Αρχή Ρεπορτάζ 3ο Διασυλλογικό Κύπελλο Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος

3ο Διασυλλογικό Κύπελλο Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Δημήτρης Κατσίποδας

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2016 το 3ο Διασυλλογικό κύπελλο ομάδων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Στους αγώνες το κάθε σωματείο μπορούσε να συμμετάσχει μέχρι και με δύο ομάδες, σε κάθε μία από τις κατηγορίες 1-6, 1-9 και open. Τη διοργάνωση των αγώνων είχε αναλάβει φέτος ο Πατραϊκός Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ (ΠΟΑΜ) και αυτοί πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Galaxy με διαιτητή τον κ. Τσέβη Νάσο.

Άποψη των αγώνων - Ξενοδοχείo Galaxy

Άποψη των αγώνων – Ξενοδοχείo Galaxy

Στο αγωνιστικό μέρος για ακόμα μια φορά οι συμμετοχές ήταν περιορισμένες και υπήρχαν όμιλοι της Πελοποννήσου που δεν συμμετείχαν με καμία ομάδα σε καμία κατηγορία, γεγονός που ζημιώνει τον θεσμό του Διασυλλογικού κυπέλλου ομάδων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος. Όσον αφορά τις συμμετοχές είχαμε: 6 ομάδες στην κατηγορία 1-6, 3 ομάδες στην κατηγορία 1-9 και 4 ομάδες στην κατηγορία open.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα, ομάδες του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας κατάφεραν να έρθουν πρώτες και στις τρεις κατηγορίες, με αποτέλεσμα να επαναλάβουν την επιτυχία που είχαν και στο 1ο Διασυλλογικό Κύπελλο ομάδων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, το 2013.

3o Διασυλλογικό Κύπελλο Πελοποννήσου

3o Διασυλλογικό Κύπελλο Πελοποννήσου

Αναλυτικότερα, στην κατηγορία 1-6 μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημερίδας η ομάδα «Αβραμιώτη» του ΠΟΑΜ προηγείτο με 25.83 VP, ενώ η ομάδα «Σινάνης» του ΟΑΜΚ ήταν δεύτερη με 25.49 VP. Οι δύο αυτές ομάδες είχαν ξεφύγει αρκετά από τις άλλες και ήταν φανερό ότι η πρωτιά θα παιχτεί μεταξύ αυτών των δύο. Στην δεύτερη ημερίδα η ομάδα της Καλαμάτας συνέχισε την καλή της πορεία και με συνεχόμενες νίκες πήρε διαφορά από την ομάδα του ΠΟΑΜ, γεγονός που την έκανε φαβορί. Στην τρίτη και τελευταία ημερίδα δεν άλλαξε τίποτα και η ομάδα του ΟΑΜΚ έλαβε την πρώτη θέση με 75.90VP. Η επιτυχία της ομάδας του ΟΑΜΚ είναι σημαντική, μιας και όλοι οι αθλητές ήταν μαθητές του έτους 2015-2016 – χωρίς μεγάλη αγωνιστική εμπειρία – και παρόλα αυτά κατάφερε και επικράτησε αήττητη ομάδων που αποτελούνταν από εμπειρότερους παίχτες. Η νικήτρια αμάδα αποτελείτο από τους αθλητές Αγγελοπούλου Χριστίνα, Γαζούλη Σωκράτη, Μηλούση Γεώργιο και Σινάνη Σπύρο. Τα αποτελέσματα της κατηγορίας 1-6 ήταν:

Θέση Ομάδα Σωματείο VP’s
1 Σινάνης Ο.Α.Μ.Κ 75.90
2 Αβραμιώτη Π.Ο.Α.Μ 66.49
3 Στασινοπούλου Α.Ο.Τ.Π 55.70
4 Δημητρακόπουλος Π.Ο.Α.Μ 49.37
5 Μαρκέλλου Α.Ο.Μ.Σ 29.33
6 Παναγόπουλος Α.Ο.Τ.Π 66.49

Στην κατηγορία 1-9 η ομάδα «Πατσούρας» του ΠΟΑΜ ήταν στην πρώτη θέση με την ολοκλήρωση της πρώτης ημερίδας, με 17.96 VP. Στις άλλες δύο, όμως, ημερίδες, η ομάδα «Κατσίποδας», του Ο.Α.Μ.Κ, με τέσσερις νίκες, επικράτησε άνετα των δύο άλλων ομάδων. Η νικήτρια ομάδα αποτελείτο από τους αθλητές Ανδρούτσο Λεωνίδα, Ιακωβόπουλο Παναγιώτη, Καλογερόπουλο Αθανάσιο και Κατσίποδα Δημήτριο . Τα αποτελέσματα της κατηγορίας 1-9 ήταν:

Θέση Ομάδα Σωματείο VP’s
1 Κατσίποδας Ο.Α.Μ.Κ 45.43
2 Πατσούρας Π.Ο.Α.Μ 26.55
3 Κοτσοχείλης Α.Ο.Τ.Π 14.19

Τέλος, στην κατηγορία open, η ομάδα «Αλεξανδόπουλος» έλαβε νίκες με διαφορά στην πρώτη ημερίδα, γεγονός που την έκανε φαβορί για την πρωτιά. Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της πρώτης ημερίδας είχε συγκεντρώσει 52.73 VP, ενώ η  ομάδα «Κουρμπέτης» ήταν δεύτερη με 31.89 VP. Στις άλλες δύο ημερίδες η ομάδα «Αλεξανδρόπουλος» συνέχισε την καλή της εμφάνιση και με διαδοχικές νίκες τερμάτισε στην πρώτη θέση, αήττητη. Η νικήτρια αμάδα αποτελείτο από τους αθλητές  Αλεξανδρόπουλο Γεώργιο, Θωμόπουλο Δημήτριο, Κομηνέα Γεώργιο, Κομηνέα Παναγιώτη και Οικονόμου Αθανάσιο. Τα αποτελέσματα της κατηγορίας open ήταν:

Θέση Ομάδα Σωματείο VP’s
1 Αλεξανδρόπουλος Ο.Α.Μ.Κ 53.80
2 Κουρμπέτης Π.Ο.Α.Μ 37.25
3 Παπανικολάου Ο.Α.Μ.Κ 23.59
4 Στεφανόπουλος Π.Ο.Α.Μ 5.36
Οι ομάδες open του ΟΑΜΚ εν δράσει

Οι ομάδες open του ΟΑΜΚ εν δράσει

Η όλη διοργάνωση ήταν άρτια οργανωμένη, όλοι οι αθλητές είχαν αγωνιστικό πνεύμα και βοήθησαν το έργο του διαιτητή, ενώ εξαιρετική ήταν και η φιλοξενία του ξενοδοχείου. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου, στο 4ο Διασυλλογικό Κύπελλο ομάδων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, οι συμμετοχές από όλους τους ομίλους να είναι αυξημένες, ώστε να ενισχύσουμε τον θεσμό αυτό.

Σχολιάστε