Αρχή Διανομές από πρόσφατους αγώνες Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αττικής 2017

Περιφερειακό Πρωτάθλημα Αττικής 2017

Βασίλης Βιρβιδάκης

Η κατηγορία open του 42ου πρωταθλήματος Αττικής έγινε το τριήμερο 21-23 Ιουλίου στις θερινές εγκαταστάσεις των ΟΑΜΛΕ-ΟΑΜΚη (ARENA SOCCER CLUB) με τη συμμετοχή 48 ζευγών. Ανάμεσά τους τα δύο από τα τρία ζεύγη της ομάδας που θριάμβευσε στο Μοντεκατίνι (αλλά και ένας από το τρίτο ζεύγος) και πολλοί δυνατοί νέοι (ή πολύ παλαιοί…) συνδυασμοί.

Την πρώτη ημερίδα κέρδισαν οι Λουκάς Ζώτος – Αλέκος Λαμπρινός, οι οποίοι μετά από πολλά χρόνια συμμετείχαν ως ζεύγος σε κάποιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με 61.49%. Ακολούθησαν η Αλίκη Τσιπούρη με τον Νίκο Ιγγλέση με 60.46% και ο Πέτρος Ρούσσος με τον Ντίνο Δοξιάδη, το μόνο ζευγάρι από την ομάδα του Μοντεκατίνι που εξοστράκισε το… κακό μάτι, με 59.26%, καθώς οι άλλοι τρεις παίκτες της ομάδας έδωσαν σκληρή μάχη στην τελευταία πεντάδα της γενικής κατάταξης, με ποσοστά που σπάνια βλέπουν δίπλα στα ονόματά τους….

Τη δεύτερη μέρα η τάξη αποκαταστάθηκε, καθώς μετά την εντυπωσιακή επίδοση του Βασίλη Βρούστη με τον Φίλιππο Καραμανλή (1η θέση με 72.99%) και τους δεύτερους Σταύρο Μπομπολάκη και Τάκη Κανναβό (61.36%) ακολούθησαν οι Νίκος Δελημπαλταδάκης – Κώστας Κοντομήτρος με 60.22% και Γιάνκος Παπακυριακόπουλος – Άρης Φίλιος με 58.02% (οι φήμες ότι κρατούσαν μια πλεξούδα σκόρδο κάτω από το τραπέζι δεν επιβεβαιώθηκαν…).

Στη Γενική Κατάταξη επί δύο ημερίδων η τριάδα ήταν Βρούστης-Καραμανλής, Κανναβός-Μπομπολάκης και Ζώτος-Λαμπρινός. Την τρίτη ημερίδα οι Νίκος Δελημπαλταδάκης – Κώστας Κοντομήτρος με 70.77% και Γιάνκος Παπακυριακόπουλος – Άρης Φίλιος με 62.10% προσπάθησαν να καλύψουν τη διαφορά που τους χώριζε από τις πρώτες θέσεις. Ακολούθησαν οι Μανώλης Κουφάκης – Ανδρέας Πουρνάρας με 60.70%. Στη Γενική Κατάταξη οι  Βρούστης-Καραμανλής και Κανναβός-Μπομπολάκης διατήρησαν τις δύο πρώτες θέσεις, παρά την μέτρια εμφάνιση της τρίτης ημερίδας, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβαν, χάρη στην αντεπίθεση της δεύτερης και κυρίως της τρίτης μέρας, οι Δελημπαλταδάκης-Κοντομήτρος.

Η παρακάτω διανομή ήρθε στο τραπέζι μας στον δεύτερο γύρο της τρίτης ημερίδας.

Διανομή 13, Μοίρασε ο Β, Όλοι στη δεύτερη

A K Q 8
K J 7 5 3 2
6
A 9
4 3
A 9 6 4
10 9 7 4 2
10 3
J 10 9 6 5 2
10 8
A Q
6 5 2
7
Q
K J 8 5 3
K Q J 8 7 4
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
112
πάσο2πάσο3
πάσο3XAπάσο4
πάσο4πάσο5
πάσο6όλοι πάσο

Αντάμ: 4

Μόλις κατέβασε τα φύλλα του ο μορ θυμήθηκα την κλασσική ατάκα του αείμνηστου Θάνου Καπαγιαννίδη τις – όχι λίγες – φορές που φέρναμε κάρτα από το άλλο δωμάτιο με αγορασμένο σλεμ χωρίς δύο Άσσους… «Υπάρχει μια πολύ καλή καινούργια σύμβαση, Blackwood νομίζω ότι λέγεται…». Το θετικό ήταν ότι η αντάμ της Δύσης δεν ήταν κάποιος Άσσος και γρήγορα στον K του μορ ξεσκάρταρα την Q. Και πάλι όμως οι πιθανότητες επιτυχίας παρέμεναν λίγες. Έχοντας δυσκολία στο μετράρισμα των κουπών του μορ, με παράλληλο μάζεμα των ατού, προτίμησα να παίξω το σόλο καρό του μορ. Η Ανατολή όρμησε με τον A (άλλο ένα καλό νέο) και χωρίς χρονοτριβή συνέχισε με πίκα. Πρώτο δίλημμα αν έπρεπε να κόψω με ονέρ ή με το 7 τοποθετώντας το 10 στην Α. Αποφάσισα να κόψω με τον J ελπίζοντας σε Q τρίφυλλη (και τα ατού 3-2, ή ξερό 10) και συνέχισα με τον K, όπου η Ανατολή έπαιξε την Q που προφανώς ήταν δίφυλλη (AQ ξερά). Παρότι έπεσε η Q, δημιουργήθηκε νέο πρόβλημα, καθώς τώρα ήταν επιτακτική ανάγκη να κόψω δύο καρά στον μορ. Αυτό αυτόματα σήμαινε ότι θα έπρεπε να παίξω ακριβώς για 10x στη Δύση. Ελπίζοντας ότι τα φύλλα ήταν ακριβώς όπως τα ήθελα (wishful thinking), έκοψα λιμό καρό με το 9 (πρώτη επιτυχία, η Α δεν πανώκοψε), ανέβηκα με κοφτή κούπα, έκοψα το άλλο λιμό καρό με τον A και ξαναήρθα στο χέρι με κοφτή κούπα, για να παίξω KQ όπου με ανακούφιση είδα το 10 να πέφτει. Το 8 μάζεψε το τελευταίο ατού της Α και ο J έδωσε τη δωδέκατη λεβέ… Η Ανατολή μπορεί να βάλει μέσα το συμβόλαιο αν, όταν έπιασε χέρι με τον A, συνεχίσει με ατού. Βέβαια, αν ο εκτελεστής έχει καλά σποτ στα καρά (πχ KJT9x) και στα σπαθιά λείπουν Q10, τότε το γύρισμα πίκα κερδίζει.

1 χωρίς σχόλια

Άννυ Καραμανλή 13 Αυγούστου 2017 - 14:45

Μα δε χρειάζεται ν’ αποφασίσεις, μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά….

Απάντηση

Σχολιάστε