Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Διανομές 73ου διαγωνισμού όπεν

Διανομές 73ου διαγωνισμού όπεν

Λουκάς Ζώτος

Συμμετέχοντας, ενεργά ή όχι, στον διαγωνισμό αυτόν του περιοδικού, μπορείτε να μετρήσετε τις δυνάμεις σας στην αγορά και στην αντάμ, βλέποντας πώς θα αγόραζαν συγκεκριμένα, επιλεγμένα χέρια, πρωταθλητές μας του αγωνιστικού Μπριτζ.
Ενδιαφέρουσες διανομές, που παίξατε ή υποπέσανε στην αντίληψή σας και που αφορούν πρόβλημα στην αγορά ή στην αντάμ, είναι ευχαρίστως ευπρόσδεκτες. Αυτές μπορείτε να τις στείλετε, είτε ταχυδρομικά, είτε στα email: manager@hellasbridge.org και magazine@hellasbridge.org.
Οι απαντήσεις σας στον διαγωνισμό μπορούν να στέλνονται με τον ίδιο τρόπο ή μέσω της ιστοσελίδας της EOM (www.hellasbridge.org), όπου μπορείτε να γράφετε απευθείας και τα σχόλιά σας.
Στο πάνελ του τεύχους αυτού συμμετέχει και η Ηρώ Πλακίδα, από τους νικητές του προηγούμενου διαγωνισμού.

Από τον διαγωνισμό 72 έως και τον διαγωνισμό 74, οι τρεις αναγνώστες που θα έχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, αθροιστικά, θα έχουν δωρεάν το αγωνιστικό τους δελτίο του επόμενου έτους.

Πρόβλημα 1

Κ107652
-
85
ΑJ875

                    Ομάδες – όλοι στην πρώτη

ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
;

Έχουμε πολύ δυνατό χέρι για άνοιγμα weak-two, ενώ άνοιγμα στα 3 ή στα 4 δείχνει πολύ καλύτερο (και μακρύτερο) χρώμα από αυτό που έχουμε, «θάβοντας» συγχρόνως τα σπαθιά. Μεταξύ του πάσο και του ανοίγματος 1 προτιμώ σαφώς το δεύτερο, χωρίς τύψεις. Άλλωστε και άμυνα έχω (Α και Κ) και μεγάλη παικτική αξία, αν βρω φιτ.

Αγορά Βαθμοί Ψήφοι % Αναγνωστών
 1 10 7  47%
πάσο 8 3  31%
 3  6 1  3%
 2  5  19%
Οικονομόπουλος Γ.: 1. Πολύ φύλλο για να ανοίξω weak και σχετικά εύκολη επαναδήλωση. Προτιμώ πάντα να πιέζω στην αρχή της αγοράς.
Αγγελόπουλος Π.: 1. Καλύτερα να αγοράσω πρώτος, παρά τελευταίος στη στάθμη 3 ή 4.
Κανναβός Τ.: 1. Δεν μου αρέσει το πάσο επειδή δεν έχω πόντους ανοίγματος. Λόγω κατανομής αυτό το χέρι είναι ισχυρότερο από ένα 12αρι ομαλής κατανομής.
Καραμανλής Μ.: 1. Η άλλη εναλλακτική θα ήταν το άνοιγμα 2 αδύνατο, αλλά είναι πολύ πιθανό το τελικό συμβόλαιο να πρέπει να είναι σπαθιά.
Αθανασιάδης Α.: 1. Μπορεί να υπάρχουν 8 μόνο πόντοι από ονέρ, αλλά η κατανομή αξίζει πολύ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το πρόγραμμα K and R evaluator, που υπολογίζει το χέρι στους 12,85 πόντους.
Πλακίδα Η.: 1. Με τον κανόνα των 19.
Σαπουνάκης Α.: 3. Αν δεν παίζω ανοίγματα διχρωμιών θα προτιμήσω την περιπέτεια, από το συντηρητικό 2.
Ρούσσος Π.: Πάσο. Ο συμπαίκτης μου θα διαφωνήσει σίγουρα, αλλά δεν μ΄ αρέσει να ανοίγω 3 και πάρα είναι τρύπιο το χρώμα για ν΄ ανοίξω 4. Μπορώ να βγάζω μανς απέναντι σε ελάχιστα. Οπότε πάσο, να παρεμβληθώ.
Δοξιάδης Ντ.: Πάσο. Αν και το στυλ μου είναι να το ανοίγω, στις συγκεκριμένες μανς σε ομάδες προτιμάω το πάσο. Εάν είχα τον J πίκα θα το άνοιγα σίγουρα.
Οικονομόπουλος Ι.: Πάσο. Νομίζω πως πασάροντας και μετά αγοράζοντας διχρωμία είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δείξω το χέρι μου
Γκανής Μ.: 1. Είναι πιθανόν οι αντίπαλοι να φιταριστούν στις κούπες. Με χέρι λίγο κάτω από άνοιγμα, αλλά καλό εκτελεστικά και κακό αμυντικά, επιλέγω να ξεκινήσω την αγορά στο επίπεδο ένα.
Kωνσταντόπουλος Δ.:1. Το χέρι έχει 6 χανόμενες 1.5 αμυντικές και 5 control και ανοίγοντας την αγορά με 1 δείχνω περισσότερη άμυνα, αλλά οι άλλες επιλογές είναι το πάσο και το 2, με το τελευταίο να το θεωρώ πολύ κακό. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο άξονάς μου έχει σλεμ, δεν θα μπορώ να πείσω αργότερα τον συμπαίκτη μου ότι το weak τελικά δεν ήταν και τόσο weak, ενώ δεν θα πω και πάσο με αυτό το χέρι. Νομίζω αυτό δεν θα ήταν καθόλου καλό για τον συναγωνισμό στην πορεία της αγοράς.
Γαλανάκης Γ.: 1. Χέρι με 6 χανομένες και οριακό για άνοιγμα με τον κανόνα των 20.
Παπαπέτρος Γ.: 1. 6-5 και 8 συγκεντρωμένους πόντους. Αν δεν το άνοιγα δεν θα ήμουν ο παπαπιτ…
Μπούρας Τ.: 1. Το χέρι είναι πολύ ισχυρό για να το ανοίξεις weak.
Κουρμπέτης Β.: Πάσο. Δεν νομίζω ότι πληροί τα κριτήρια για άνοιγμα πρώτης θέσης.
Παπαδόπουλος Τρ.: Πάσο. Αν κάποιος αντίπαλος κάνει μπαράζ σε κούπες, μπορώ πάντα να αγοράσω 4. Οκ, είναι λογική ζευγών, αλλά είναι εξίσου πιθανό να μπαραζώσω τον συμπαίκτη αν ανοίξω 2
Παϊσίδης Π.: Πάσο. Προτιμώ να δείξω τη διχρωμία μου αργότερα ή ακόμη και να θυσιαστώ σε υψηλό επίπεδο, παρά να δείξω αξίες ανοίγματος στον συμπαίκτη. Με μόνον 8 Π.Ο. στο χέρι μου είναι σχεδόν αδύνατο να περάσει πάσο η αγορά από όλους.
Σερμπετσόγλου Α.: 2. Δίκοπο μαχαίρι τα μπαράζ, ειδικά με αδύνατο χρώμα. Παραπλανώ δύο εχθρούς και μόνο έναν φίλο.

Σχολιάστε