Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Απαντήσεις 37ου Διαγωνισμού αγορών 1-6

Απαντήσεις 37ου Διαγωνισμού αγορών 1-6

Άννυ Καραμανλή

Το πάνελ του διαγωνισμού αγορών 1-6 απαρτίζεται πάντα από δάσκαλους και η βαθμολογία βγαίνει με βάση τις δικές τους απαντήσεις και σχόλια. Στη συνέχεια θα βαθμολογούνται οι αναγνώστες και θα δημοσιεύονται τα ονόματα των πρώτων από αυτούς. Καλό θα είναι, αλλά όχι απαραίτητο, να στέλνει και κάθε αναγνώστης τα σχόλιά του, ώστε να δημοσιεύονται τα πλέον ενδιαφέροντα από αυτά.

Αν έχει κάποιος μαθητής ή παίκτης κατηγορίας 1-6 κάποια διανομή, η οποία τον προβλημάτισε στην αγορά, θα χαρούμε πολύ να μας τη στείλει για να τη βάλουμε στον διαγωνισμό.

Ο αναγνώστης κατηγορίας 1-6 που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στους διαγωνισμούς 36, 37 και 38 θα έχει δωρεάν την ανανέωση του αγωνιστικού του δελτίου για ένα έτος.

Τον παρόντα διαγωνισμό σχολιάζουν οι δάσκαλοι  Ηρώ Πλακίδα, Βασίλης Βιρβιδάκης και Κώστας Μπόζεμπεργκ. Τους ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Πρόβλημα 1

Ομάδες – ΒΝ στη δεύτερη

A4
6
KJ864
QJ753
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
1πάσο2πάσο
2πάσο;

2ΧΑ = 10, 2 = 9, 3ΧΑ/3/3 = 6

2ΧΑ: Έχουμε τους πόντους για πρόταση, αλλά όχι με τη σωστή κατανομή. Κάνουμε λοιπόν αυτήν την αγορά  με επιφύλαξη, γιατί, αν η επόμενη αγορά του συμπαίκτη δείξει 5-5 ή 6-4, θα δώσουμε φιτ  στην πίκα με τον δίφυλλο άσο.

Μπόζεμπεργκ Κ: 2ΧΑ. Φυσική αγορά, πρόταση για μανς με κράτημα σπαθί και 10-11 πόντους.

Πλακίδα Η.: 2ΧΑ. Παρόλο που έχουμε 11π ονέρ, συν 5φυλλο, συν αξίες στο τέταρτο χρώμα, καλύτερα να φανούμε συντηρητικοί και απλώς να προτείνουμε τη μανς, αγοράζοντας 2ΧΑ. Με σόλο στο ένα και δίφυλλο στο άλλο χρώμα του συντρόφου, γνωρίζουμε εξαρχής ότι είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα επικοινωνιών και επιπλέον πρέπει να πάρουμε υπ’ όψη το ενδεχόμενο να έχει ανοίξει ο συμπαίκτης πιο αδύναμος από το κανονικό, διαθέτοντας τα 2 μαζέρ 5-4+.

Βιρβιδάκης B: 2ΧΑ. Το χέρι είναι σίγουρα μισφίτ και στα ΧΑ πιθανότατα να υπάρξει πρόβλημα, ειδικά αν ο συμπαίκτης έχει 5-5 τα μαζέρ. (Αν επαναδηλώσει 3 θα δείξω προτίμηση με 3) Αν ο συμπαίκτης έχει 3φ σε κάποιο μινέρ μπορεί να προσφέρω λεβέ και θα υπάρχουν και οι στοιχειώδεις επικοινωνίες για τα ΧΑ.

Καμπάνη Ι.: 2ΧΑ. Ο συμπαίκτης μου έχει ανώμαλη κατανομή με 5-4 τα μαζέρ και 12-17 πόντους. Δεν υποστηρίζω κανένα από τα χρώματά του και δείχνω το προτασιακό χέρι μου, με στήριξη στα σπαθιά, δεδομένου ότι ο συμπαίκτης  με 4 φύλλα σε καρά και σπαθιά μπορεί να μην έχει στήριξη σε αυτά.

Κοκκαλίδης Α.: 3. Αν ο σύντροφος έχει κρατήματα στις κούπες και σε κάποιο(-α) μινέρ μπορεί να δηλώσει 3ΧΑ.

Σχολιάστε