Αρχή Ρεπορτάζ Αγώνας Ζευγών Γυναικών στη Βουδαπέστη

Αγώνας Ζευγών Γυναικών στη Βουδαπέστη

by Τάκης Πουρναράς

Από το 1987 έως και το 1999, διεξαγόταν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζευγών Γυναικών, παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Ο αγώνας αναβίωσε και πάλι φέτος στη Βουδαπέστη. Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 61 ζεύγη, με μεγαλύτερη συμμετοχή αυτή της Ιρλανδίας, με τη σημαία της οποίας συμμετείχαν 11 ζεύγη.

Με τα χρώματά μας συμμετείχαν δύο ζεύγη, η Βιβή Σπανού με τη Γεωργία Μήτση, μέλη της εθνικής αποστολής γυναικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, και η Κορίνα Σκορδαλίδη με την Ελένη Μακρή, που αποφάσισαν να μετέχουν στον αγώνα.

Ο αγώνας περιελάμβανε 10 αγώνες των 10 διανομών σε δύο ημέρες, από τους οποίους προέκυψαν τα 24 ζεύγη του τελικού, ενώ τα υπόλοιπα ζεύγη είχαν τη δυνατότητα να μετέχουν προαιρετικά στον Β’ τελικό. Το τέλος της πρώτης ημερίδας βρήκε τις Σκορδαλίδη – Μακρή στην 21η θέση, με 51,64% και τις Σπανού – Μήτση στην 52η θέση με 46,78%. Στη δεύτερη και τελευταία ημερίδα του προκριματικού οι Σκορδαλίδη – Μακρή κατέληξαν στην 35η θέση, με 49,51%, ενώ ακολούθησαν οι Σπανού – Μήτση στην 41η θέση με 48,33%. Την πρώτη θέση του προκριματικού κατέλαβαν οι Levi – Asulin από το Ισραήλ με 58,02%.

Οι Levi – Asulin κατόρθωσαν να διατηρήσουν τις εξαιρετικές τους επιδόσεις, κερδίζοντας και τον τελικό, με ποσοστό 61,21%, ενώ ακολούθησαν οι Zmuda – Dufrat από την Πολωνία και οι Helness – Blaagestad από τη Νορβηγία. Στον Β’ τελικό την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Ιταλίδες Cuzzi – Serangeli, με ποσοστό 61,61% και ακολούθησαν οι Panadero – Gutiierrez από την Ισπανία με 57,23% και οι Gilliland – Whelan από Ιρλανδία. Οι Σκορδαλίδη – Μακρή κατέληξαν στην 13η θέση με 51,70%, ενώ οι Σπανού – Μήτση στην 18η θέση με 48,66%.

Hila Levy
Hila Levy
Adi Asulin
Adi Asulin

Διαβάστε επίσης

Σχολιάστε