανότητα) 5-2 fit.

Μήτση Γ.: 1: Στην τρίτη θέση ανοίγουμε με λιγότερους από 13π, πολύ περισσότερο όταν το χρώμα μας είναι οι πίκες. Στόχος είναι να παρεμποδίσουμε τους αντιπάλους και να υποδείξουμε αντάμ.

Πλακίδα Η.:1. Σε τρίτη θέση, το άνοιγμα μπορεί και να δείχνει λιγότερους από 13 συνολικούς πόντους, αν διαθέτει καλό χρώμα και/ή αμυντικές αξίες. Ακόμη και μόνο ως υπόδειξη αντάμ, το άνοιγμα 1 υπερτερεί του πάσο.

Μπόζεμπεργκ Κ.: 1. Το ιδανικό χέρι για άνοιγμα 1 σε τρίτη θέση. Υποδεικνύετε αντάμ και ταυτόχρονα διεκδικείτε το συμβόλαιο.

Βαγενάς Ξ.: 1. Παρά τους 10 πόντους από ονέρ είμαι στην τρίτη θέση και στην πράσινη. Έχω καλό 5φυλλο πίκα, οπότε δεν μπορώ να μην το δηλώσω!

Διαμαντόπουλος Δ.: Πάσο. Δεν έχουμε πόντους από ονέρ και από μήκος, ούτε τηρείται ο κανόνας των 20, ώστε να ανοίξουμε.

Ροΐδου ΗΧ.: 1. Στην πρώτη μανς, τρίτη θέση και μετά από δύο πάσο, έστω και με 10 π. …

Στεργιόπουλος Σ.: Πάσο. 10 πόντοι από ονέρ και 1 μήκος.

Σχολιάστε