Αρχή Ειδήσεις Πανευρωπαϊκοί αγώνες μικρών ομοσπονδιών

Πανευρωπαϊκοί αγώνες μικρών ομοσπονδιών

Διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία μεταξύ 26-28 Οκτωβρίου στον Πρωταρά οι 8οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Μπριτζ Μικρών Ομοσπονδιών. Στους αγώνες συμμετείχαν χώρες με μικρό αριθμό μελών που συμπεριλάμβαναν εκτός από τα κρατίδια που συνήθως συμμετέχουν στους ΑΜΚΕ και μεγαλύτερες χώρες όπως Λευκορωσία, Ουκρανία, Λετονία, Εσθονία κλπ.

Στον οργανωτικό τομέα η Κυπριακή Ομοσπονδία Μπριτζ κατάφερε να ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες καθώς και τον Πρόεδρο και άλλα παρόντα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μπριτζ (European Bridge League) με την άψογη οργάνωση και τη φιλοξενία της. Για αυτό το λόγο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Φίλιππο Φράγκο.

Στον αγωνιστικό τομέα η Κύπρος με σύνθεση τους Φίλιππο Φράγκο, Φρόσω Τηλλυρή, Γιώργο Κωλέττη και Γιώργο Γεωργιάδη εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και πέτυχε σπουδαίες νίκες μεταξύ αυτών και εναντίον της Εσθονίας που τελικά κέρδισε με άνεση τους αγώνες. Δεύτερη ήταν η Λευκορωσία και τρίτη η Λετονία. Η Κύπρος πήρε την πολύ τιμητική όγδοη θέση. Τους αγώνες διαιτήτευσαν οι παγκοσμίου φήμης Έλληνες διαιτητές Δημήτρης Μπάλλας και Φώτης Σκουλαρίκης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Κύπρου:
Κύπρος-Μάλτα 15-5 Κύπρος- Τσεχία 5-15 Κύπρος- Λουξεμβούργο 12-8 Κύπρος- Λευκορωσία 2-18 Κύπρος- Εσθονία 14-6 Κύπρος- Σαν Μαρίνο 14-6 Κύπρος- Κροατία 12-8 Κύπρος- Λετονία 2-18 Κύπρος- Ουκρανία 12-8 Κύπρος- Λίβανος 11-9 Κύπρος- Λιθουανία 7-13 Κύπρος-Μονακό 9-11 Κύπρος- Σλοβακία 13-7

Οι αγώνες μεταδίδονταν ζωντανά στον διαδικτυακό ιστότοπο του Μπριτζ BridgeBaseOnline κάτι που έδωσε την ευκαιρία σε οπαδούς του αθλήματος σε όλο τον κόσμο να τους παρακολουθήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλος της νικήτριας ομάδας της Εσθονίας ήταν και ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας κος Sven Sester ο οποίος συνδύασε τους αγώνες με οικογενειακές διακοπές στο νησί μας. Επίσης αξιοσημείωτη η απόφαση της Σλοβακίας να παίξει με τη νεανική της ομάδα για αποκόμιση εμπειριών η οποία όμως πέτυχε πολύ καλά αποτελέσματα.

Το Μπριτζ είναι πνευματικό άθλημα και μέλος των SportAccord, Arisf και IMSA. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Μπριτζ είναι μέλος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μάθετε Μπριτζ με μαθήματα που επιχορηγούνται από την Κ Ο Μπριτζ επικοινωνήστε στο secretary@cyprusbridge.org. Το Μπριτζ προσφέρεται επίσης στο πρόγραμμα επιμορφωτικών του Υπουργείου Παιδείας.

1η ομάδα: Εσθονία
2η ομάδα: Λευκορωσία
3η ομάδα: Λιθουανία
Η Κυπριακή ομάδα

 

Διαβάστε επίσης

Σχολιάστε