Αρχή Ρεπορτάζ 20 χρόνια Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας

20 χρόνια Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας

Το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας γιόρτασε τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του με εκδήλωση στο αμφιθέατρο της ΔΕΥΑΛ.
Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο Δημοτικός σύμβουλος και τεχνικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ κ. Λίνα Μαμιδάκη, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ κ. Παναγιώτης Μαρσώνης, αθλητές του μπριτζ από Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο, Αθήνα και πλήθος Λαρισαίων.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος και από τα ιδρυτικά μέλη του ΟΑΜΛ, κ. Κατερίνα Αβρανά, που παρουσίασε τους ομιλητές και έκανε μια σύντομη αναφορά στα 20 χρόνια του ΟΑΜΛ ξεκινώντας από την πρόσκληση που δημοσίευσαν οι Βασίλης Σκορδάς και Γιώργος Δημητρακόπουλος στην εφημερίδα «Ελευθερία» τον Ιανουάριο του 1998, για όσους ενδιαφέρονταν να μάθουν μπριτζ. Ένα καταπληκτικό ολοσέλιδο αφιέρωμα του δημοσιογράφου Δημήτρη Χατζηευθυμίου καλούσε τους Λαρισαίους να γνωρίσουν το αγωνιστικό μπριτζ.
«Αυτό ήταν! κάποιοι άνθρωποι αδράξαμε την ευκαιρία. Βρεθήκαμε, οργανωθήκαμε, μάθαμε μπριτζ και έτσι προχώρησε η ίδρυση του ΟΑΜΛ, και να ‘μαστε σήμερα έχοντας έναν πολυπληθή όμιλο να γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του»

Τον λόγο πήρε η κ. Αγγελική Νικολακοπούλου, εκπαιδευτικός και Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. του ΟΑΜΛ, η οποία έκανε μια σύντομη περιγραφή για τη σημασία του μπριτζ και τα οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες.

Τόνισε ότι το μπριτζ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι – άθλημα, που ως πρωταρχικό στόχο έχει την ψυχαγωγία. Επιτυγχάνει όμως ταυτόχρονα να διασκεδάζει, να συναρπάζει και να ακονίζει το μυαλό, δηλαδή είναι ένα άθλημα πολύπλευρο που εξασκεί το μυαλό στην αυτοσυγκέντρωση, είναι κοινωνικό αφού παίζεται από δύο αντίπαλα ζευγάρια και προσφέρει υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία, ξεκούραση και διαφυγή από την καθημερινότητα και το άγχος, σχεδόν ανέξοδα.


Είναι για όλες τις ηλικίες από 8 έως 98 χρονών και κρατά την μνήμη ενεργή, τον εγκέφαλο σε εγρήγορση και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενδυναμώνοντας έτσι την άμυνα του οργανισμού, σύμφωνα με μελέτη Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας – Μπέρκλεϊ το 2000.

Στη συνέχεια, η κ. Ελένη Αναστασοπούλου, Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ανέπτυξε το θέμα “Μπριτζ, ένα πνευματικό άθλημα στα σχολεία”, κάνοντας μια ανασκόπηση της ιστορίας της τράπουλας, η οποία ήταν πολιτιστικό στοιχείο ανά τους αιώνες (κάθε άλλο παρά συνδεδεμένη με τον τζόγο) και παρουσίασε τα θετικά στοιχεία που ενισχύει το μπριτζ σε όλους και ειδικότερα στα παιδιά, όντας παιχνίδι στρατηγικής. Περιέγραψε διεξοδικά την εκπόνηση στρατηγικού στόχου, την σύλληψη και εκτέλεση του κατάλληλου σχεδίου για την επίτευξη του στόχου, την συγκέντρωση και την προσήλωση που χρειάζεται, την ρύθμιση και την αυτορρύθμιση σε σχέση με τις παραμέτρους που εμφανίζονται, αρετές τις οποίες καλλιεργεί το μπριτζ.

Τέλος, οι δύο ιδρυτές του ΟΑΜΛ, Βασίλης Σκορδάς και Γιώργος Δημητρακόπουλος, έκαναν, με κάποια δόση συγκίνησης βέβαια, μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση στο πώς ιδρύθηκε το 1998 ο ΟΑΜΛ – ο σύλλογος που έφερε το αγωνιστικό μπριτζ στη Λάρισα – και στην πορεία που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια. Αναφέρθηκαν στην ευνοϊκή συγκυρία της ταυτόχρονης παρουσίας των δύο στη Λάρισα μετά το πέρας των σπουδών τους και αφού οι ίδιοι ήταν ήδη μπριτζέρ έχοντας μάθει μπριτζ στη Θεσσαλονίκη και τον ΟΑΜΘ.
Θέλοντας λοιπόν να ασκούν το αγαπημένο τους χόμπι και στη Λάρισα, ο καλύτερος τρόπος ήταν να ιδρύσουν έναν Όμιλο και να μυήσουν τους Λαρισαίους στο μπριτζ. Έτσι και έγινε. Ιδρύθηκε ο ΟΑΜΛ και στα 20 έτη της ζωής του έγιναν ισάριθμες σειρές μαθημάτων μπριτζ που έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς Λαρισαίους να έρθουν σε επαφή με το ωραίο, αλλά και απαιτητικό αυτό παιχνίδι.

Ο Βασίλης Σκορδάς (αριστερά) και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος βραβεύονται από τον Δήμαρχο της Λάρισας (κέντρο)

Στα 20 αυτά χρόνια, με πρώτο πρόεδρο του ΟΑΜΛ τον Βασίλη Σκορδά, ακολούθησαν οκτώ Δ.Σ. με προέδρους τους κ.κ. Γιώργο Μπουραζάνα, Γιώργο Δημητρακόπουλο, Νίκο Παπαδόπουλο, Ηλία Καφφέ και την τωρινή πρόεδρο κ. Κατερίνα Αβρανά.
Οι ομιλητές έδωσαν και το σημερινό στίγμα του ΟΑΜΛ, που είναι αρκετά έντονο, με 80 ενεργά μέλη, τη διοργάνωση τοπικών αγωνιστικών ημερίδων σε εβδομαδιαία βάση, αλλά και τη συμμετοχή σε πανελλήνιους αγώνες με αρκετές επιτυχίες, τονίζοντας ιδιαίτερα την παρουσία του ΟΑΜΛ στην Α΄ Εθνική κατηγορία σε διασυλλογικό επίπεδο – 6 συνολικά συμμετοχές – όπου αγωνίζονται 8 μόνο από τους 62 ομίλους της επικράτειας. (Ο μόνος περιφερειακός όμιλος στην Α’ Εθνική κατηγορία για το 2018).

Η ανασκόπηση της 20ετίας από τους Βασίλη Σκορδά και Γιώργο Δημητρακόπουλο

Βασίλης Σκορδάς:
Φεύγοντας από τη Λάρισα για να σπουδάσω στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, έφυγα γεμάτος προσδοκίες για τη ζωή που ανοιγόταν μπροστά μου, μια ζωή σε μια μεγαλούπολη, μια ωραία μεγαλούπολη, γεμάτη νεανικό φοιτητικό πληθυσμό.
Ανοιχτός για εμπειρίες και open mind (πάντα) συνάντησα ανάμεσα στα άλλα και το μπριτζ. Και ενώ οι άλλες εμπειρίες πέρασαν και μου άφησαν λιγότερες ή περισσότερες αναμνήσεις, η εμπειρία του μπριτζ δεν πέρασε. Αντιθέτως συνεχίζει να με συντροφεύει και ελπίζω να συνεχίσει στη ζωή μου.
Γνωρίζοντας, λοιπόν, συμφοιτητές μου, επικεντρώθηκα και σε κάποιους που έπαιζαν διάφορα παιχνίδια με χαρτιά. Ήξερα βέβαια αρκετά, αλλά έμαθα κι ένα σωρό άλλα, από παιχνίδια συναναστροφών έως πιο απαιτητικά, όπως το μπουρλότ και η πρέφα.
Εν τω μεταξύ στις σελίδες των εφημερίδων – ναι τότε διάβαζαν εφημερίδα κι οι φοιτητές – ανακαλύψαμε κάτι περίεργες στήλες με τίτλο μπριτζ και ακόμη πιο περίεργες λέξεις όπως γεωγραφικούς όρους (Βορράς, Νότος, Ανατολή, Δύση) ή γαλλικά (μορ, εμπάς, αντάμ) και όλα αυτά να τα συνοδεύουν γνωστά σύμβολα: τα χαρτιά της τράπουλας.
Και επειδή το timing είναι καίριας σημασίας για τη ζωή μας, συνέπεσε εκείνο το διάστημα να κυκλοφορήσει μία αφίσα στο πανεπιστήμιο, που έλεγε – μέσες άκρες – ελάτε να μάθετε μπριτζ.
Αυτό ήταν. Πήγαμε στον ΟΑΜΘ (Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ θεσσαλονίκης) και με δάσκαλο τον Αλέκο Αθανασιάδη, σημερινό πρόεδρο της ΕΟΜ, μάθαμε μπριτζ.
Με εντατική εκπαίδευση – περιλαμβανομένων και πολύωρων συνεδριών κατ΄ οίκον – μάθαμε να παίζουμε (το “μάθαμε”, σχετικό, αφού και στο μπριτζ ισχύει το γηράσκω αεί διδασκόμενος).
Έτσι ήρθαν και αρκετές επιτυχίες (μεταξύ άλλων διετέλεσα μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων και αγωνίστηκα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της Βουδαπέστης το 1986).
Και τα χρόνια πέρασαν, τελείωσα τις σπουδές μου και επέστρεψα στη γενέτειρα. Μια Λάρισα που είχε μεγαλώσει ευχάριστα, διατηρώντας τον συνεκτικό της ιστό – όλοι γνωρίζονται με όλους – αλλά και ξεφεύγοντας από έναν κάπως  στενό εναγκαλισμό που υπήρχε όταν ήταν μικρότερη.
Μια πόλη με πολύ ωραίο τρόπο ζωής, χαλαρό, ανοιχτό, με θετικές δονήσεις και αισιόδοξη ατμόσφαιρα (αρκεί να βγει κανείς μια βόλτα στο κέντρο της για να το διαπιστώσει.).
Ξεκίνησα λοιπόν την επαγγελματική μου καριέρα δημιουργώντας σιγά σιγά μια ρουτίνα. Τι χρειάζεται κάποιος για να αισθάνεται πλήρης;
Επάγγελμα, σύντροφο, οικογένεια, φίλους, αλλά και χόμπι. Τα περισσότερα τα κάλυπτε η Λάρισα, το χόμπι μου όμως ήταν δύσκολο – αδύνατο να το ασκήσω (μην ξεχνάμε ότι δεν υπήρχε το internet τότε)..
Τύχη αγαθή όμως και αυτό λύθηκε. Όταν δεν υπάρχει κάτι τότε μπορεί και να το δημιουργήσεις εσύ. Φτάνει να βοηθήσουν και οι συγκυρίες. Και η συγκυρία ποια ήταν;

Γιώργος Δημητρακόπουλος:
Η συγκυρία ήταν να βρεθούμε ξανά μαζί, μετά από 6 – 7 χρόνια απ’ το τέλος των σπουδών μας και την περιπλάνηση ανά την Ελλάδα για στρατιωτική θητεία, αγροτικό ιατρείο, λήψη ειδικότητας. Ήμουν ο ένας από εκείνη την φοιτητική παρέα που μάθαμε μπριτζ στη Θεσσαλονίκη το 1984, ένας Λαρισαίος, δύο Κρητικοί και εγώ Πατρινός, αισθηματικός μετανάστης στη Λάρισα και πολιτογραφημένος Λαρισαίος χρόνια τώρα.
Συνέπεσε λοιπόν να έρθουμε στη Λάρισα στην ίδια περίπου χρονική περίοδο. (1995-1997). Και μετά από μία σύντομη περίοδο ενασχόλησης με την έναρξη του επαγγέλματός μας, αρχίσαμε να συζητάμε για το μπριτζ που μας έλειπε. Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος, έπεσε η ιδέα ότι, αν θέλουμε να παίζουμε μπριτζ στη Λάρισα, η μόνη λύση είναι να ιδρύσουμε εδώ έναν όμιλο. Αμ έπος αμ έργον.
Στα τέλη Ιανουαρίου του 1998 έγινε η πρώτη συνάντηση όσων Λαρισαίων ενδιαφέρθηκαν για το μπριτζ. Η συνάντηση αυτή φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου METROPOL. Χρησιμοποιήθηκαν για την κοινοποίηση της συνάντησης οι εφημερίδες «Ελευθερία» και «Ημερήσιος Κήρυκας» και οι προσωπικές γνωριμίες (θυμίζω ότι δεν υπήρχαν τότε διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
Βασίλης Σκορδάς:
Με ευχάριστη έκπληξη είδαμε να προσέρχονται πάνω από 50 άτομα. Αυτό μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν, για να συνεχίσουμε. Μετά λοιπόν την εισαγωγή και τη γνωριμία, ξεκινήσαμε σειρά μαθημάτων μπριτζ στο ξενοδοχείο DIVANI, όπου έγινε και η ίδρυση του ΟΑΜΛ. Τα μαθήματα κράτησαν γύρω στους τρεις μήνες και, λόγω της μεγάλης τους επιτυχίας, έγινε και δεύτερη συνεχόμενη σειρά, με άλλα εξήντα άτομα να προσέρχονται το φθινόπωρο του 1998. Από τις δύο αυτές πρώτες σειρές προέκυψε μια μαγιά σημαντικών παικτών του μπριτζ και μελών του ΟΑΜΛ, που στελέχωσαν – και αρκετοί στελεχώνουν ακόμα – τον Όμιλό μας. Ο Νίκος και η Λιλή Παπαδοπούλου, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Μπουραζάνας, ο Ηλίας Καφφές, ο Γρηγόρης Παρλάντζας, ο Κώστας Πέρπερας, ο Ηρακλής Γεροντόπουλος, η Κατερίνα Αβρανά, ο Γιώργος Αδάμος, ο Δημήτρης Περιστεράς και άλλοι.
Θα κάνω μια ξεχωριστή μνεία για τον Δημήτρη Περιστερά, που έφυγε πριν λίγα χρόνια από κοντά μας.
Και βέβαια ανέφερα τους παλαιότερους παίκτες έχοντας μία συναισθηματική χροιά ίσως. Υπάρχουν πολλοί μεταγενέστεροι σημαντικοί παίκτες, που δεν θα τους αναφέρω ονομαστικά, όπως ο κ. Δημήτρης Θώμος (ας μου συγχωρήσει ο φιλόλογος το οξύμωρο σχήμα).
Και έτσι το 1998 γεννήθηκε ο ΟΑΜΛ, τον οποίο ιδρύσαμε ο Γιώργος Δημητρακόπουλος κι εγώ και – πιστεύω πως εκφράζω και τα συναισθήματα του Γιώργου – αισθανόμαστε χαρά, περηφάνια και ικανοποίηση, που το δημιούργημά μας επέζησε, μεγάλωσε και είναι ζωντανό μέχρι σήμερα και ελπίζω για πολλά χρόνια ακόμα.
Θέλω εδώ να τονίσω τη συμβολή όλων των μελών του ΟΑΜΛ στην πορεία του και την εξέλιξή του. Θα αναφέρω όμως ξεχωριστά το πρώτο ΔΣ του Ομίλου, που ήταν κι αυτό που αντιμετώπισε την πρόκληση και τις δυσκολίες του εγχειρήματος και έφερε σε πέρας την αποστολή της δημιουργίας του ΟΑΜΛ.
Πρόεδρος: Βασίλης Σκορδάς
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Δημητρακόπουλος
Αντιπρόεδρος: Ηλίας Καφφές
Ταμίας: Ηρακλής Γεροντόπουλος
Ειδικός Γραμματέας: Κατερίνα Αβρανά
Μέλη: Γιώργος Πούρικας, Θεόδωρος Γκασδράνης, Γιάννης Καστόρης, Νίκος Παπαδόπουλος
Έκτοτε εναλλάχθηκαν αρκετά ΔΣ, οκτώ τον αριθμό, με προέδρους ξανά εμένα, τον Γιώργο Μπουραζάνα, τον Γιώργο Δημητρακόπουλο (2 φορές), τον Νίκο Παπαδόπουλο και τον Ηλία Καφφέ (2 φορές), φτάνοντας ως τις μέρες μας και το τωρινό ΔΣ, με πρόεδρο την Κατερίνα Αβρανά. Και το καθένα από αυτά έβαλε το λιθαράκι του στην πορεία και την εξέλιξη του Ομίλου.
Θα ήθελα όμως να τονίσω ιδιαίτερα τη συμβολή ενός από όλους αυτούς, του κ. Ηλία Καφφέ. Ο Ηλίας Καφφές από τα ιδρυτικά μέλη του ΟΑΜΛ συμμετείχε αδιάλειπτα σε όλα τα Δ.Σ. του Ομίλου από τη θέση του Αντιπροέδρου και του Προέδρου και κυρίως προσέφερε την προσωπική του ενέργεια στο στήσιμο τη διατήρηση και την ανάπτυξη του Ομίλου. Ακόμη, με όπλο τις πολυεπίπεδες δραστηριότητές του, βοήθησε καταλυτικά την εξέλιξη του Ομίλου (μεταξύ πολλών άλλων καίρια η συμβολή του στην στέγαση σε αίθουσες του Δήμου, τόσο το 1998 όσο και σήμερα).
Στην πορεία αυτήν πολλά μέλη προστέθηκαν, άλλα εγκατέλειψαν ή διέκοψαν προσωρινά, φιλίες δημιουργήθηκαν ή έγιναν πιο στενές και ακόμη προέκυψαν και γάμοι (5 τον αριθμό και όλοι εν ενεργεία σήμερα), του υποφαινομένου πρώτου και καλύτερου.
Γιώργος Δημητρακόπουλος:
Κι εννοείται πως στον πρώτο γάμο που προέκυψε, ήμουν κι ο κουμπάρος.
Ο ΟΑΜΛ στεγάστηκε αρχικά σε αίθουσα που παραχωρήθηκε από τον Δήμο, στην οδό Παλαιολόγου (κοντά στον Σιδ. Σταθμό) για τα δύο επόμενα χρόνια. Κάπου εκεί, αφού τελείωσε η παραχώρηση του Δήμου, μετακομίσαμε σε αίθουσα που νοίκιασε ο Όμιλος στην οδό Σβαρτς (δίπλα στο ΓΝΛ). Δύο χρόνια στεγαστήκαμε εκεί και στη συνέχεια αποχωρήσαμε, λόγω δυσεπίλυτων προβλημάτων που προέκυψαν με το κτίριο. Στεγαστήκαμε για λίγο στο ξενοδοχείο HELENA και στο ξενοδοχείο DIVANI, στη συνέχεια για κάποια χρόνια στο ξενοδοχείο DIONYSSOS, στη λέσχη τραπεζοϋπαλλήλων και, τελευταία, για αρκετά χρόνια, στο ξενοδοχείο METROPOL, πριν στεγαστούμε στον Μύλο του Παππά, σε αίθουσα που μας παραχωρείται από το Δήμο, τον οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως, βέβαια, γι’ αυτό. Η τελευταία, δε, αίθουσα, συνέπεσε και με μια εκ νέου πληθυσμιακή άνθηση του μπριτζ, μετά από κάποια χρόνια στασιμότητας. Κατά το διάστημα αυτών των ετών είχαμε και τα θερινά εντευκτήρια, με τον ΟΑΜΛ να έχει φιλοξενηθεί κατά σειρά στο κέντρο Πισίνα, στο κέντρο Φρούριο και στο Μίνι Γκολφ του Αλκαζάρ. Καλοκαίρι στη Λάρισα, δεν βρίσκεις εύκολα δροσιά.
Μιλήσαμε για το ιστορικό της ίδρυσης του ΟΑΜΛ. Θα αναφερθώ σε κάποια άλλα ιστορικά στοιχεία για το μπριτζ στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.
Μπριτζ έπαιζαν στη Λάρισα, αλλά και στις άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, εδώ και πολλές δεκαετίες. Έπαιζαν στις λέσχες τους ή σε αίθουσες ξενοδοχείων. Έπαιζαν όμως το μπριτζ της παρέας, όχι το αγωνιστικό μπριτζ. Έχουμε στα χέρια μας το καταστατικό ίδρυσης του Ομίλου φίλων του Μπριτζ στη Λάρισα το 1978. Με συγκίνηση, πριν λίγο καιρό, διαπιστώσαμε πως ένα από εκείνα τα ιδρυτικά μέλη ήταν ο πατέρας σημερινού μαθητή μας, του Πλάτωνα Στωϊκίδη, κάτι που δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος ο Πλάτωνας.
Η πρώτη προσπάθεια που έγινε στη Λάρισα για το αγωνιστικό Μπριτζ ήταν το 1989, από έναν πυρήνα σκακιστών (να αναφέρουμε τους αδερφούς Γκουντιντά), χωρίς όμως να καρποφορήσει. Έπρεπε να περάσουν άλλα εννέα χρόνια για να ωριμάσουν οι συνθήκες και η συγκυρία να είναι ευνοϊκή, για να ιδρυθεί τελικά ο πρώτος Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ στη Λάρισα, ο ΟΑΜΛ, με πρωτεργάτες τον Βασίλη κι εμένα.
Το μπριτζ ίσως είναι το πιο κοινωνικό παιχνίδι – άθλημα, μιας και μοιράζεσαι από πολύ κοντά τη χαρά και την ένταση του παιχνιδιού παράλληλα με την ανθρώπινη συναναστροφή. Για να πετύχει αυτό χρειάζεται διάδοση και ανάπτυξη, ειδάλλως παίζεις μόνο με την παρέα σου στο σπίτι ή στο διαδίκτυο.
Ευτυχήσαμε σήμερα, παρά τα δύσκολα χρόνια που περάσαμε σχετικά με τη βιωσιμότητα του ΟΑΜΛ, να έχουμε ένα ικανοποιητικό αριθμό μελών, 80 περίπου, που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον.
Σε αυτό βοήθησαν όλοι, ο καθένας με τις δυνατότητές του και είναι ευθύνη όλων μας – παλαιών και νέων μελών – να φροντίσουμε για το μέλλον αυτού του ομίλου.
Τώρα κάποια στατιστικά στοιχεία:
Ο ΟΑΜΛ διοργάνωσε πολλές σειρές μαθημάτων στα 20 αυτά χρόνια, από τις οποίες πέρασαν πάνω από 500 άτομα για να γνωρίσουν το μπριτζ.
Έγιναν πάνω από 1600 ημερίδες αγώνων.
Έγιναν διοργανώσεις αγωνιστικού και εκδρομικού χαρακτήρα στον Αγιόκαμπο, Νέους Πόρους, Πορταριά, σε συνεργασία με τον όμιλο του Βόλου, αλλά και όλοι οι προκριματικοί των Πανελληνίων πρωταθλημάτων.
Είχαμε συμμετοχές στους τελικούς Πανελληνίων πρωταθλημάτων με αρκετές επιτυχίες και συμμετοχές σε αγώνες ανώτερης βαθμίδας άλλων σωματείων.
Ο ΟΑΜΛ έχει αδιάλειπτη συμμετοχή στα διασυλλογικά πρωταθλήματα, από το 1998 που ιδρύθηκε, στις περισσότερες κατηγορίες, με την ομάδα ΟΠΕΝ να έχει αγωνιστεί σε όλα τα πρωταθλήματα με έξι παρουσίες στην Α΄ εθνική κατηγορία Για να γίνει κατανοητό το ανωτέρω μέγεθος να σημειώσουμε ότι υπάρχουν συνολικά 62 όμιλοι αγωνιστικού μπριτζ σε όλη την επικράτεια από του οποίους οκτώ μόνο αγωνίζονται στην Α’ εθνική και ο ΟΑΜΛ είναι για το 2018 ο μοναδικός περιφερειακός όμιλος που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική.
Τα τελευταία χρόνια ο ΟΑΜΛ συμμετέχει με δικό του περίπτερο στις γιορτές Πηνειού προωθώντας τη γνωριμία των Λαρισαίων με το Αγωνιστικό Μπριτζ
Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στην προσπάθεια γνωριμίας και διάδοσης του μπριτζ στα παιδιά (μίνι μπριτζ), μια προσπάθεια που ξεκίνησε τη σεζόν 2017-2018 με τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων και τις διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης.
Τελειώνοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που συνέβαλαν, ώστε ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα και ευχόμαστε να βρίσκονται διαρκώς άνθρωποι με διάθεση να πάνε τον ΟΑΜΛ ακόμα ψηλότερα.

Ακολούθησε η βράβευση των ιδρυτών κ.κ. Γιώργου Δημητρακόπουλου και Βασίλη Σκορδά που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του ΟΑΜΛ, ενώ βραβείο απονεμήθηκε και στον κ. Ηλία Καφφέ για την αδιάλειπτη συμμετοχή του σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια του ΟΑΜΛ αυτά τα 20 χρόνια και για την προσωπική του ενέργεια και συμβολή στην ανάπτυξη του Ομίλου.
Η απονομή των βραβείων έγινε από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη που αναγνώρισε τη σημασία του μπριτζ γιατί δίνει τη δυνατότητα να ασχολείται κανείς με κάτι δημιουργικό στον ελεύθερο χρόνο του, σαν στοιχείο πολιτισμού και κοινωνικής συνοχής. Επίσης δεσμεύτηκε για την στήριξη του ΟΑΜΛ στο θέμα διάθεσης δημοτικών χώρων για την διεξαγωγή των αγώνων και των μαθημάτων.

Από αριστερά και…δεξιόστροφα Κώστας Πέρπερας, Γρηγόρης Παρλάντζας, Γιώργος Μπουραζάνας, Ηλίας Καφφές

Ακολούθησε ο διήμερος επετειακός αγώνας. Τα αποτελέσματα ήταν:

Κατηγορία ΟΠΕΝ:
Θώμος Δημήτρης – Παπαδόπουλος Νικος
Αβρανά Κατερίνα – Σκορδάς Βασίλης
Πέτας Αχιλλεας – Σιδηρόπουλος Παύλος
Κατηγορία 1-9
Σκορδάς Παναγιώτης – Φακής Κώστας
Παυλίδης Χρήστος – Στάθης Στέφανος
Κατηγορία 1-6
Παπαδοπούλου Αγνή. – Μπουραζάνας Παν.
Σιαχανίδου Κατερίνα – Ντανίκα Αμαλία
Κατηγορία Μαθητών
Γελαλής Δημήτρης – Σβάρνας Κώστας

 

Σχολιάστε