Αρχή Ρεπορτάζ Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας 2016

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας 2016

Δημήτρης Κατσίποδας

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδος και 22ο Φεστιβάλ Μπριτζ Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας (ΟΑΜΚ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ και του Δήμου Καλαμάτας, στο ξενοδοχείο Horizonblu. Διαιτητής του Φεστιβάλ ήταν ο εθνικός διαιτητής κ. Κηπουρός Νικόλαος με βοηθό την πτυχιούχο διαιτητή  κα Οικονόμου Ευδοκία. Το  αγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ήταν το εξής:

Ημέρα Ημερομηνία Αγώνας Ημερίδα Ώρα Έναρξης
Πέμπτη 24 Mαρτίου Ομάδες 1η ημερίδα 20:30
Παρασκευή 25 Μαρτίου Ομάδες 2η ημερίδα 11:00
Παρασκευή 25 Μαρτίου Ζεύγη 1η ημερίδα 20:30
Σάββατο 26 Μαρτίου Ζεύγη 2η ημερίδα 19:00
Σάββατο 26 Μαρτίου Kids 1η ημερίδα 19:00
Κυριακή 27 Μαρτίου Ζεύγη 3η ημερίδα 11:00
Κυριακή 27 Μαρτίου Kids 2η ημερίδα 11:00

Όσον αφορά στις συμμετοχές του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Δυτικής Ελλάδας, είχαμε ρεκόρ συμμετοχών στα ζεύγη. Ιδιαιτερότητα του φετινού τουρνουά ήταν και η διοργάνωση δύο ημερίδων για παιδιά ηλικίας έως 16 ετών (κατηγορία Kids).  Συγκεκριμένα οι συνολικές συμμετοχές ήταν:

  • 18 ομάδες στην κατηγορία Open
  • 10 ομάδες στην κατηγορία 1-9
  • 60 ζεύγη στην κατηγορία Open
  • 21 ζεύγη στην κατηγορία 1-9
  • 26 ζεύγη στην κατηγορία 1-6
  • 8 ζεύγη στην κατηγορία kids

Όσον αφορά στους αγώνες ομάδων τις κατηγορίας open, στην πρώτη ημερίδα η ομάδα “Κανναβός” ήταν πρώτη με 46,04 VP’s και ακολουθούσε η ομάδα “Σταυρινού” με 43,70 VP’s. Στον πρώτο γύρο της δεύτερη ημερίδας οι παραπάνω ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες και νικητής αναδείχθηκε η ομάδα “Κανναβός” για μόλις 1 Imp.

Μετά και τον δεύτερο γύρο, οι προηγούμενες ομάδες ήταν πάλι στις δύο πρώτες θέσεις και έτσι ήρθαν αντιμέτωπες και στον τελευταίο και καθοριστικό γύρο. Στο γύρο αυτό η ομάδα “Σταυρινού” κέρδισε με 16 Imps διαφορά και έλαβε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, ενώ η ομάδα “Κανναβός” έλαβε την δεύτερη θέση.

Ομάδα Σταυρινού

Από τις καλαματιανές ομάδες, η ομάδα Θωμόπουλος ήταν στη 13η θέση της γενικής κατάταξης. Παρόλα αυτά στην δεύτερη ημερίδα έκανε τρεις διαδοχικές νίκες, κερδίζοντας κατά σειρά τις ομάδες Θεοδώρου με 10 Imps, Δεληγιάννη με 22 Imps και Κτεναβέα με 35 Imps και έλαβε την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Τα τελικά αποτελέσματα  του αγώνα ομάδων κατηγορίας open ήταν:

Θέση Ομάδα Σύνθεση
1η Ομάδα Open Σταυρινού Σταυρινού Σ, Βρούστης Β, Σκορδαλίδη Κ, Δελιμπαλταδάκης Ν, Μπανίκας Χ
2η Ομάδα Open Κανναβός Κανναβός Π, Γαρουφαλής Μ, Καλιφρονάς Μ, Νίνος Σ, Βουκούτης Ν
3η Ομάδα Open Θωμόπουλος Θωμόπουλος Δ, Αλεξανδρόπουλος Γ, Οικονόμου Α, Φασουλής Π

Ομάδα Θωμόπουλος

Στην κατηγορία 1-9, η ομάδα Σπαρτιάνος που αποτελείτο από αθλητές του ΟΑΜΚ, από την πρώτη ημερίδα έλαβε σημαντική διαφορά από τις άλλες την οποία και αύξησε στην δεύτερη ημερίδα, τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 92.31 VP’s. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Σωτηρέλλη-Δρέσιου με 75.24 VP’s, ενώ στην τρίτη θέση η ομάδα Μπερτζελέτου από την Τρίπολη με 72.92 VP’s.

Θέση Ομάδα Σύνθεση
1η Ομάδα 1-9 Σπαρτιανός Σπαρτιάνος Η, Φιλοπούλου Β, Δογάνη Δ, Κωνσταντόπουλος Κ
2η Ομάδα 1-9 Σωτηρέλλη-Δρέσιου Σωτηρέλλη-Δρέσιου Δ,Τσώνος Σ, Λιάος Β, Λιάου Α
3η Ομάδα 1-9 Μπερτζελέτου Μπερτζελέτου Σ, Κουρέτα Π, Καλτεζιώτης Ν, Κανάκης Δ

Ομάδα Σπαρτιανός

Στους αγώνες ζευγών της κατηγορίας open, οι Αθανασιάδης Αλέκος και Ζώτος Λουκάς έχοντας σταθερά καλή απόδοση και λαμβάνοντας την πρώτη θέση στην πρώτη ημερίδα με 67.44%, την πέμπτη θέση στην δεύτερη ημερίδα με 60.60% και την πρώτη θέση στην τρίτη ημερίδα με 63.33% έλαβαν άνετα την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Την δεύτερη θέση της γενικής, με ποσοστό 59.10%, έλαβαν οι Λαγγουράνης Φ -Συμεώνογλου Αρ, οι οποίοι στις τρείς ημερίδες έκαναν 53.53%, 60.72% και 63.05%.

Την τρίτη θέση της γενικής έλαβαν οι Ρούσσος Γ- Μαμιδάκη Λ με 59.05% αφήνοντας τέταρτους τους Δοξιάδη Κ- Μπανίκα Χ με 59.02% και πέμπτους τους Θωμόπουλο Δ- Ανθόπουλο Κ με 58.98%. Ο Θωμόπουλος Δημήτρης, αγωνιζόμενος με τον αθλητής του ΠΟΑΜ Ανθόπουλο Κώστα, ήταν και η σημαντικότερη θέση που έλαβε καλαματιανός αθλητής στην κατηγορία open.

Θέση Ζεύγος Ποσοστό
1ο ζεύγος Open Αθανασιάδης Αλ- Ζώτος Λ 63,79%
2ο ζεύγος Open Λαγγουράνης Φ – Συμεώνογλου Αρ 59,10%
3ο ζεύγος Open Ρούσσος Γ- Μαμιδάκη Λ 59,05%

Νικητές Open

Η κατηγορία 1-9 από την πρώτη ημερίδα φάνηκε ότι θα ήταν καλαματιανή υπόθεση μιας και οι Σπαρτιάνος-Φιλοπούλου έκαναν 67.13%  και οι Δογάνη-Κωνσταντόπουλος 64.44%. Τελικά το ζευγάρι Δογάνη-Κωνσταντόπουλος κατάφερε να φέρει 66.20% στην δεύτερη ημερίδα και έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση που κράτησε εύκολα με  56.48% στην τρίτη ημερίδα. Οι Σπαρτιάνος-Φιλοπούλου περιορίστηκαν στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ένα άλλο καλαματιανό ζεύγος, οι Λεάκος-Ψυχίδης έλαβαν την τρίτη θέση της γενικής.

Θέση Ζεύγος Ποσοστό
1ο ζεύγος 1-9 Δογάνη Δ-Κωνσταντόπουλος Κ 62.25%
2ο ζεύγος 1-9 Σπαρτιάνος Η-Φιλοπούλου Β 59,72%
3ο ζεύγος 1-9 Λεάκος Δ-Ψυχίδης Γ 55,07%

Νικητές 1-9

Στην κατηγορία 1-6, στην οποία αγωνίστηκαν και οι φετινοί μαθητές του ΟΑΜΚ, πραγματοποιήθηκε ένας ενδιαφέρον αγώνας με συνεχείς μεταβολές. Νικήτριες της πρώτης ημερίδας οι αθλήτριες του ΠΟΑΜ Λεοπούλου Μαριάννα και Ηλιάδη Μαριάννα με 62.27%. Πρώτοι στην δεύτερη ημερίδα οι Θεσσαλονικείς αθλητές Πολύκαρπος Δήμος και Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος με 61.81% ενώ νικητές της τρίτης ημερίδας οι καλαματιανοί αθλητές Κορομηλάς Δημήτρης και Κορομηλάς Αργύρης με 65.97%. Μετά τις τρείς ημερίδες, την πρώτη θέση στη γενική έλαβαν οι Πολύκαρπος Δ- Παπαβασιλείου Κ, την δεύτερη οι Ανδρούτσος Λ- Ιακωβόπουλος Π και την τρίτη οι Κορομηλάς Αρ- Κορομηλάς Δ. Ο Παναγιώτης Ιακωβόπουλος έλαβε την δεύτερη θέση της γενικής αν και φετινός μαθητής ενώ την πρώτη θέση μαθητών και πέμπτη στη γενική κατάταξη έλαβαν οι Αγγελοπούλου Χριστίνα και Κωνσταντόπουλος Πάνος.

Θέση Ζεύγος Ποσοστό
1ο ζεύγος 1-6 Πολύκαρπος Δ- Παπαβασιλείου Κ 57.84%
2ο ζεύγος 1-6 Ανδρούτσος Λ- Ιακωβόπουλος Π 57.73%
3ο ζεύγος 1-6 Κορομηλάς Αρ- Κορομηλάς Δ 56.68%
1η θέση 1-6
2η θέση 1-6

Στα πλαίσια του προγράμματος που εγκρίθηκε από την ΕΟΜ και αφορά στην εκμάθηση αγωνιστικού μπριτζ σε παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών (κατηγορία kids), ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας πραγματοποίησε και δύο ημερίδες kids. Σε αυτές έλαβαν μέρος 16 μικροί αθλητές, οι οποίοι και έλαβαν μετάλλιο καθώς και δίπλωμα συμμετοχής.

Kids

Μετά το τέλος των αγώνων και μέχρι να αρχίσει η απονομή των επάθλων, παρατέθηκε από τον ΟΑΜΚ υπέροχος μπουφές με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα και κρασί. Η όλη διοργάνωση, γενικά, στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία και όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Φωτογραφίες από το περιφερειακό πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδος έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του ΟΑΜΚ (www.oamk.gr) καθώς και στο facebook του ομίλου.

Σχολιάστε