Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις 74ου διαγωνισμού όπεν

Απαντήσεις 74ου διαγωνισμού όπεν

Λουκάς Ζώτος

Συμμετέχοντας, ενεργά ή όχι, στον διαγωνισμό αυτόν του περιοδικού μπορείτε να μετρήσετε τις δυνάμεις σας στην αγορά και στην αντάμ, βλέποντας πώς θα αγόραζαν συγκεκριμένα, επιλεγμένα χέρια, πρωταθλητές μας του αγωνιστικού Μπριτζ.

Ενδιαφέρουσες διανομές, που παίξατε ή υποπέσανε στην αντίληψή σας και που αφορούν πρόβλημα στην αγορά ή στην αντάμ, είναι ευχαρίστως ευπρόσδεκτες. Αυτές μπορείτε να τις στείλετε, είτε ταχυδρομικά, είτε στα email: manager@hellasbridge.org και magazine@hellasbridge.org.

Οι απαντήσεις σας στον διαγωνισμό μπορούν να στέλνονται με τον ίδιο τρόπο ή μέσω της ιστοσελίδας της EOM (www.hellasbridge.org), όπου μπορείτε να γράφετε απευθείας και τα σχόλιά σας.

Στο πάνελ για τις διανομές αυτού του διαγωνισμού συμμετέχει, όπως κάθε φορά, ο πρώτος μεταξύ των αναγνωστών του προηγούμενου διαγωνισμού, που ήταν η Ηρώ Πλακίδα.

Οι τρεις πρώτοι νικητές των διαγωνισμών 72, 73, 74 αθροιστικά, που κερδίζουν δωρεάν ανανέωση του ΑΔ για το 2019, ήταν οι: Ηρώ Πλακίδα (233), Χρ. Νικολόπουλος (221) και Νικ. Παπαμιχαλόπουλος (214). Περισσότερους από 200 βαθμούς πήραν και οι Όλγα Χλουβεράκη (210), Κωστ. Βουμβουράκης (209), Α. Μαρίνος (208), Ι. Σοφιανός (204).

Από τον επόμενο διαγωνισμό (75) έως και τον διαγωνισμό 77, οι τρεις αναγνώστες που θα έχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, αθροιστικά, θα έχουν δωρεάν το αγωνιστικό τους δελτίο του επόμενου έτους.

Πρόβλημα 1

Q4
KQ1072
8754
63

Ομάδες – ΑΔ στη δεύτερη

ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
44πάσο
;

Εάν ήταν αγώνας ζευγών δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να περάσω πάσο, καθώς, με τις ελάχιστες και χαμηλές αξίες που έχω, το πιθανότερο είναι ότι δεν βγάζω καμία μανς. Όμως ο αγώνας είναι ομάδων και είμαι στη δεύτερη. Η αγορά 4 είναι πολύ τζόγος, γιατί είμαι απασάριστος και ο συμπαίκτης θα πασάρει, ακόμα και με σόλο. Εξάλλου λείπουν πολλές πίκες, για να έχει ο συμπαίκτης 3φυλλο κούπα. 5 λοιπόν, με βαριά καρδιά.

 

Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
5 10 8 38%
4 8 1 38%
πάσο  7 22%
4ΧΑ 5 3%

Δοξιάδης Ντ.: 5. Δύσκολη απόφαση, το 5 μοιάζει στατιστικά σωστό. Επίσης, επειδή ο συμπαίκτης είναι πιθανό να έχει 3φ πίκα, τις περισσότερες φορές δεν θα έχει 3 κούπες.
Αγγελόπουλος Π.: 5. Η γνώμη μου είναι ότι στην αγορά δεν μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες. Θα ήταν πολύ βολικό να βρούμε φιτ στις κούπες και να παίξουμε 4, αλλά φαντάζομαι ότι η αγορά 4, όταν είμαι απασάριστος, υπόσχεται περισσότερες κούπες, περισσότερο φύλλο και λιγότερα καρά.
Σαπουνάκης Α.: 5. Αν και δεν έχω κοντρόλ, ομάδες στη δεύτερη θα πάω μανς.
Ρούσσος Π.: 5. O συμπαίκτης συχνά θα λέει πάσο στις 4 χωρίς φιτ και οι κούπες συχνά θα κακοστέκουν. Προτιμώ να παίζω στο μεγάλο φιτ και ας είναι μία μπάζα παραπάνω.
Οικονομόπουλος Ι.: 5. Πιο ξεκάθαρο, μάλλον, είναι να δώσω το φιτ στα καρά. Οι 4 μπορεί να φέρουν πολλούς κινδύνους.
Αθανασιάδης Α: 5. Ελπίζοντας ότι θα υπάρξουν 11 λεβέ στα καρά και όχι 10 αποκλειστικά και μόνο στις κούπες.
Κανναβός Τ.: 4. Νομίζω αξίζει το ρίσκο. Έχουμε και φιτ καρό, αν τα βρούμε σκούρα.

Έξαρχος Ι.: 5. Μπορεί να βγάζω σλεμ, μπορεί και να μπαίνω μέσα. Δεν μπορώ να διερευνήσω, οπότε 5.
Γαλανάκης Γ.: 5. Αν δεν ήταν ομάδες θα πάσαρα.
Παϊσίδης Π.: 5. Δεν περιμένω κανένα “θηριώδες” χέρι από τον συμπαίκτη και τα δύο άμεσα χανόμενα σπαθιά με αποτρέπουν να ψαχτώ για παραπάνω. Θεωρώ πως τα 5 βγαίνουν και πρέπει να δηλωθούν στις ομάδες. Θα ήθελα να είχα άλλη μια κούπα, για να δηλώσω 4, αλλά και πάλι θα φοβόμουν τσάκα στα καρό από τους αντιπάλους.
Καπόπουλος Β.: 5. Φυσικά, μπορεί να δίνουμε δυο σπαθιά και μια πίκα (στην υπόθεση ότι τα μινέρ είναι κλειστά), αλλά το θεωρώ λιγότερο πιθανό από το να δίνουμε δυο σπαθιά και δυο κούπες (αν παίζαμε κούπες).
Αναστόπουλος Ν.: 5. Δεν έχω χώρο για κάτι καλύτερο, νομίζω.
Ντύλης Π.: 4. Ίσως όχι όσο δυνατό χέρι θα θέλαμε, αλλά ο συμπαίκτης μας αγοράζει μόνος του.
Παιχνίδι ομάδων, στη δεύτερη, και δεν θα παίξουμε τίποτα λιγότερο από μανς! Τα μακριά καρά μας αποτελούν ασφάλεια για το συμβόλαιο 5, αν δεν φιταριστούμε στην κούπα.
Κουρμπέτης Β.: 4. Θα κάνω μια κίνηση διερεύνησης σλεμ. Με το ιδανικό μίνιμουμ στον συμπαίκτη και σόλο σπαθί, έχω σλεμ.
Παπαδόπουλος Τρ.: 4. Άγριες κατανομές, αλλά παρά τις μεγάλες πιθανότητες να έχει πολλές κούπες ο Νότος, αν βρω τον συμπαίκτη με φιτ και πόντους, δεν είμαι άσχημα. Έχω καλή ανοχή στα 5. Για τα 6, πρέπει να τον βρω με 20 πόντους ή γκούλας.
Βουμβουράκης Κ.: 4. Το ζητούμενο εδώ είναι να βρω το σλεμ, αν υπάρχει. Δείχνω ένα χέρι με αξίες, μήκος στο μαζέρ και αναμένω.  Το φιτ στα καρά αποτελεί εγγύηση, ώστε στη χειρότερη περίπτωση να παίξω τη μανς στο μινέρ.
Χατζηκωνσταντής Γ.: 4. Ομάδες στη 2η, και είναι φτηνότερος ο τζόγος των 10 μπαζών παρά των 11.
Μπούρας Τ.: Πάσο. Κακό χέρι για να πει οτιδήποτε. Εάν πάνε σλεμ, ξέρουμε τι θα βγούμε (Κ).
Γεωργόπουλος Π.: 4ΧΑ. Δε θεωρώ αρκετά πιθανό να έχει μόνο δύο άσους ο συμπαίκτης μου.

1 χωρίς σχόλια

ΚΑΡΤΣΟΓΛΟΥ ΧΑΡΆΛΑΜΠΟΣ 2 Μαρτίου 2019 - 21:53

Πολύ καλές και αναλυτικές τοποθετήσεις των παικτών.

Απάντηση

Σχολιάστε