Αρχή Ρεπορτάζ Διασυλλογικό Κύπελο Ομάδων Κεντρικής & Βόρειας Ελλάδας 2016

Διασυλλογικό Κύπελο Ομάδων Κεντρικής & Βόρειας Ελλάδας 2016

by Γιώργος Δημητρακόπουλος

Με συμμετοχή 35 ομάδων (αριθμός ρεκόρ, πέρσι είχαμε 26), ολοκληρώθηκε το 3ο Διασυλλογικό Κύπελλο ομάδων Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με την 3η ημερίδα να διεξάγεται στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο DIVANI PALACE, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με Διαιτητή τον κ. Γιώργο Δημητρακόπουλο.

Λάρισα 2016, τελικός Διασυλλογικού Κυπέλου

Λάρισα 2016, τελικός Διασυλλογικού Κυπέλου. Κατάμεστη η αίθουσα των αγώνων

Είχαν προηγηθεί οι δυο πρώτες ημερίδες στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, πρωί κι απόγευμα, στα εντευκτήρια της ΛΑΜΘ (κατηγορίες Νέων Αθλητών και 1-6 με Διαιτήτρια την κ. Γιάννα Πολυχρονάκου) και του ΟΑΜΘ (κατηγορίες 1-9 και ΟΡΕΝ με Διαιτητή τον κ. Γιάννη Οργαντζίδη).
Από τις 35 ομάδες, οι 18 από τους τρεις ομίλους της Θεσσαλονίκης (ΟΑΜΘ 8, ΛΑΜΘ 7, ΙΟΘ 3), οι 13 από την Κεντρική Ελλάδα (ΟΑΜΛ 7, ΑΟΜΜ 3, ΕΣΠΕΡΟΣ 1, ΣΑΤΟΚ 1, ΑΜΙΛΛΑ 1) και 4 ομάδες Ανατολικά της Θεσσαλονίκης (ΟΑΜΣ 3, ΓΑΛΑΞΙΑΣ 1).

Την επόμενη χρονιά, με την συμμετοχή του ομίλου της Καβάλας, του Αστέρα Δράμας κι αν προκύψει και κάποιος άλλος όμιλος, οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 40. Πολυπληθέστερη κατηγορία η 1-6 με 13 ομάδες κι ακολούθησε η 1-9 με 8, η Νέων Αθλητών με 7 κι η ΟΡΕΝ με 7.
Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι οι αθλητές χαμηλών κατηγοριών διψούν για μεγάλους αγώνες, κάτι που θα πρέπει να μας απασχολήσει, ως Ομοσπονδία, μιας κι η συντριπτική πλειοψηφία αθλητών, ίσως κοντά στο 70%, ανήκει στις κατηγορίες έως και 9.
Η ημερίδα της Λάρισας έγινε σε ένα ενιαίο χώρο κι η αίσθηση που έδωσε σε όλους ήταν πολύ όμορφη. 140 αθλητές σε 4 κατηγορίες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το περιβάλλον και χάρηκαν τον αγώνα. Την καλύτερη συμπεριφορά έδειξαν οι Νέοι Αθλητές (μαθητές), κάτι που σημαίνει πως οι δάσκαλοί τους τους έχουν εκπαιδεύσει όχι μόνο επί της ουσίας του μπριτζ, αλλά και επί των διαδικασιών διεξαγωγής των αγώνων. Συγχαρητήρια στους Νέους Αθλητές, συγχαρητήρια και στους δασκάλους τους.
Τα έπαθλα κατέκτησαν:

Στην κατηγορία Νέων Αθλητών πρώτη η ομάδα από τη ΛΑΜΘ (Περικλής Μυλωνάκης, Αχιλλέας Πέττας, Ξάνθιππος Τερλεμές και Λάζαρος Τουρνάς) και 2η η ομάδα του ΟΑΜΛ (Βασίλης Ντιούδης, Ιωάννης Τσιάνος, Σωτήρης Μπλάνας και Κώστας Κουβάτης).

Ο διαιτητής του αγώνα Γιώργος Δημητρακόπουλος, δεύτερος από αριστερά-βραβεύει την ομάδα Νέων Αθλητών

Στην κατηγορία 1-6 την πρώτη ομάδα, από τον ΟΑΜΘ, αποτελούσαν οι Θεμιστοκλής Λιόλιος, Νεστορία Χατζηφλίσκα, Δόμνα Κουτσόβουλου και Χριστίνα Ζερβοπούλου. Στη 2η θέση και πάλι ομάδα από τον ΟΑΜΛ, με τους Στέφανο Στάθη, Ηρακλή Γεροντόπουλο, Παρασκευή Ιωάννου και Βάσω Θεμισόγλου.

Ομάδα 1-6 ΟΑΜΘ

Ο Πρόεδρος της ΕΟΜ Αλέκος Αθανασιάδης – κέντρο – απονέμει το Κύπελλο στην Ομάδα 1-6 του ΟΑΜΘ

Ο ΟΑΜΘ έλαβε την πρώτη θέση και στην 1-9 με τους Κώστα Τσεκερίδη, Διογένη Τερζόγλου, Πώλα Τσιώνου και Μαργαρίτα Αγγέλου, με δεύτερη την ομάδα από τη ΛΑΜΘ με τους Στέλιο Κυζιρίδη, Πέγκυ Σταυράκη, Δήμο Πολύκαρπο και Κώστα Παπαβασιλείου.

Η ομάδα 1-9 του ΟΑΜΘ

Η ομάδα 1-9 του ΟΑΜΘ

 

ΛΑΜΘ 1-9

ΛΑΜΘ 1-9

Τέλος, στην κατηγορία Οpen οι νικητές του Κυπέλου για το 2016 ήταν οι Τζούντη Λεβή, Λαμπρινή Βλάχου, Αγαμέμνων Τριχόπουλος, Ιωάννης Παπαγιάννης, Γιώργος Λούσης και Πέτρος Αγγελόπουλος από τον ΟΑΜΘ. Ο Σύλλογος τερμάτισε με δική του ομάδα και στη 2η θέση με τους Αλέκο Αθανασιάδη, Γιώργο Οικονομόπουλο, Νίκο Ταγαρά και Δημήτρη Αλτίνη.

H ομάδα της open

H ομάδα της open

 

1 comment

Δημήτρης Δημητρακόπουλος 23 Νοεμβρίου 2016 - 16:52

Μας έλειψε το φιλικό περιβάλλον και η ζεστή παρέα της Λάρισας.
Για του χρόνου υποσχόμαστε 6 ομάδες από τον Αστέρα Δράμας και την Kavala Club of Bridge ώστε ο φίλος Γιώργος να ξεπεράσει τα 40 τραπέζια.
Κρατήστε μερικά κύπελλα γιατί θα τα διεκδικήσουμε.
Θα τα πούμε στο ΠΕΡΑΧΙΑ

Απάντηση

Σχολιάστε