Αρχή Quiz & Διαγωνισμοί Εξασκηθείτε στην εκτέλεση

Εξασκηθείτε στην εκτέλεση

Λουκάς Ζώτος

Ζεύγη, όλοι στην 1η. Μοίρασε ο Νότος:

A5
J962
AQ7
K543
KQ
AKQ1087
654
A6
ΔύσηΒορράςΑνατολήΝότος
1
πάσο2ΧΑ*πάσο3*
πάσο3*πάσο4*
πάσο4*πάσο4ΧΑ
πάσο5*πάσο5ΧΑ
πάσο6*πάσο6
όλοι πάσο
2ΧΑ: Jacoby
3: ομαλή κατανομή, όχι minimum
3/4/4: Cuebid
5: 2 Άσοι (από 5)
6: ένας Ρήγας
Αντάμ: J

Ο Νότος έχει μεγάλη δύναμη και περίμενε ότι το σλεμ θα ήταν «περίπατος», όμως η συγκέντρωση πολλών αξιών στις πίκες, όπου και οι δυο συμπαίκτες έχουν δίφυλλο, καθιστά το τελικό συμβόλαιο επισφαλές.

Εκ πρώτης όψης το συμβόλαιο εξαρτάται από την εμπάς στα καρό, που έχει 50% πιθανότητες επιτυχίας. Μπορείτε να βρείτε καλύτερο τρόπο εκτέλεσης, που να βελτιώνει τις πιθανότητές σας;

Λύση του προβλήματος

Υπάρχει τρόπος που βελτιώνει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας σε σχέση με μια απλή εμπάς.

Ο Νότος πρέπει να κερδίσει την πρώτη λεβέ με τη Q, να πάρει τα ατού των αντιπάλων και να παίξει τρεις γύρους σπαθί, κόβοντας στον τρίτο γύρο. Μετά, πηγαίνει στον μορ με τον Α και παίζει τέταρτο γύρο σπαθί. Εάν η Ανατολή έχει το τέταρτο σπαθί, τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Ο Νότος διώχνει ένα καρό (χανόμενη πάνω σε χανόμενη) και η Ανατολή είναι κλεισμένη. Πρέπει να προσφέρει τη δωδέκατη λεβέ, είτε με φύλλο για κόψιμο και ξεσκαρτάρισμα, είτε με δωρεάν εμπάς. Και αν είχε η Δύση το τέταρτο σπαθί; Τότε, ο Νότος θα έκοβε, θα εισέπραττε τον Α, θα γύριζε στο χέρι του με ατού και από εκεί θα έπαιζε μικρό καρό προς τη Q του μορ. Το σλεμ πάλι θα πετύχει, αν η Δύση κρατά τον Κ, ή αν η Ανατολή κρατά τον Κ είτε σόλο, είτε δίφυλλο.

Διαβάστε επίσης

Σχολιάστε