Αρχή Επιλεγμένα άρθρα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων, Παίδων & Kids 2017

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων, Παίδων & Kids 2017

Βασίλης Βιρβιδάκης

Το τριήμερο 7-9 Απριλίου έγινε στον ΑΟΜ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. Η συνάντηση, για πρώτη φορά, 86 παιδιών από όλη την Ελλάδα έδωσε στη διοργάνωση το χαρακτήρα της γιορτής του μπριτζ για το 2017.

Μια μεγάλη γιορτή

Ουσιαστικά έγιναν τρεις διαφορετικές διοργανώσεις: Το Πανελλήνιο Ζευγών Νέων με συμμετοχή 21 ζευγών (από 19 διαφορετικούς ομίλους), το Πανελλήνιο Παίδων (ηλικίες κάτω των 16, δεύτερη διοργάνωση η φετινή με 11 ζεύγη από 9 σωματεία, συμμετοχή σχεδόν διπλάσια από πέρσι) και δύο ημερίδες μίνιμπριτζ στις οποίες έλαβαν μέρος 11 ζεύγη που σχημάτισαν 17 μαθητές 1ης και 2ας Γυμνασίου της Καλαμάτας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας (κι εκπαιδευτικής εκδρομής), την οποία οργάνωσε η καθηγήτρια τους και μέλος του ΟΑΜΚ Μαρίνα Λαντζούνη, αλλά και 5 παιδιά που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα μίνιμπριτζ στην Αθήνα.

Πανελλήνιο Νέων
Πανελλήνιο Παίδων
1ο Πρωτάθλημα MiniBridge

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, στην πρώτη ημερίδα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων, επικράτησαν με 67.43% ο Αλέξανδρος Χατζηζήσης του ΟΑΜΛ με τον Φίλιππο Κρίτσαλη του ΟΠΑΦ. Ακολούθησαν η Κωνσταντίνα Τζιάρα (μαθήτρια 2ας Λυκείου από τον ΟΑΜΣ) με τον Γιάννη Οικονομόπουλο (ΟΑΜΘ) με 63,13% κι οι Θανάσης Παπαδούδης και Δημήτρης Σιδέρης του ΑΟΜ με 58,94%.

Παπαδούδης Θ. – Σιδέρης Δ. (3οι 1ης Ημερίδας) vs Καρυοφυλλίδου Ζ. – Βώβος Κ. (2οι 3ης Ημερίδας)

Τη δεύτερη ημερίδα κέρδισαν οι Αντώνης Μπότης και Τάσος Ρουμελιώτης από τον ΠΟΑΜ με 65,87% Στη δεύτερη θέση οι Χατζηζήσης-Κρίτσαλης με 62,96% εξασφαλίζοντας, με την επίδοση αυτή, σημαντική διαφορά στη γενική κατάταξη μετά από 2 ημερίδες από τους δεύτερους Τζιάρα-Οικονομόπουλο (τερμάτισαν 5οι στη δεύτερη ημερίδα) και τους τρίτους Μπότη-Ρουμελιώτη. Στην τρίτη θέση της δεύτερης ημερίδας οι Λίνα Μπαρούτη και Μάρκος Κτιστάκης (ΑΟΜ) με 62,35%.

Μπαρούτη – Κτιστάκης: 3οι 2ης Ημερίδας & 1ο μεικτό ζευγάρι

Την τρίτη ημερίδα κέρδισαν με 68,21% (υψηλότερη επίδοση του τριημέρου) οι Νίκος Κωστόπουλος και Νίκος Καραπάνος του ΠΟΑΜ που κατάφεραν να ανέβουν στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης με μέσο όρο 59,08%.

Καραπάνος – Κωστόπουλος: 1οι 3ης Ημερίδας με την υψηλότερη επίδοση του 3μερου

Δεύτεροι στην ημερίδα με 60,58% οι Ζωή Καρυοφυλλίδου (Αστέρας Δράμας) και Κωνσταντίνος Βώβος (ΟΠΑΦ) που ήταν από τα φαβορί της διοργάνωσης αλλά δεν πήγαν πολύ καλά τις δύο πρώτες ημερίδες. Ακολούθησαν οι Τζιάρα-Οικονομόπουλος με 60,32% που παρά τον υψηλό μέσο όρο (60,14%) δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους Χατζηζήση-Κρίτσαλη στους οποίους το 59,26% της τρίτης ημερίδας ήταν υπεραρκετό για να στεφθούν Πρωταθλητές Νέων για πρώτη φορά, με 63,01%. Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης οι Μπότης-Ρουμελιώτης με 59,96% ενώ τέταρτοι τερμάτισαν, με σταθερή απόδοση και τις τρεις ημερίδες (59,24%), οι Κυριάκος Ορφανίδης (ΙΟΘ) και Κωνσταντίνος Μπακογιάννης (ΑΟΜ).

Ορφανίδης – Μπακογιάννης: 4οι γενικής κατάταξης με σταθερή απόδοση και τις τρεις ημερίδες

Το έπαθλο της κατηγορίας κάτω των 21 (youngsters) κέρδισαν με πολύ καλή επίδοση την τρίτη ημερίδα (5η θέση και 58,64%) οι μαθητές της 3ης Λυκείου Τατιάνα Βιρβιδάκη και Τζώρτζης Μαυραγάνης του ΟΑΜΛΕ.

Βιρβιδάκη – Μαυραγάνης: Έπαθλο Youngsters (under 21 )

Επίσης, λόγω της μεγάλης συμμετοχής μεικτών ζευγών στη διοργάνωση δόθηκε κι έπαθλο στο πρώτο ζεύγος της κατηγορίας Μπαρούτη-Κτιστάκη που κατέλαβε την 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Χατζηζήσης Α. - Κρίτσαλης Φ. 1o ζεύγος Γεν.Κατάταξης
Τζιάρα Κ. - Οικονομόπουλος Ι. 2o ζεύγος Γεν.Κατάταξης
Μπότης Α. - Ρουμελιώτης Τ. 3o ζεύγος Γεν.Κατάταξης

Το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων έγινε σε δύο ημερίδες με τη συμμετοχή 11 ζευγών. Από τα 11 αυτά ζεύγη, τα τρία που έχουν επιλεγεί για την Εθνική Παίδων 2017 (Α.Μάλλωσης – Μ.Σούμπλης, Δ.Καπίρης – Γ.Φωτεινάκης, Γ.Βιρβιδάκης – Ι-Η.Παπασπύρου), η οποία θα λάβει για πρώτη φορά μέρος σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες τον Ιούλιο στην Μπρατισλάβα, έχουν διακριθεί τους τελευταίους μήνες, συμμετέχοντας σε Πανελλήνιους Αγώνες είτε ως ομάδα, είτε ως ζεύγη. Την πρώτη ημερίδα οι Αιμιλιανός Μάλλωσης και Μιχάλης Σούμπλης από τον ΟΑΜΚ τερμάτισαν στην 1η θέση με 65,97% ακολουθούμενοι από την Αγγελική και τον Γιωργάγγελο Νταλιάνη του ΠΟΑΜ (63,89%) και τους Γιάννη Βιρβιδάκη του ΟΑΜΛΕ και Ιάσονα-Ηρακλή Παπασπύρου του ΚΕΔΑ (62,50%). Την Κυριακή 9 Απριλίου στην πρωινή, δεύτερη και τελευταία ημερίδα του Πρωταθλήματος, οι Γιάννης Φωτεινάκης και Δημήτρης Καπίρης του Ίκαρου επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν ως ένα από τα φαβορί κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 69,27% ποσοστό όμως που δεν έφθανε για να τους ανεβάσει στο βάθρο καθώς είχε προηγηθεί το Σάββατο μια μέτρια επίδοση (45,14%).

Καπίρης Δ. – Φωτεινάκης Ι. 1οι 2ης Ημερίδας

Έτσι έμειναν 4οι πίσω από τους Μάλλωση-Σούμπλη που τερμάτισαν 3οι καταλαμβάνοντας τη δεύτερη ημερίδα την 7η θέση με 51,62%. Στην 3η θέση της ημερίδας με 55,99% οι Κωνσταντίνος Σκουρτσίδης και Χριστόφορος Σταυρόπουλος από τον ΟΑΜΚ.

Σταυρόπουλος – Σκουρτσίδης 3οι 2ης Ημερίδας

Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισαν, με μέση επίδοση 59,68% (4η θέση με 55,95% τη δεύτερη ημερίδα),  επαναλαμβάνοντας την περσινή τους επιτυχία, τα αδέλφια Νταλιάνη από την Πάτρα. Θριαμβευτές για 2η χρονιά οι Γιάννης Βιρβιδάκης και Ιάσονας-Ηρακλής Παπασπύρου με 63,28% (2η θέση τη δεύτερη ημερίδα με 64,17%). Τέλος, το έπαθλο πρώτου ζεύγους κοριτσιών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων πήραν οι Ναταλία Μάλλωση (ΟΑΜΚ) και Γεωργία Στραβοπόδη (ΟΠΑΦ).

 

Βιρβιδάκης - Παπασπύρου 1ο ζεύγος Γενικής Κατάταξης
Νταλιάνη - Νταλιάνης 2ο ζεύγος Γενικής Κατάταξης
Μάλλωσης - Σούμπλης 3ο ζεύγος Γενικής Κατάταξης
Μάλλωση - Στραβοπόδη 1ο ζευγος κοριτσιών

Πολλά από τα παιδιά που έπαιξαν στα δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αλλά και όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις δύο ημερίδες μίνιμπριτζ, είχαν την πρώτη εμπειρία συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση και, πέρα από τις νέες γνωριμίες και φιλίες που δημιούργησαν, σχημάτισαν μια θετική εικόνα για το αγωνιστικό μπριτζ όπως πρέπει να συμβαίνει με κάθε καινούριο παίκτη. Το πιο σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν σίγουρα το πολύ ευχάριστο και υγιές κλίμα, στο οποίο συνέβαλε η άψογη φιλοξενία από ΑΟΜ και ΕΟΜ, μέσα στο οποίο όλα τα παιδιά διασκέδασαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου οπότε και ελπίζουμε να έχουμε και τις πρώτες συμμετοχές από το πρόγραμμα των σχολείων που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Σίγουρα πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες σε όλους τους δασκάλους και τους γονείς που συνέδραμαν ώστε να πετύχει μια διοργάνωση η οποία θα βοηθήσει σταδιακά το ελληνικό μπριτζ να αλλάξει επίπεδο.

2 σχόλια

Γιώργος Δημητρακόπουλος 21 Απριλίου 2017 - 11:20

Γεια σου Βασίλη.
Αν θες ν’ ακούσεις τη γνώμη ενός ειδικού επί της ψυχικής υγείας, καλύτερα να ασχοληθείς με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ σχετικά με το μπριτζ παίδων – νέων. Έχεις πένα λέμε!

Απάντηση
Ηλέκτρα Μητροφάνη 21 Απριλίου 2017 - 11:48

Βασιλη, συμφωνω εν μερει με τον προλαλησαντα, πιστευω ομως, οτι, προτιμοτερο ειναι να συνεχισεις την πολυσχιδη δραστηριοτητα σου και για τους πολλαπλους αποδεκτες της και για την ψυχικη σου υγεια, μετα συγχωρησεως κε ειδικε 🙂

Απάντηση

Σχολιάστε