Αρχή Επιλεγμένα άρθρα Παιχνίδια του Μυαλού

Παιχνίδια του Μυαλού

Μαρίνα Λαντζούνη

Ένας πολύ σημαντικός αγώνας έλαβε χώρα το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα. Πρόκειται για έναν αγώνα μπριτζ αποκλειστικά για παιδιά κάτω των 16 ετών, με συμμετοχή ρεκόρ 32 παιδιών!

Η Καλαμάτα πρωτοπορεί για άλλη μια φορά! Για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιείται στο 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Παιχνίδια του Μυαλού», το οποίο έχει στόχο την γνωριμία των παιδιών με τον πνευματικό αθλητισμό και ιδιαίτερα με το αγωνιστικό μπριτζ. Το πρόγραμμα παρακολουθούν περίπου 30 μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την βιολόγο Μαρίνα Λαντζούνη. Με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ (ΕΟΜ) και του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας (ΟΑΜΚ), οι μαθητές έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στο μπριτζ μαθαίνοντας να υπολογίζουν την αξία του χεριού τους και να κάνουν τα πρώτα ανοίγματα. Η ΕΟΜ έχει χορηγήσει στους μαθητές το πρώτο βιβλίο της εκπαιδευτικής μεθόδου που χρησιμοποιοεί τα τελευταία χρόνια για τους ενήλικες αρχάριους, και τα παιδιά ανταποκρίνονται πολύ θετικά.

32 παιδιά δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και τις αντοχές τους στον αγώνα.

Ταυτόχρονα, για τρίτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιούνται μαθήματα μπριτζ για παιδιά στον ΟΑΜΚ με τη συμμετοχή αρκετών παιδιών, με δάσκαλο τον ψυχολόγο Θανάση Καλογερόπουλο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται και μαθήματα για τα παιδιά που είναι περισσότερο προχωρημένα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Καλαμάτα πρωτοπορεί, καθώς είναι η πρώτη επαρχιακή πόλη που ξεκίνησε τμήματα μαθημάτων μπριτζ αποκλειστικά για παιδιά, ενώ το πρόγραμμα που υλοποιείται στο σχολείο αποτέλεσε κίνητρο για να ξεκινήσει αντίστοιχο πρόγραμμα σε ένα σχολείο της Αθήνας και στο 14ο Γυμνάσιο της Λάρισας!


Το τουρνουά φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΑΜΚ στο ξενοδοχείο Pharae Palace

Στα πλαίσια των δυο αυτών δράσεων, δόθηκε η ευκαιρία στους μικρούς λάτρεις του μπριτζ να γνωριστούν μεταξύ τους και να παίξουν στον πρώτο τους αγώνα. Συνολικά 32 παιδιά κάτω των 16 ετών έλαβαν μέρος, και δύο επιπλέον παιδιά από τα πιο προχωρημένα είχαν καθήκοντα βοηθού διαιτητή. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πρόεδρος του ΟΑΜΚ Δημήτρης Κατσίποδας, ο οποίος ετοίμασε διανομές σχετικές με την ύλη που είχαν καλύψει τα παιδιά.

Αγόρια και κορίτσια διασκέδασαν καθώς μέτρησαν τις δυνάμεις τους στο πνευματικό άθλημα

Νικητές του τουρνουά και με αρκετά μεγάλη διαφορά ήταν ο Δημήτρης Βυθούλκας με τον Γιώργο Μαρκόπουλο, ενώ στη δεύτερη θέση ήταν οι Κωστής Σκουρτσίδης και Χριστόφορος Σταυρόπουλος. Την τρίτη θέση κατέλαβε ένα μικτό ζεύγος, η Μαργιάννα Μανωλιουδάκη και ο Παντελής Φασουλής, συνονόματος εγγονός ενός από τους παλιότερους παίκτες του ΟΑΜΚ. Τα συνολικά αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΟΜ https://results.hellasbridge.org/108067

Οι πρώτοι νικητές Δ. Βυθούλκας και Γ. Μαρκόπουλος με τα κύπελλα, και οι δεύτεροι Χ. Σταυρόπουλος και Κ. Σκουρτσίδης με τα μετάλλια.

Στο κλείσιμο του αγώνα, μετά την απονομή στους πρώτους και δεύτερους νικητές, κόπηκε η βασιλόπιτα για τους μικρούς μπριτζέρ.

Μαθητές, διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και καθηγητές, μια παρέα που όλο και μεγαλώνει!

Σχολιάστε